Busques alguna via?

Queyràs, Taillante, Danse avec les loups, 550m/V

Avui en fem una de molt guapa.....ens llevem amb el fred que caracteritza els dies però sembla que farà sol...així que ens despertem al coll d'agnel, just a la frontera entre França i Italia. Al fons veiem el nostre objectiu...
La via triada es la "Danse avec les loups", 550 m de placa equipada, per seguir per cresta una mica descomposta fins al cim de le Taillante(3197m) on hi farà falta posar alguna baga i algun friend mitjanet... tota una via per passar-hi unes horetes!!!!

L'aproximació: De Briançon, baixem a Guillestre, d'aquí a Chateau de Queyràs, i tot seguit agafar carretera a la dreta cap a Molines-en-Queyras per anar cap a l'esquerra per la carretera cap al Coll d'Agnel. Deixarem el cotxe a la caseta d'informació uns 500 metres abans del coll.

De l'aparcament, caminarem cap al coll vieux(20minuts) i ja veiem tota la paret, anirem una mica cap a la dreta a buscar unes fites que ens baixen cap a la base de la paret que la reseguirem fins a inici de la via....total 1 hora i 15 minuts....


No busqueu els parabolts sobre la placa!!! estan a la paret de l'esquerra!!!!!en els dos primers llargs.
Tots els llargs son de 50 a 60 metres. Aprofitant al màxim la corda.
Llarg1(IV) S'inicia sobre la placa de neu que tenim a peu de via, davant dues cordades d'italians que no les avançarem fins al descens


......primer contacte amb l'adherència que ens acompanyarà tota la via......i les vistes sobre el paissatge no tenen preu!

Llarg(IV) Segueix en placa, amb els parabolts a la paret de l'esquerra. Les xapes no estan massa properes, però no cal ja que el terreny et permet progresar sense massa exposició.


Llarg 3(IV+) Ara ja entrem en placa-placa....brillant...llisa, i en tendència a la dreta per sota del gran sostre....


els italians van més lents del que ens pensavem i ens dona temps a fer algunes tonteries per la paret(feia uns segons, l'Antxi estava panxa amunt en la paret).....i disfurtar de les vistes.....


Llarg 4(V)Placa en tendència a la dreta, una mica més fina, a buscar la paret de sota del sostre. i l'Arantxa dsifrutant i comprobant que la roca es molt adherent.......


aquesta la poso per que m'agrada.....



Llarg5 (V): Bé, aquí li diuen de tot, 5c, V+....tot el que vulgueu, però no passa de V. i les xapes estan per fer-ho amb AO i saltant-se xapes....així que no hi patiu massa....fer el ressalt, pujar recte amunt...i saltar al diedre de la dreta per terreny una mica trencat però molt fàcil(III+)



Llarg6(III+): pujarem pel diedre fàcil i per tant poques xapes, a tot el que dona la corda...60 metres...


Llarg 7(III+) igual que el anterior però amb un resalt a meitat, protegit per un clau...segueixen poques xapes, però sense problemes.reunió en un parabolt i un esparreg.



Llarg 8(IV+) Sortir una mica del diedre i anar en placa preciosa, fina, i disfrutona.......


Llarg 9(IV+) Seguim en placa-placa, separats uns metres del diedre, igual que el llarg anterior, no hi ha massa canto...però els peus s'agafen bé!

Llarg 10(IV+): Seguim en placa, però ja comença apareixer algun petit diedret que dona una mica més de vidilla per a que les mans treballin una mica!!!!

Llarg 11(IV): Aquí pujarem per la dreta d'un diedret, ja que per sobre està una mica(bastant) trencat, per tornar a placa....els bessons ja començen a renegar....


Llarg 12(IV): Llarg espectacular, placa per anar a buscar el fil de la cresta a l'extrem esquerre on tenim el diedre, i per sobre les dues cordades d'italians iniciant la cresta.....

ja estem a la cresta!!!! ara ens toca a nosaltres iniciar el flanqueix!!! anirem trobant algun parabolt, i farem llarg com les cordades del davant.....

la mirada enrrera sobre la darrera reunió de la via es espectacular...i pensar que encara queda molta via també!!!



el fil de l'aresta, ambient aeri, i fàcil de protegir, sobretot amb bagues grans i algun friend perdut per la motxilla...



no tot es pujar, tenim alguns passatges de descens, i reunions sobre blocs, ......en fi...una cresta....


a mesura que guanyem metres cap al cim, la roca está més descomposta, tot i aixó no afecta massa a la progresió si no ens aboquem massa a la nostra esquerra....



i Per la creta trobarem un rapel i tot seguit una curta desgrimpada, molt més fàcil del que sembla desde dalt.....passat aquests dos resalts ja encordats i més ràpit arribem a cim!!!
amb el monte Viso al fons......

ara sols queda el descens per la via normal del Taillante...que molt normal no es!!!! per molt que sembli metira, no vam tirar cap llosa d'aquestes més de 4 metres avall!!!


us deixo marcat el descens ja que en alguns moments no va ser del tot evident, bé, tot va millorar quan vam avançar als italians.....


En fi, una via molt guapa, molt! i distreta...variada i amb alçada!!! que pots demanar més!!! una birra!!! i dormir!!!!!!!

10 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la via !!
Quina enveja que em feu. Això de tenir la parella que també escala és una sort !! no pareu de fer metres

salut i a tibar

Pietro ha dit...

Felicitats per l'activitat, sembla una via d'aquelles fàcils però que et permet disfrutar de valent i en un ambient molt espectacular i original! Me l'apunto!

Jaumegrimp ha dit...

Ja de lluny la paret es veu espectacular, només veure-la entren ganes de pujar-la, ara tanta adherència...suposo que t'hi deus acostumar. Felicitats per la via i la cresta i descens, quina pencada!

Raquel ha dit...

Quina preciositat de via, no? Quina passada de roca!!! I les fotos... mmmm!!!

Llorenç ha dit...

Joan B, si que es una sort que la teva parella tamé sigui parella d'escalada! es reduiex moltissim els problemes que pots tenir a l'hora de decidir que fas cada cap de setmana, no cal fer pactes de parella ni repartir caps de setmana! je j ej

Pietro, la via en si es fàcil, per no dir molt fàcil, (t'ha d'agradar l'adherència!) la cosa es complica una mica en la cresta i les hores que passes a tanta alçada ja que llavors incrementa el compromís i el risc que el temps cambii rapidament i les possibilitats d'abandonament a partir de 5 llarg es complica....tot i aixó es molt recomanable!

Jaume, tens raó! sols mirar-lo desde la carrera ja tens ganes d'anar-hi i a mesura que t'apropes cada cop ho veus més gran i fa més impresió! Un cop acabes l'escalada encara et queda una hora de cresta i casi una hora hora més fins que arribes al camí d'aproximació....tot i aixó el paissatge es espectacular i el temps passa volant!

Raquel,es una via per anar a disfrutar de l'escalada, la roca es boníssima, tot i que las dos últims llargs hi ha alguna pedra que pot anar avall.. es una via prou nova i la única que hi ha en tota la paret....a part de la travessa per tota la cresta...però aixó es una altra feinada que la guardem per un altre any!!

Gatsaule ha dit...

Veus, una via que també tenia ullada, però no sé si tot sol se m'hauria fet massa larga... El cim l'he vist de lluny i em va enamorar desseguida! Molt bona feina de ressenya!

lux ha dit...

Ostres que xula aquesta via! m'encanta! espectacular!
eei crec que demoment aquesta esta a la 1 del rànquing de les de l'estiu...;))
una abraçada!!

Llorenç ha dit...

Joan, aquesta ens va despistar la ressenya del llibre, on diu 350m...però son de desnivell!!! els llargs tots son entre 50 i 60 metres!! en solitari a de ser una pallissa de les guapes!!! per la cresta no haguessis tingut cap problema!!! La paret realment enamora!!

Lu, quan la feiem vam comentar que es de les vies que a tu t'agraden!! i si...està entre les vies millors de les vacances...tot i que encara en queda alguna de molt interessant!!!

Joan Gelabert ha dit...

Sembla unaltre daquelles vias "perla". Gracies per donar a coneixa aquestes joies inoblidables , la apunto a la llista de les imprescindibles..

Llorenç ha dit...

Joan! nosaltres la vam disfrutar molt, tant l'aproximació, l'equipament per no patir, i la cresta final del descens...tota una gran via per passar una bona jornada!