Busques alguna via?

Queyras: Dent de Ratier, 2660m (50m/III+)

De Briançon baixem uns km, (pocs) cap al sud, i anem a Queyràs, zona espectacular de montanya, molt menys visitada que els Ecrins, però amb zones d'especial encant....que ja anirem mostrant en els propers pots....

Avui fa molt fred!!! durant la nit ha nevat, i el vent del nord es molt, però molt gelat!!!!
Així que decidim fer una petita excursió fi fer cim a la Dent de Ratier, pic de 2660m, que acaba amb una petita grimpada.
Per l'aproximació, baixem de Briançon fins a Guillestre, agafem carretera cap al Chateau de Queyràs, i abans d'arribar ens desviem cap a Izoard. Just a la sortida de Arvieux, agafem pista a l'esquerra cap al coll de la Furfande..seguirem la pista fins a la caseta de la vall de Vallon.

Aquí comença la caminada...per la pista, (ja no tant bona) fins que veiem a la nostra esquerra la imatge de la foto superior....es just quan la vall s'obre i al fons veiem una altra caseta(45 minuts)...creurem el riuet i pujarem amunt pel mig del pla inclinat herbós (molts caminets poc definits) fins al coll de l'esquerra de la dent de Ratier. Aproximadament 1hora, 30 minuts.
L'escalada es sencilla, amb una corda de 20m en tenim més que suficient, i un parell de friends mitjants. Tot opcional si som poru valents en les desgrimpades


Vam fraccionar-ho en dues parts, la primera, superar la primera canal, a sobre de la que hi trobem un parabolt......quin fred!!!! els dits ja no els notem!!!!

el segon tram segueix per la canal, amb algun reslat poc difícil(veurem un altre parabolt a dalt a l'esquerra, però es per la descens....no per pujar-hi, que la placa es molt tonta!! seguirem la canal recte fins al coll del final!!



a dalt a coll reunió en un bloc i ja tenim solet per recuperar els dits i el coneixement!!!!


una pujadeta i un petit flanqueix curt cap a l'esquerra ens deixa a raserats darrera del cim. Les vistes inmillorables i el dia clar!!!


Rapidament baixem pel mateix camir...tot i que per facilitar-ho quan encarem la canal llarga veiem una vira cap a la dreta amb pedra trencada, que ens deixa al darrera d'un gendarme on hi trobarem un parabolt. D'aquí si portem corda de 60, podem fer un rapel fins a l'inici de l'escalada...
El descens caminant ens ofereix vistes sobre les diferents crestes i ambient de la zona.


motes agulles, i roques que ens criden l'atenció, però per avui, ja hem tingut prou fred!!! cap a la furgoneta a recuperar-nos!!!!!! que el vent no para......

Una bona activitat per salvar un dia que s'havia despertat molt, molt fred, i ens va servir per veure que al Queyràs hi ha molta feina a fer!!! i queden pocs dies de vacances!!!!!

3 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Quan hi vau anar aquí, el juliol o el febrer?

Ha anat d'un pèl que no em quedo per aquí a veure a fons aquesta zona, però alfinal he canviat de parer... Esperaré les següents històries!

Raquel ha dit...

Ei, jo em pensava que ja s'havien acabat les piades de les vacances!!! Nens, que no heu parat!!!

Però ara sí que me les puc anar llegint tranquil·lament... ja em poso al dia diàriament!! Jijiji!!

Craks, que esteu fets uns craks!!

Llorenç ha dit...

Joan! aquí vam anar-hi el dia 18 de juliol....quan alguns estaveu una mica més al nord amb una bona nevada....Ja ens vas comentar que aquesta zona podia ser molt maca..i així va ser! tot i que el temps no ens va acompanyar massa, encara va fer alguna cosa bastant interessant!

Raquel, ja queda poc, deuen quedar 5 o 6 vies més i llestos!!! i entre mig alguna via que hem obert aquests dies!!! ej ej eje!!ens veiem aviat!