Busques alguna via?

La Berarde, Grande Rochaille, Via Pilier de la Gorge, 150m/V+

Acabant la nostra segona visita a la Berarde, i amb l'intenció de fer carretera cap a Orpierre, decidim fer una via matinera i ràpida, Pilier de la Gorge, amb orientació, sud, sud-oest, permet fer-la a la fresca a primera hora i evitar les calors que van entrar en poques hores.....

Via equipada amb parabolts i claus, si portem algún friend petit pot anar bé en algun pas...però es prescindible.
Aproximació: La via i la paret es veuen de l'aparcament mirant al nord, per l'esquerra de la gran fisura. Sortint de la font del centre del poble, anirem fi abans d'arribar a l'esglesia i pujarem pel carrer cap a l'esquerra, on en pocs metres trobarem que surt un caminet cap a la dreta, i que fent ziga-zaga, anirà pujant cap a la paret, passarem per una placa amb vies curtes, pujarem per l'esquerra a sobre i seguirem fins l'esquerra de la gran fisura de la paret. 25 minuts.




Llarg 1 (IV+) Nom a peu de via, s'inicia per la dreta de l'esperó hi trobarem claus i un parabolt fins una bona repisa al fil de l'esperó. Llarg vertical i amb canto.

Llarg 2(IV+) pujar a superar un diedre vertical ben protegit, una placa de III i fer reunió abans del proper resalt en xapa i clau.
Llarg 3(IV) Superar resalt fàcil, i anar per la vira de la dreta a buscar el diedret del final on hi trobarem un clau, superat, tornem a casi caminar fins sota el gran diedre...

Llarg 4(V+) Diedre vertical, i llarg clau de la via, tècnic i laboriós, sortint al final per la seva esquerra amb alejillo fins el pi.

Llarg 5 (IV+): Sortim per la placa de l'esquerra per encara una placa més vertical cap a un pinet, a sobre i per terreny fàcil fins al roc gran on hi ha la reunió.


Descens: Anirem seguint fites cap a l'est, fins una canal una mica descomposta i expo, per on baixem seguint caminet, que ens porti cap a la dreta a buscar els rapels sobre una placa de roca....en trobarem un parell....agafem el més exterior per evitar el fregament de la corda al recuperar-la....el rapel impresionant!!!!!!

En fi, una via divertida, amb bones vies, vertical i ràpida, amb equipament just per disfrutar. Recomanable com a via per al darrer dia si tenim ganes de marxar aviat!!!! el rapel no us el podeu perdre!!

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Quin empatx d'informació Llorenç!!
ens has deixat molts deures per fer, que bé! per cert igual als primers post ja ho vas comentar, però de quin llibre o guia heu tret les vies? i sí es veu espectacular el ràpel a la foto, i no es podia rapelar de la reunió final al ràpel de baix i així evitar les terrasses expo?

Gatsaule ha dit...

Molt bé, parella, molt bé! A veure si algun dia en tornem a fer alguna!

Pekas ha dit...

Estic amb el Jaume... quan entro per aqui... em desborda l'informació... eso si... es una invitació a despegar de nou...

Gracies.. !!!