Busques alguna via?

Vilanova de Meià, Roca dels Arcs, Musical Exprés V+/A1, 200m

Fa temps en una xerrada d'un escalador molt clàssic, a una pregunta que li vaig fer hem va contestar que una de les vies que li hagués agradat obrir i no está dintre de la seva gran llista d'apertures, es aquesta Musical Expres. Aquell dia la vam apuntar a la llista de vies a fer quan siguessim més valents!

Material: diuen que está equipada, (8 cintes) hi ho està però amb alegria en alguns passos i per nosaltres no va estar de més portar els aliens blau, verd, groc, vermell, i un parell de, linkams...tot i que amb els aliens ja fas, sobretot per als dos darrers llargs on les forçes ja fallen i els seguros també.....


Aproximació:  De Vilanova de Meià seguim la carretera fins que veiem la Roca dels Arcs a la nostra dreta on deixem el cotxe, agafem el caminet que ens porta a peu de paret, i anem resseguint de dreta cap a esquerra....la via està pel sector central, s'inicia en un sòcul central grisos fosc a la dreta del gran diedre central per on puja la Wild Planet. El peu de via el trobem a l'esquerra d'una marcada llastra. Hi trobarem escrit el nom de la via(25 minuts)
Llarg 1(IV+/35m) S'inicia superant una repisa, i agafant una fisura marcada, molt vertical ja d'entrada, arribant a una zona de cantos romos marxem cap a la dreta a buscar reunió sota desplom i sobre uns blocs dubtosos.

Llarg 2(V+/A1 o 6b, 30m): Pujar fins sota sostre amb petit desplom però amb canto...fins al sostre, aquí Ae, i un pas de A1(alien groc fantàstic)
i tot seguit una placa mantinguda fins un nou desplomet on pujem cap a la dreta a reunió.(Uf!!! els braços!)
Llarg 3(V+/30m): Sortim per la dreta de la reunió, superant una panxa llarga amb bons cantos...a meitat del llarg es suavitza i et perdona la vida per que puguis arribar dignament a reunió...
Llarg 4(Ae o V+/30m): Sortim de reunió amb pas explosiu, i tranquils arribem a una feixeta....
aquí de nou una bona panxa que ara superem en Ae..fora manies! un parell de passsos amb canots inhumans i encara placa fins a reunió...

Llarg 5(V/35m) Aquí sortim de reunió veient sols una xapa a "tomar pol...." i si.... es la primera xapa de la tirada...que bonic! aquest llarg es molt guapo! alejes, canto, i capes contades però molt visibles a la distància....sort!!!!
Llarg 6(IV+/35m) Igual que el anterior, la xapa que veiem tant lluny..es la primera de les 3 que trobarem...fàcil, però hi has d'anar!sols tira enrrera els primers metres fins la xapa, després a disfrutar fins a reunió....
el mar de núbols que ha pujat una mica i ens amenaça una mica però res que un cop d'aire no pugui arreglar...
El descens....de la reunió, anem cap a la dreta per la vira estreta, (nosaltres encordats) fins que quan sembla que desapareix ens permet pujar uns metres a la vira superior més ampla i que ja ens porta al caminet de descens més fresat. Total 45 minuts.
En fi, una via molt guapa, però cal anar-hi amb les piles posades, no es molt obligada però el pas dels metres va carregant braços i cada cop veus les xapes més lluny i el "mecu" més prop!

11 comentaris:

Dani (atorix) ha dit...

Felicidades BOWS!!

De la trilogía de vías de la Roca dels Arcs, a pesar de ser la más fácil sobre el papel, no regalan nada de nada !! Recuerdo mis viejos tiempos cuando acompañado por mi hermano y Mauri, me bajé de miedo (me parecía que todas las chapas se movían) jajajaj. Luego con Lai fuimos disfrutando pero con los brazos finos, finos....

De nuevo Felicidades y ahora a por otra!!

Saludos

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona Llorenç! un somni fet realitat!! La Roca dels Arcs és molt exigent amb el físic, i t'has superat, em sembla que hauràs d'anar a l'aresta Arcarons, que amb aquest "coco" no tindràs cap problema!!

Eduard ha dit...

L'altre dia l'anàvem a fer però estava una mica fluix i al final vam anar cap a Rubies (en veritat el comentari del Soldevila 'los bajitos cesitarán gachetobrazos para alcanzar las presas de la salida del techo' sempre m'havia fet respece)... Sóc bajito i no tinc gachetobrazos :P
En fi, sabent que amb l'alien groc la cosa es suavitza... Doncs comprarem un alien groc :)

Enhorabona!!

Mingo ha dit...

Felicitats, cal estar bé de braços. Eduard jo tb sóc baixet (talla espanyola)i per passar el sostre amb estreps no tens cap problema, en lliure si que necessites tenir els braços llargs per arribar a les preses que hi ha a l'extrem del sostre.

lux ha dit...

Ualaaaa!
felicitats!
Vilanova, vilanova... es la meva gran assignatura pendent...
però algun dia sere gran ;) com vosaltres i hi anire!

una abraçada i ens veiem ehhh??

joan asin ha dit...

Enhorabona, aquesta fa molts anys que la vaig fer i la recordo força mantinguda. Records

Llorenç ha dit...

Gracias Atorix!, es una via que et deixa tou! amb el reequipament no es passa por, però amb alguns cantos una mica pulits si! Ja en queden poques de vies a la Roca dels Arcs que nosaltres puguem fer!!!

si Jaume! un somni....tot i que el meu gran somni a Roca dels ARcs era la Wild Planet..i ja va caure! ara a buscar més objectius!Arcarons....crec que no!!! je je je!

Eduard! segur que la disfrutaràs que estàs fort! el sobre te la seva gracia! es l'unic pas que no vaig fer de primer! Ho va fer l'Antxi!tot i que ella es "talla ibèrica" també!!! je ej ej! per aixó la porto! Suposo que un altre friend similar al alien groc entrarà igual...el tema es que la fisura es horizontal i al penjar-te queda molt doblat el friend....i el alien ni s'entera...

Mingo, nosaltres també vam patir la llunyania dels cantos..una minisurtidetaestirada sobre estreps, i arribes a canto per xapar...

Lu!! que en dos dies estas ben forta i no hi haurà que et pari! anem pensant en quedar!

Joan...aquest cap de setmana vam pensar en tu...i alguna de les teves vies....je je je! que tal si fem un pensament i ens hi apropem???

Anònim ha dit...

Via super mantinguda!!! I vaig acabar arrosegant-me com un cuc, merci llorenç!!!!
L'alien groc va en un foradet, només entra aquest i a mi em va aguantar per fer A1.... no sé....
Antxi

Gatsaule ha dit...

Molt bona via, parella! Es nota que heu crescut i ara sou més valents.... Una altra assignatura pendent!

Unknown ha dit...

Ei parella,

moltes felicitats, aquesta sí que no la regalen! Una gran clàssica. I ara què, la Tierra de Nadie?

Salut i bona roca

carles ha dit...

Felicitats, per la via. Sempre es mes fàcil prepara projectes amb aquestes publicacions que feu tan detallades.
Salut i bones escaledes.
Carles.