Busques alguna via?

Nova via: Roques de'n Minguell, Bones Vibracions 140m/V+

Ja feia temps que teniem pensat obrir alguna via en aquest paratge espectacular...les Roques de'n Minguell, a La Coma i La Pedra. (Solsonés).

La vam obrir el dia 22/08/2009, l'Antxi i jo (Llorenç), sense expansions, simplement hi ha 6 claus i un pont de roca en tota la via. Trobareu alguna baga en alguna sabina per marcar el camí.
Via de caràcter alpí, recomanada per muntanyencs amb afany de conèixer nous llocs, descobrir i barallar-se amb la vegetació salvatge del Solsonés. Sobre calcari molt compacte en placa i no tant en les zones fàcils.

Aquesta via es una bona opció per fer conjuntament amb la Quim Egozkue a la agulla geperuda. Així tenim un bon dia d'escalada...sino igual ens quedem curts!!!


Aproximació: Sortint de Sant Llorenç de Morunys, anem cap a la Pedra, just abans d'entrar al poble, agafarem la pista que surt a l'esquerra (Pratformiu) fins a un coll on hi ha la petita ermita del Roser a l'esquerra i al seu darrera ja veiem les parets....seguirem la pista, ara en baixada fins a un pontet on deixarem el cotxe.
Ara recularem per la pista uns metres fins a un pal indicador...seguir un petit tram el caminet per baixar rectes a creuar el riu (fita a l'altre costat) pujar recte per l'altra riba fins a peu de la Geperuda (agulla que veiem al aparcar el cotxe). Reseguir per sota la Geperuda cap a l'esquerra fins l'extrem dret, i pujar amunt...abans d'arribar al coll nord de l'agulla veurem una placa a l'esquerra amb una fita al peu....a sobre una sabina i a sobre un clau...total 30 minuts.

Llarg1(IV+/45m): inici en placa vertical, un clau, arribem a una repisa, una nova placa i tot seguit amb tendència a l'esquerra a buscar el terreny fàcil. Fer reunió en una alzina (baga) on arribem caminant.


al nostre darrera la Geperuda que segur que us la mirareu quan el primer de cordada arribi a la primera reunió......

Llarg 2(V+/55m): Sortim per la dreta de la reunió a buscar un diedret (clau) per encarar un sostre (dos claus) i sortir-ne per l'esquerra.....
...superat el sostret seguim recte amunt per placa vertical fins que el terreny es posa més fàcil, passar un bloc per sota cap a l'esquerra i farem reunió en una sabina just a sota del darrer pany vertical de la paret.
Llarg 3(IV/40m): Sortir per la dreta (clau) i pujar per terreny trencat fins un pi. Aquí pujar per la placa ultracompacta de sobre fins a cim.


Desde el cim veurem una agulla preciosa...no sabem si hi ha pujat mai ningú no hi vam veure rastre de l'home...ens hi podem apropar i pujar pel seu coll nord. (III) La baixada la fem desgrimpant pel mateix camí....
La imatge prou s'ho val! ...i si no te nom ja li posarem.....

Descens de la via: Del cim baixarem al coll del darrera i per una canal arribarem a un replà...aquí podem anar cap a l'agulla característica o baixar per la dreta per terreny dret cap a baix...seguirem fites i camí evident amb alguns passos de II fins la masia que veiem a baix a la dreta, on hi arriba el camí per on tornem fins al cotxe...30 minuts....


10 comentaris:

lux ha dit...

eii Felicitats!!

però que clàssics, no???

Ja hi anirem ben aviat! fent-nos descobrir pais! Es veu una zona xulíssima!

una abraçada i moltes gràcies per la feina!!

Mingo ha dit...

Moltes felicitats. Al final aconseguireu que hi anem a visitar aquestes zones. Fan molt bona pinta.

Llorenç ha dit...

Lu! ens feia molta il.lusió pujar per aquestes parets, i fer-ho sense posar cap expansió...i així ho vam fe..tot i que va costar una mica més del que pensava! El lloc es molt bonic i salvatge!

Mingo, com tot, el Solsonés te un encant especial. No crec que sigui de l'agrat de tothom ja que tant els accessos com escalades son diferents a altres zones, en aquesta via el que hi trobaràs no es ni una aresta brucs ni una paret bucòlica. Hi trobaràs tranquilitat i una escalada aspra i natural on et sents dintre la muntanya de totes totes....una bona raó per anar al Solsonés. que t'agradi o no es un altre tema!!!!

Raquel ha dit...

M'apunto a la descoberta!!!

I... quina foto més xula aquesta del cim!!!

Felicitats a tots dos!!

Llorenç ha dit...

Raquel, hi ha molt per descobrir pel Solsonés....hi ha gent que hi ha fet molta feina en llocs molt interessants...aixó si, cal tenir el nivell i el cap preparat! No sols es Canalda o Busa, i ha altres racons amb encant que cal anar visitant, no hi trobaràs grans parets però si paissatges i racons d'encant.
El cim de la foto no es de la via sino de l'agulla que es veu un cop has acabat i que la tens a 3 minuts caminant i que val la pena una visita!! no sabem si s'hi ha pujat abans però es ben curiosa.

Ja farem alguna trobada al Solsonés!

Gatsaule ha dit...

Aquesta em queda ben a prop, segur que algun dia hi treuré el cap..., més que res per criticar-la!!

De fet, la zona ja la conec de passejar-hi, però cal conèixer bé la zona per embolicar-s'hi a fer-hi una via. Enhorabona!

Llorenç ha dit...

Uf!! aquesta es fàcil e criticar! la zona es molt salvatge i la via a quedat de l'estil!

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per aquesta nova via !!
Me l'apunto a la llista i quan la faci ja us comentaré com ens ha anat.

gràcies per anar equipant vies

salut i a tibar

Anònim ha dit...

Ei Llorenç, avui l'he anat a repetir. Dir-te que lo més fàcil és la via: tant l'aproximació com el descens tenen lo seu, jejeje!!

Tot i que la paret no és gens espectacular heu sabut trobar un camí amb trams prou macos, tot i així, no sé si val massa la pena per gent que vingui de fora, això si, l'entorn és maquíssim.

Si fas una trobada, no t'oblidis d'avisar-me.

Cuidat.

Lluís Parcerisa.

Llorenç ha dit...

Bones Joan,Merci!!
ep!! que no es u equipament que es una apertura!

Merci Lluís per la repetició! cert, cert que no es na gran via! ni recomanable per a escaladors fanàtics...com bé dius, es l'entorn el que fa que la via sigui especial.

Quan vam decidir obrir aquesta via, teniem clar que no seria ni una gran via, ni massa visitada! Es una via per descobrir i accedir un terreny desconegut, i molt interessant. La via es fàcil i poc complicada, aixó si, com dius, l'accés i el decens...je je je!!! et fan disfrutar de l'ambient salvatge del Minguell. La via es com es, i així la voliem....i així a quedat! m'alegro que t'hi hagis apropat!