Busques alguna via?

Sant Honorat, Via Aresta Idíl·lica 165m V/Ae

Aques t cap de setmana llarg en calia fer-ne una de cada, llargues, curtes, buscar bolets...i altres bestieses!!
La primera que vam fer es l'Aresta Idíl·lica a Sant Honorat, ja feia molt temps que la voliem fer, però l'aproximació i la llargada de la via no eren proporcionals...caminar massa per a pocs metres...però...sorpresa!!

Després de llegir moltes piades, vam trobar que no cal pujar des de l'Hostal del Boix...amb desnivell i més d'una hora.....vam anar per Peramola, prenent pista cap a la Cortiuda, i just passat la mola del Corb, i quan s'inicia el descens, surt una altra pista en paral·lel per la dreta que en uns 300m ens deixa al mas Torrent. Aquí deixem el cotxe, i ja veiem el cartell indicador cap al Corb. Caminem 20 minutets i estem al coll de Mu, d'on ja veiem les parets..(foto superior) d'on anem a buscar el peu de les parets i en 20 minuts més estem a peu de via!! cami planer, fàcil i per l'ombra en la seva primera part! un regal!!!

La via està pràcticament equipada, però nosaltres vam utilitzar els aliens blau i verd en el 4 llarg(opcionals) ja que la roca no es de la millor qualitat... i algunes bagues per merlets.....

Per iniciar la via pujarem uns metres per l'esquerra de l'aresta fins el primer desplom on trobarem una reuniói de dos burils.



Llarg 1(Ae/V) Un primer pas d'Ae sobre un buril bastant rebregat, (va molt bé portar estreps per aquest pas!) un parell de passos més d'Ae i sortida en lliure en tendència a l'esquerra buscar reunió.

Llarg 2(IV+): Sortim per la dreta de la reunió a caçar una xapa llunyana...un parell més a l'esquerra arribant a l'aresta i reunió en una feixeta on hi arribem per terreny fàcil però roca una mica delicada. Al fons veiem una cordada a la via Retiro Espiritual.

Llarg 3(IV) un petit resalt on hi trobarem una xapa, i ja per terreny fàcil arribem a la zona de caminar....aquest llarg el fem a "l'ensamblequeanemassegurats" fins a peu del proper pany de paret...

El que ens espera, a primera vista impresiona...però quan ets a sota i no veus cap assegurança més!!!!! hi ha un parell de claus que anirem trobant....

a la dreta seguim veient els de la via Retiro Espiritual....una cordada de 3 molt simpatics, el Jaume que sempre tira de primer, un que no calla, i un que no parla......


Llarg 4(V/Ae) : entrarem per la dreta a al fisura, un clau, excursioneta llarga amb bones preses fins un altre clau, i molt vertical!!!!una parell de xapes...


...per arribar a la zona d'artificial.....d'on la sortida en lliure es una passada!!!! per mi es el lloc on dubtes més i que pot fer que t'entrin les caquetes....però si mires cap a baix i veus que sota tens el buit, sense repises, et dona confiança per tirar amunt sense manies fins a reunió.

Llarg 5(Ae/V) superar amb Ae un parell de panxes i una altra sortida en lliure una mica exigent...i ja per terreny molt fàcil amunt fins la reunió, nosaltres ens la saltem i arribem a cim, les cordes no freguen massa, i el darrer llarg es molt curtet.....fem reunió en una sabina....


Les vistes des de el cim no tenen preu!!! impresionant! val la pena la visita!!!!





...i com no el descens....un rapel de 15m des de una sabina fins una alsina i allí ja trobem "el rapel" dos parabolts que ens inviten a fer un rapel impresionant!!! i si fa vent encara més!!!!


fet aquests dos rapels seguirem per la canal estreta i herbosa, on farem 3 rapels més sobre arbres fins al final..si que fas una mica "el jabalí" però tampoc es per tant!!!
En fi, una via en un paratge espectacular, val la pena anar-hi a fer una via com a mínim!!! la roca delicada, el fet de que hi hagi poques xapes en els trams fàcils, fa que naveguis i trobis de tant en tant alguna pedreta amb ganes de fer-te pujar l'adrenalina...per la resta...una passada..el rapel ....es per flipar!

7 comentaris:

Gatsaule ha dit...

No l'havíeu fet? Clar, ara recordo el motiu, fa temps que hi volíeu anar i vau canviar d'idea a mig aire... Xulo el rappel, eh!

Ara, buscar voltes per no haver de caminar, això no té perdó!

Mingo ha dit...

Guapo el lloc, no? vau trobar bolets?

Llorenç ha dit...

Joan!! el dia que la vam intentar va ser el dia que ens vam coneixer i vam acabar amb vosaltres fent l'aresta de Rumbau! el rapel impresionant!
Ep! el caminar l'he gastat per buscar bolets! je eje !!

Mingo, el lloc es molt guapo!!! de bolets en vam trobar però no aquí sino més a l'est cap al Solsonés i de rovellons pocs que estan tots podrits!de la resta si!

lux ha dit...

Bones!!
molt xula! molt macu.. molt impressionant... però... que no...
que no em ve de gust..jijij
molt millor el rumbau.. ;)

i ara que no tinc tanta excusa amb el caminar pel que sembla....

quan toqui.. ja tocarà;)

una abraçada!

Llorenç ha dit...

je je je!!! lu!!! que segur que la disfrutes!!! ja anirem a fer alguna altra de la zona, que es molt guapa!

Anònim ha dit...

El passat dissabte 30 de juliol vam repetir aquesta bonica via. La teva informació és molt acurada, gràcies !
Però trobo que cal remarcar una cosa: el descens després del ràpel volat va per una encaixonadíssima (a trams) canal, cosa que el fa laboriós i desagradable. Però això no és res i val prou la pena tota la sortida... si no us enganxa una tempesta a la canal. Atenció: PERILL DE MORT !
A nosaltres ens va caure una intensa tempesta amb llamps, vent i pedregada. Per sort (!?) ens va enxampar en ple ràpel volat. Una experiència inoblidable. Però la canal de sota, en només deu minutets escassos es va convertir en un cabalós i enfurismat torrent ! Si ens arriba a enganxar en algun punt de difícil escaqueig... no m'ho vull ni imaginar !!!
Jesús Fonts (Xuing)

Llorenç ha dit...

Quina sort! disfrutar de l'espectacle i que no us passés res! merci per la informació! Escapar-se de la canal no es fàcil!