Busques alguna via?

La Berarde: Tête de la Maye, Via Pujolidal, 300m/V+

Seguint de vacences vam entrar per la part nord dels Ecrins, ara toca anar a la Berarde, qui no ha estat aquest estiu a la Berarde???
En fi, natres també, i vam fer algunes vies, la primera va ser la Pujolidal, via equipada amb parabolts, sobre molt bon granit, amb aproximació curta, i grau per no complicart-te la via!
A l'hora que arribem el sol ja pega de ple a la paret.....
L'aproximació es prou fàcil, deixant el cotxe a l'antrada de la Berarde, just abans del pont, al costat de la cabina telefònica! surt un caminet que puja cap al Chatelleret, en 10 minutets, trobem una fita que ens marca un caminet a l'esquerra que ens porta cap a peu de la paret, buscarem el punt més baix de la paret, format per un esperó, passarem per sota i pujarem per l'esquerra fins la primera feixeta on veurem els parabolts.(25min)

Material: cintes expres.

Llarg 1(III+) Puja per l'esperó primer contacte amb el granit i els passos d'adherència que ens acompanyaran per tota la via.

Llarg 2(IV): Superarem el diedre que tenim al davant i tot seguit saltarem a sobre de la placa de l'esquerra, son els dos passos més complicats, la resta placa divertida....


Llarg 3(III) Llarg de tramit, espró arrodonit d'adherència amb algun passet caminant i altre grimpant....


Llarg 4(IV) aquest te la seva gracia...cal anar a l'esquerra i fer una petita baixadeta per anar a buscar un diedre a l'esquerra.....


...per fer reunió sota un sostret....



Llarg 5(V/V+): sortim per la dreta i ens esperen dues plaques guapes, la primera encara però la segona te algun pas d'adherència que et posa les piles ràpit!.

Llarg 6(V),placa vertical, on cal colocar-s'hi bé ja que venim de plaques tombades i de cop trobar-se aixó...costa......superat el mur, una rampa de III fàcil....


Llarg 7(III): superem una plaqueta curta i fàcil per sortir caminant cap a l'esquerra a buscar el millor camí per iniciar el flanqueig cap a l'esquerra.

Llarg 8(IV) seguim de flanqueig cap a l'esquerra, amb passos d'adherència....


...les vistes sobre la Berarde, ja son interessants.....

Llarg 9(III+) Seguim per l'esperó arrodinit molt adherent per anar a buscar la base d'una gran xorrera negra.

.....segueixen les bones vistes....

Llarg 10(V/V+): Llarg mantingut i potser el més clau de la via, molt vertical, i tètric, amb bon canto.....

i amb alguna alegria entre xapa i xapa si el canto es bó!


Llarg 11(V) Seguir la fisura que tenim per la dreta, ja perdem vefrticalitat i tornem a tenir adherència ...sense massa problemes trobem reunió, aquí ja decidim si volem fer-la sota el diedre o més a la dreta, nosaltres anem per la dreta, per l'esquerra encarariem un diedre de V+/6a....



Llarg 12 (V/V+) Sortim per la dreta en placa molt guapa, per anar a buscar un arbret, tot seguit encarem cap a l'esquerra i fem reunió tranquilament....passats els passets més complicats.Molt guapo.

Llarg 13 (IV) Pujar per la placa per la seva esquerra, on el darrer pas et puteja per entrar a reunió...coses dels equipadors que et forçen anar pels llocs antinaturals!je je je

Descens: Seguirem amunt per un caminet prou definit, cap a la dreta, a buscar el camí de descens de la Tête de la Maye, i trobarem alguns passos equipats amb cables, així que si no volem treure'ns l'arnés, en alguns passos ens ajudarà a anar més tranquils si el terra està humit....(40 minuts)
En fi, una via per disfrutar sobre bona roca i no patir més del necessari, amb aproximació curta, i descens amb ambient i bones vistes.

9 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ep parella! quan vagi a escalar per aquests verals m'hauré de fer un recull de les vostres piades! interessantíssimes i útils.
Per les fotos no es veu una via massa compromesa però segur que té sorpreses no?

Eduard ha dit...

Ja portaveu peus de gat de recanvi? perquè amb la canya que li vau fotre segur que us deurieu quedar sense soles!!!

Gatsaule ha dit...

Més que un blog, això vostre ja és com una guia de la zona, enhorabona per la feina d'explicar-ho!

Mingo ha dit...

Jo tb me les apunto per quan i vagi, pq es un bon recull de ressenyes.
Gracies per les piades

Llorenç ha dit...

Bones Jaume! espero que tant d'escriure li serveixi a algú! aquesta via es fàcil i no tens gairebé cap sorpresa, potser el llarg més complicat es el 10, però es deixa fer molt bé. La resta es diversió si t'agrada l'adherència clar!
Eduard! crec ques i que en portavem de recanvi, pero els titulars eren nous i van aguantar bé!

Joan, crec que pot servir per introducció a la zona, llarvors allà hi ha molt a recorrer...però per una primera presa de contacte i entrar-hi amb confiança espero que sigui útil!

Mingo! segur que t'agradaria! a més les vies que hem fet no son de tibar massa, i per tant les tendinitis no les notaries massa! anims!

raid ha dit...

Bon dia, primer de tot felicitar-vos per la web, és una guia per anar a escalar als Ecrins.

Em dic Roger Casas i aquest estiu m'agradaria anar a escalar als Ecrins, però tinc alguns dubtes ja que no sé si el grau és molt dur o no, jo casi mai he escalat amb adherència, sóc un escalador de Montserrat que fa 6a+ en esportiva i V/V+ en via llarga. He fet algun tastet de clàssica sempre obrint de primeres.
El grau dels Ecrins és més dur? Els alejes són més que les vies de Montserrat?
Es poden protegir bé?
Tens la ressenya d'alguna via de V ben equipada?

Moltes gràcies.

Llorenç ha dit...

Bones Raid!!

m'alegra saber que us va bé tota la informació que hi ha aquí penjada! serveix per alguna cosa la feina feta!! jeje je!

a veure, pel tema dels graus no et preocupis!!! si as 6a+ a Montserrat i V/V+ equipant...pots anar molt tranquil en les vies que tenim ressenyades en el bloc! pràticament totes les vies que vam fer pels Ecrins estan molt ben equipades, per no patir.
Ládherència, es fàcil! sols cal confiar amb els peus! je je je! no li donis voltes! en aquests graus i en aquestes vies, amb el que dius que fas per Montserrat...passaràs molt tranquilament!! salut!

Si que tinc molta més informació...si m'envies un correu et puc fer arribar més coses, això si...digues mes o menys la zona que vols anar i llestos!

En un mail et puc explicar més coses!!
Diria que per aquí pel bloc trobaràs el meu correu...

raid ha dit...

Bon bona tarda, carai fantàstic això del grau.
Perquè tinguis alguna idea del què he fet per Montserrat: El Rave (Via:Tambors de guerra)A la Roca Gris (Via: Esparreguera Josep Maria Endreví. I d'esportiva he encadenat algun 6b a Collbató però no puc dir que tingui el grau dominat ni molt menys.

El meu correu és rcasas28@xtec.cat.

Sobretot m'interessa la zona de l'Agulla Dibona. (Aquest any farem mig Ecrins i l'any vinent l'altre mig)

Si necessites informació de Ferrades i Excursions xules d'Europa i de Catalunya jo en tinc molta (Suïssa, França i Aosta)

Moltes gràcies. I Felicitats una altra vegada per la web.

raid ha dit...

Hola de nou, per cert quan em referia a via llarga em referia a via llarga equipada amb paravols tipo( bola de la partió, Magdalenes...)
Sense equipar i que jo hagi de posar coses he fet algun VI+ a Montserrat, alguna cresta al pirineu i al Solsonès i poca cosa més.

Salut