Busques alguna via?

Pico Santa Ana: Via Espolón Rojizo 150m/IV+

Seguim estant per la zona de Cabaña Verónica, dormint en el bivac de sota de los Horcados Rojos, la falta de fons a la zona fa que tinguem que apropar-nos a una gelera a buscar aigua per cuinar i veure..... el bivac immillorable, sota la mateixa paret, a 3 minuts del camí, es gran, amb un bon terra, i no corre l'aire! una meravella! el vam compartir amb 3 personatges més que van arribar quan ja es feia fosc....
Recollim el material i ens dirigim cap al telefèric, en 15 minuts estem al desviament cap l’esquerra cap a Penya Vieja i collado Canalona, aquí deixem motxilles i tirem cap a munt fins al collado Canalona. En la Foto Peña Vieja i a la dreta el Collado Canalona...
d’aquí seguim a l’esquerra creuem una gelera, i arribem al collado de Santa Anna, ja veiem Santa Ana a la nostra esquerra,
tirem avall per un caminet, fins superar un gran sostre característic, a partir d’aquí ja ens posem sobre la falda de la muntanya avançant sense perdre alçada fins que veiem el espolon rojizo!!! Una línia vermella que creua tota la paret fins a cim, no te pèrdua! Em trigat 1h 30 minuts des de el bivac....
Com a material, tascons, friends, cordes de 60 i recomanable cordinos per baixar de cim si està en mal estat l’instalació......Aquesta via es torba a cara nord, tot i això a l’estiu el sol i toca bastant i no vam passar massa fred.

Llarg 1 (IV) 45m. Iniciem l’escalada sobre la mateixa línia vermella quan creiem que la rampa es prou dreta, fins sota un sostre, bé, més que un sostre es un ressalt de la paret, més vertical que la rampa que estem pujant, on trobem un pont de roca.
Llarg 2 (IV) 45m Aquí superem el ressalt i tirem recte amunt sense cap problema, el terreny es molt fàcil fins que arribem a una bona feixeta sota un nou ressalt, on trobem un nou pont de roca (més fràgil) i el podem reforçar amb un altre que te a la dreta....
Llarg 3(IV) 30m Sortim per la dreta, superem el ressalt i seguim en tendència a la dreta a buscar un mitja cova, com un desplom, es veu evident... on a sota hi ha un clau que podem reforçar.
Llarg 4( IV+)45m . Aquí tenim dos opcions, o tirar per la dreta, variant de V on veiem un pont de roca i trobarem un parell de claus(segons ressenya) o sortir per l’esquerra, línia original(IV+)....nosaltres tirem per l’esquerra, un pas molt guapo i aeri sobre la reunió ens fas sortir a l’esquerra a buscar un diedre vertical que no deixarem fins una feixeta on trobarem dos claus a la paret de la dreta.
Llarg 5 (IV) 45m. Seguim amunt per la xemeneia diedre que tenim a davant, trobarem alguns passos guapos i zones on protegir es impossible....fins dos claus on fem reunió.
Llarg 6 (III) 15m curtet fins a cim on fem reunió en un gendarme, aquest llarg també es pot fer desencordat.

Per fer el descens.....en algunes ressenyes deia desgrimpar(estan bojos!!!) tal com fem cim seguim la cresta uns 10 metres més i trobem un bloc....no farà més d’un metre de llarg per ½ de costat....on hi ha unes bagues i un mallon, d’on ens assegurem per poder desgrimpar amb tranquil·litat cap a la cara nord...nosaltres ho vam fer un rapel de 30m, millor fer la desgrimpada amb les dues cordes(60m) així aneu a parar a un caminet que s’intueix des de el cim en direcció al Coll de Santa Anna(el que es veu a l'esquerra de la foto.....)
.....ja des de el peu en 30 minuts estem amb les motxilles i camí del telefèric!!!! A per les birres i una dutxa en un càmping! ara a sols queda aguantar els mosquits a base de vi i partides de cartes.

5 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Què us està passant, un bivac i tot ? Si això ja sembla alpinisme....

Es veu aspre això dels Picos, ni un arbre enlloc. Però per escalar té bona pinta !

Mingo ha dit...

Després del bivaquillo que bé s'està en el camping. Los Horcados Rojos, em sona que és una paret coneguda.

Llorenç ha dit...

Bones!!!

Joan, aixó de Picos es moooolllt aspre!! si busques les zones més interessants i solitaries t'ho has de currar una mica!! val mol la pena i segur que hi tornem!

Mingo,al camping vam estar molt bé! vinet, bon sopar, dinar en una sidreria..a tot luxe! pero en cap moment teniem les vistes del vivac!
A los Horcados Rojos hi ha algunes vies molt interessants que van quedar pendents! la roca es veia bona...bé, els primers llargs una mica trencats però el guarda de Cabaña verònica ens va comentar que la roca millora amb els metres! queda pendent!

PGB ha dit...

Ei parella,
fa molt bona pinta la jornada que expliqueu avui! Vivac guapo, aproximació xula, via disfrutona i una dutxa! Genial! :)

M'agradaria molt poder fer aquest tipus de vacances amb la meva parella però vaja... hauré de fer platjeta :P

Llorenç ha dit...

PGB, lo del bivac va estar molt bé, així ens vam reduir bastant les aproximacions i vam fugir de les cues interminables del telefèric de fuente Dé. Van ser dos dies penjats per la zona molt guapos! la recomensa de camping-dutxa-sidreria ens la mereixiem!...i aquest tipus d'histories amb parella sols cal proposar-les i no pensar massa! com diria el Pekas, pratica el Za Zen!