Busques alguna via?

Queyràs, Via ferrata combe la Roche, 300m.

seguint pel Queyràs, vam anar a parar al camping d'Aiguilles, on vam disfurtar d'una bona dutxa i un menjar espectacular al petit restaurant del camping(molt recomanable!)

a l'endemà ens llevem, el dia es presenta molt variable, ara plou, ara fa sol, aixíq ue decidim anar a fer una ferrata! Catalogada com a "difícil"..no n'entenc massa però aixó diu la ressenya...son 300 metres de desnivell i 600 de recorregut. Altura màxima, 2.279m. La escollida es la Ferrata Combe la Roche, per arribar-hi, sortint de Chateau de Queyràs, anem cap a Arvieux, i agafem la carretera a l'esquerra cap a Brunissard. Seguint la carretereta, travessarem un camping, i anem direcció els Chalets de Clapeyto. Aparcarem al parking "Pré des vaches", ja veurem la paret a mà esquerra i cartells indicadors de "via ferrata".

La via no te cap secret, es un lloc més per descobrir del Queyràs, amb bones vistes. Es una via força vertical sobretot en els seus primers metres i en l'últim quart, la resta per disfurtar!



alguns trams espectaculars per superar grans sostres....


i panys de paret dignes per que hi haguessin pogut passar alguna via d'escalada....

una travessa cap a l'esquerra a buscar la gran fisura de la paret...on la cosa es posa més verical......


...i on tot i buscar un dia tranquilet vam acabar amb els braços ben tous!! cal anar guardant força de braços si no volem acabar bufant en els últims metres!!!


La verticalitat es impresionant, lo li calen ponts i tirolines...sols mirar enrrera....


en definitiva, una forma de salvar una jornada d'escalada que les previsions i el cansament acumulat no et ens van deixar fer una via amb cara i ulls! tot i aixó les vistes i el camí de descens son molt recomanables!
així d'anar amb tant poc pes es molt extrany!!!!!!!!sempre penses que t'has deixat alguna cosa pel camí!

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Això de la graduació de les ferrades sempre ha estat problemàtic, perquè per a nosaltres solen ser sempre fàcils, més o menys, i divertides. Però per algú que no escali (o que només faci esportiva...), es poden convertir en un repte insuperable!

Llorenç ha dit...

Ja tens raó Joan, les graduacions de les vies ferrates per mí es un mon desconegut.....pot ser per que sempre fem una activitat amb més compromís, que llavors les vies ferrates no podem catalogar-les...i mira que hi ha vies ferrates molt guapes!