Busques alguna via?

La Berarde,Tête Blanche, Via Camox, 350m/V+

Seguim un dia més per la Berarde, ens despertem amb boira, però va marxant i queda un dia clar i amb molt sol! La via triada està una mica més a l'esquerra de la que vam fer el dia anterior(Pujolidal) i l'aproximació la fem diferent... Aproximació: Deixem el cotxe 1km abans d'entrar a la Berarde, al pont d'entrada al camping, d'aquí surt cap al nord un caminet que puja per unes feixes fins encarar recte la paret, sempre evident i direcció a sota la paret.
Via completament equipada amb parabolts, no cal patir per l'equipament.
La via s'inicia a l'espero de l'esquerra d'una gran fisura fosca.


Llarg 1(V) S'inicia per la placa de l'esquerra de l'esperó per anar a parar al fil i pujar fins una bona repisa, llarg guapo....
Llarg 2(IV) Sortir de la bona repisa, i pujar fins una feixa, tot recte hi trobarem dos claus, ens ho saltarem i anirem per la feixa caminant cap a l'esquerra a buscar una altra reunió. Millor per assegurar el proper llarg.
Llarg 3(IV) Pujar cap a l'esquerra fins sota el mur vertical i superar-lo, a sobre més placa tombada fins reunió cap a la dreta.


Llarg 4(III) Rampa fàcil cap a la gran feixa, en tendència a la dreta...tràmit.


Llarg 5(I) Anirem cap a la dreta a siutar-nos sota la fisura per on puja el 6é llarg, la reunió està per sota de la repisa de sota la paret....(Antxi a la reunió)


Llarg 6(V+) llarg clau de la via, s'inicia anant a buscar la fisura negra per la seva dreta, amb passos desplomats amb canto, on no val a entretenir-se ni gastar forçes, ja que després...

...segueix una fisura arrodonida, on l'adherència i la confiança amb els peus ens ajudaran a pujar.....hi ha un bon aleje a la darrera xapa, amb algún pas de V.... a disfrutar!

Llarg 7(V) sortim per la placa preciosa que tenim a la dreta, per anar a buscar una petita repisa, molt guapo per recuparar els braços el llarg anterior.

Llarg 8(IV+) Vertical, espectacular, i fàcil, superar un primer mur amb mini bavaresa, pujar cap a la dreta superar un diedre i flanqueig a la dreta fins a reunió sota els desploms....divertit.

la vista cap a sota es prou interessant....la roca molt bona.


Llarg 9 (V) Cal superar el desplom que tenim a sobre, passos atletics i bonics, ens deixen en un diedre, seguirem la placa cap a l'esquerra fins una bona plaça al davant d'un pilar solitari.


Llarg 10 (IV+): Encarar el pilar que tenim al davant anant a buscar l'aresta fins a cim, on podem fer reunió, o seguir estirant corda passant per sobre d'uns pins i anant a buscar un diedre vermellòs que tenim al davant...així ens evitem fer un llarg de caminar....

Llarg 11(V) sortida cap al diedre vermellòs que tenim a l'esquerra, un pas complicat i fi ens fa patir una mica, tot seguit la cosa millora, un parell de alejillos, i un diedret del que sortim per la dreta i fem reunió.

Llarg 12(III) La cosa ja s'acaba...una plaqueta fàcil i a caminar-grimpar buscant ùna mica en tendència a la dreta els parabolts i la reunió.
lo millor del llarg, la vista de la reunió i el llarg anterior.....

Llarg 13 (III) placa tombada de tràmit per anar a buscar els rapels.....

Descens: De la R13 baixarem uns metres cap a l'est per anar a buscar un pi d'on hi ha unes bagues d'on fem el:
primer rapel en tendència a l'est fins un altre pi amb gran fita i amb bagues i spit.
segon rapel en vertical fins una gran repisa amb una gran fita, trobarem dos xapes.
tercer rapel en vertical, ara ja més aèri, a buscar l'inici del gran diedre, veurem les bagues fent un pont de roca.
quart rapel: vertical i aeri fins la gran repisa que tenim a sota....
ara baixarem caminant(una mica expo) cap a la dreta resseguint la base de la paret fins l'extrem inferior on trobarem dos spits...
cinqué rapel: en vertical fins una vira descendent cap a l'esquerra que ens deixa a en una feixa per on sortirem caminant cap a l'oest, passarem caminant per la R5, seguirem fins al final on trobarem una tartera que ens deixarà baixar fins a peu de via i desfer el camí d'aproximació....
En fi, una via per disfrutar, i amb llargs de tot tipus, fàcils, dificils, aburrits i divertits!

4 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

felicitats parella !!

Però, una pregunta, totes aquestes vies a França les esteu fent ara, o son activitats d'aquest estiu ???

es que no pareu !!!

salut i a tibar

Llorenç ha dit...

je je je!!! joan B! les vam fer durant tot el més de juliol, el que passa es que per publicar-les es una feinada! i en faix un parell per setmana, a veure si acabo aviat!

lux ha dit...

Eii!
Realment si que fa tota la pinta de via per no patir i disfrutar... i quina feinada que hi ha per allà i amb tot aquest excel.lent granit!

jajaja si.. una mica més i se t'engantxarà amb la propera campanya!! i es que no es pot escalar tant! ;)

una abraçada!!

Llorenç ha dit...

Lu, aquesta es de les teves! sols h ha un lalg on cal apretar una mica, la resta es per disfrutar i passar una bona jornada escalant i el granit molt bo!

Espero acabar en dues setmanetes!!! je je je!!!
Va bé recordar vies al sol i amb maniga curta amb el fred que fa aquests dies!