Busques alguna via?

Canalda, Via Cherokee Express 145m/(6b o V+/Ae)

Aquest cap de setmana vam pujar a acabar el projecte que teniem pel Solsonés(a veure si el puc publicar aquesta setmana!!!) i diumenge per relaxar-nos vam anar a Canalda....je je je!!
La via triada, evidenment es la Cherokee Express(ressenya a Onaclimb), última via oberta a la paret, i no sense polèmica pel seu equipament, en un ambient com Canalda. Cal a dir que es un equipament correcte si estés en qualsevol altre paret...però Canalda te una altra filosofia....no us esperu fer A0 de xapa a xapa...

Com a companyia, la Ingrid, filla de Sant Llorenç de morunys i la Antxi(adopatada a Sant Llorenç de Morunys)

S'estrenen a Canalda amb la ilusió dels ulls d'una nena que hi passava amb els seus pares quedant maravellada pels escaladors que s'hi enfilaven...i pensant que mai s'atreviria a escalar-hi.....avui ha estat diferent...elles han fet cordada i jo he anat de paquet!!!!! sols feia fotos!!! je je je!!

La via está completament equipada, per als agoserats que vulgueu agafar ferros adicionals...deixeo-ho correr. ni cal ni entren...


Llarg 1(45m/6a+)

Llarg2(25m/6a): Ara l'Antxi, sortida potent de la reunió, un parell de passos, per agafar una vira....cap a la dreta, superar un muret curt i entrar en un rostoll(feixa) equipat amb una corda per entrar a reunió...vigilar amb la caiguda de brossa sobre el company!!!


Llarg 3(40m/6a+): Pujar cap a l'esquerra per fer una travessia "a pelo" a la dreta fàcil però exposada...fins sota una panxeta, pas curtet

i pujar en diagonal a l'esquerra a una placa que desploma espectacular...amb canto i que demana pila.....la tirada s'acaba sortint un diedre molt guapo per superar una de les panxes, pas espectacular...i pujar per un nou rostoll fins a la placa de sobre....



l'Antxi superant el pas de 6a al inici del llarg.....



Llarg 4 (35m/6b+): sortida en placa vertical....dura, on cal estirar-se si no el volem fer en lliure....

tot i que la sortida t'obliga a recollir estreps i posar-li ganes....tot seguit una panxa sense massa peus, i una altra amb uns cantos inhumans ens deixen a la darrera feixa d'on surtirem caminant!!!


Molts cops les parets no son ni més difícils i més fàcils que d'altres, simplement es el respecte per la paret format pels teus records i els teus somnis, el que fa que dintre teu hi hagi un cuquet que et fagi tirar enrrera cada cop que t'hi vols encarar...
Llavors un repte trivial per alguns, per tu passa a ser un desafiament personal portat a la màxima potència.

La cordada femenina a cim!!!! el somni i la il.luisió dels ulls de la nena s'ha fet realitat, elles i les seves pors, han pujat per la paret de Canalda. Sols per aixó crec que a valgut la pena venir a fer aquesta via.


ep!!! que jo també hi era!!!!!!je je je


La Ingrid surt del terra...s'inicia en placa molt dreta per travessar per sota un sostre, i encara una primera panxeta, terreny fàcil i una segona panxeta més dura...i tot seguit a buscar a la dreta un diedret....pas raro i cap a l'esquerra per la feixa a buscar la flamant reunió.

12 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la via !!

Quin grau obligat li posarieu ?

salut i a tibar

Mingo ha dit...

Ostres LLorenç tu sempre ben acompanyat. Espero que cap col.lega dels meus ho llegeixi això.
No hi he estat mai per aqui, però aquesta via si esta equipada pot ser un començament. Però et pregunto el mateix que en Joan B, el grau obligat? pq 6b+, buffff.

Anònim ha dit...

Hola Joan B i Mingo!!
Doncs comptant que jo anava de primera.... el V+ que posa al títol és el més possible!!!
Merci per lo de la companyia, je je je!! suposo que ho dius per la Ingrid, jo soc la de sempre!!!!
Antxi

Gatsaule ha dit...

Així està bé la via. Perfecte, me l'apuntaré, que amb la polèmica no m'havia quedat massa clar...

I enhorabona a les noies i un calbot per tu! Veig que quan convé si que saps ser educat!!

Unknown ha dit...

Tio, quines grenyotes que portes!! Avere si t'haurem de dir "Pelut II".

Apa nanu!!

Llorenç ha dit...

Merci Joan B! tal com diu l'Antxi, que va ser qui va tirar de primera....diria que es un V+....

Mingo.....no fotem!!! hem de defensar la nostra dignitat com a homes!! eren elles les que anaven ven acompanyades!!! je je je
Pel tema del equipament, hi ha moltes més vies equipades, la fills del vent que la vam fer aquí també ho està i es més fàcil de grau, tot i que s'escala més entre xapes!! je je

Joan! segur que la disfrutes! ep! que sóc un galan! elles volien anar a Canalda i jo les vaig portar...tot i que ara que hi penso...ni vaig conduir(anava al darrera) i no vaig assegurar cap dels llargs! jo donava el punt de tranquilitat i confiança!! ja ja!

Kletterer! quan temps!! ja veus, ana fent i criant pèl!ja m'agradaria a mi arribar de primer com a mínim a la primera reunió d'algunes vies que fa el Pelut!! mecatxis!

lux ha dit...

ei!!
Felicitats per la via!
i al fotograf per les fotos ;)
Doncs ja hi anirem...!
no consideraré pagat el meu deute pendent amb la Canalda...però ben apuntada a la llista queda!
i aveure aquestanova via.. que se m'acumula la feina per aqui dalt!

ptnts!!

Xevi ha dit...

Caram parella, quina enveja, no he parat aquestes vacances!!, no deus donar l'avast amb el blog!!

Felicitat per les vies!

Xevi

Llorenç ha dit...

Lu!!! tot i que fagis aquesta, has de fer la fills del vent que hi tens feina pendent!! La nova via espero publicar-la aquesta setmana....si les que tinc atrasades de les vacances em deixen!!

Xevi, merci! tots els dies de vacances vam fer alguna via, í van ser un total de 26 dies seguits escalant via llarga, (bé, entre mig una ferrata i una mig alpina..)
A veure si puc acabar-ho durant el més de setembre!!!

Xavi ha dit...

La vaig fer fa poc aprofitant una escapada ràpida de tarda. La via està prou bé, ideal per combinar amb alguna altra. Sobre l'equipament; per no passar penúries, evidentment bastant diferent a la resta de vies del sector, interessant per conèixer el lloc, però a la resta de vies s'ha d'apretar més entre assegurances.

Raquel ha dit...

Renoi aquestes xiques!!! Jijiji... Què tal això d'anar de fotògraf? genial, no?? Jijijiji...
Felicitats a l'Ingrid i l'Antxi!!! I pel Llorenç... jijiji... vaaaa, felicitats també!!

Llorenç ha dit...

Xavi, tens raó, si abans la gent feia sols la Fills del Vent, ara faran aquesta..i si en surten satisfets, la fills del vent...i prou!

Tot i aixó en tenim alguna de pensada de repetir per Canalda....dintre del nostre estil més kutre, a veure que s'hi cou!!

Raquel, estes xiques estant molt fortes!!!volien anar a Canalda i els vaig portar...je je je!!! la cara de felicitat que feien a cim no te preu!!!!