Busques alguna via?

Aileforide: Via Palavar les Flots 400m/V

Ara tenim uns dies de bon temps, i si vas als Ecrins, no pots deixar de passar per Ailefroide....nosaltres pensavem que era un ploble...però res més lluny! es un camping inmens!!! ple de gent amb ganes de fer coses....o no....
La via triada com a primera presa de contacte es la "Palavar les Flots", ben equipada, i metres pel davant...amb la currada del dia anterior tenim ganes de veure parabolts!!!
La via està completament equipada
Aproximació: Del punt més alt del camping de Ailefroide, agafarem el caminet que ens porta al refugi de Pelvoux, i en uns 100metres, abans d'arribar a un gran bloc que veiem a la dreta, agafar caminet que puja cap a la paret(40 minuts com a molt)


Llarg 1(IV+) una bona placa que es posa vertical a mesura que puejm fins fer reunió en una bona repisa a l'esquerra....

Llarg 2(IV) un primer tram entre blocs una mica "rostollaco" per entrar a reunió en un pas una mica raro....



Llarg 3(IV+) anar a buscar la dreta d'un bloc, per seguir recte fins un balconet amb algun pas finet.



Llarg 4(V): Baixar un pel per agafat una placa molt guapa on si et despistes no veus el V....




per sortir per una mena de diedre....amb un bon pati a la dreta....


Llarg 5(IV) placa sense més historia que puja molt prop del fil de l'esperó...

Llarg 6(IV+) com l'anterior,però amb uns passos més fins d'adherència, en els darrers metres abans d'entrar a reunió
Llarg 7(IV) seguim com l'anterior...plaaaaacccaaa d'adherència sense cap historia....

Llarg 8(V) una rampa molt fàcil cap al diedre de la dreta, i un pas que diuen que es de 5c/A0, però es d'adherència....i si confies amb els peus.....el deixem en V, ja que el vaig fer completament despistat i no vaig saber que li donaven 5c fins que faig mirar després la ressenya....




Llarg 9(IV): paca-vira-placa-vira i així fins reunió per terreny molt fàcil....



Llarg 10(IV)
nova tirada plaquera, amb alguna vira pel mig fins reunió, veient continuament el cul dels del davant.....


Llarg 11(IV) pujar per placa que forma un semi esperonet....fins una bona repiseta on fem reunió.....i veient culs dels del davant....


Llarg 12(IV) desquiciats!!!! més placa, i més culs! els bessons que ens presenten la dimisió! prou de placa d'adherència!!!!


Descens: De la reunió cimera, en 6 rapels, els dos primers anirem a parar a reunions molt penjades i incòmodes! la resta son millors sense pretencions! van sempre per l'esquerra del gran diedre, sols el darrer ràpel ens porta a dintre a la canal, però el podem evitar fent el rapel en diagonal cap a la dreta(mirant a baix, cap a oest) cap a una bona repisa, on hi ha un altre ràpel que ens deixa a terra. un tram caminant, un nou rapel o desgrimpada i arribem al caminet d'aproximació....
En fi, una via per fer-la si tenim ganes de disfrutar de metres sense patiments....aixó si, si tenim una o més cordades al davant ...paciència i a fer fotos i mirar el paissatge com qui va de passeig per les rambles...
La via es maca, i la roca molt bona, adherència per tot arreu....al igual que parabolts!

12 comentaris:

MadVeras ha dit...

jejeje... nosaltres també la vam fer aquest juliol... pero amb la mala sort que devant teniem una parella novatilla y vam trigar horrors.

Veig que els rapels vau agafar els que la guia posar de no agafar jajaja.. que t'acaben deixant dins de la canal. Si començes en diagonal cap a la esquerra els dos primers rapels, son mes comodes... eso si... dificils de trobar de collons :p jeje

Lai ha dit...

bones,
aquesta tmb l'he feta... va ser una mica avorrida i monòtona,a part de concorreguda, no s'acabava mai,quanta rampa!! :(
De totes maneres és el que hi ha, grau fàcil, no és obligada, amb parabolts a dojo, i molt metres...
Sobre Ailefroide..ejem, ailefroide existeix, o és tot un càmping?.
La zona té infinitats de possibilitats, xo em va rallar una mica la gentada, clar q segur q depèn on vagis no hi trobes gent.

Llorenç ha dit...

Madveras, crec que la vam fam fer per les mateixes dates! nosaltres també vam portar una parella de novatillos i una mica raros...i ens van putejar bastant!!! els rapels...vam desistir i ens vam dedicar a seguir les cordades del davant..fins al final que veient l'últim rapel et deixa a la canal....i amb les cordades que rapelaven pel darrera, vam sortir en diagonal cap a la placa i llestos!

Lai! el primer dia arribar a Ailefroide casi marxem!!! no ens va agafar un soponcio per que ens vam tirar al vi i a la cervesa!
La via es per fer-la matinant molt i sabent que faràs molts metres fàcils i sense passos difícils!
La gent cansa!!! i més venint d'on veniem! vies solitaries i aproximacions en plena natura!
Tot seguir ja t'hi fas...i vam aguantar 3 dies!!!!

Gatsaule ha dit...

Una clàssica per gairebé tothom, però fins ara sempre hi he passat de llarg per tirar cap a més amunt. Potser algun any m'hi hauré de deixar caure....

MadVeras ha dit...

Nosaltres la vam fer el 25 de Juliol. http://loybcnmadveras.madteam.net/posts/2009-08/ecrins-verano-2009-escalada/

Nosaltres igual, al arribar a Ailefroide casi ens dona un pasmo, per dormir vam anar a camping de Pelvoux

Lai ha dit...

jajaja nosaltres vam durar 2 dies!! :) ens va passar =, va ser un xoc allò.. ahhh xo vam aconseguir dormir a la furgo sense estar al camping...
En aquesta via, q va ser la primera, vam matinar a saco (x ser nosaltres!) i només teníem una cordada davant... xo no t'ho perdis, el 1r en simple, i darrera la dona q anava de 2a, i q portava una altra corda a l'arnés simple i fins q la 2a no arribava a la reunió i recuperava i tota la pesca al 3r, no pujava el 3r de cordada. L'explicació que ens van donar és q només tenien gri-gri.
En fi..ens van deixar passar, xo ja estavem més q cremats!

Mingo ha dit...

Aquestes m'agraden caminar poc i escalar força, ostia no ho diguis a ningú.
Salut

lux ha dit...

eii guapis!!
quina feinada que tinc per posar-me al dia!!
pero mira aquesta no fa pas falta que me la miri gaire...
;)
i respecte ailefroide.. tinc un sentiment... estrany.. de fet em va agradar i molt... i es el meu estil...placa, ben assegurada...sociabilitzador...;)

pero malgrat que hi he pogut tornar...no ho fet...
he preferit... encara que sigui estrellar-me (literariament ;)
..altres parets...

un abraçada ! ben gran!!

Pietro ha dit...

Vaja, sembla que aquesta l'ha feta tothom, jo també m'afegeixo a la llista! La vaig fer fa 10 o 12 anys i recordo que teniem una gentada a davant, sobretot una família francesa de 5 membres. Al veure el percal, els vam demanar si ens deixaven passar perquè vam arribar pràcticament plegats al peu de via i estava clar que aniriem bastant més ràpid, però ens van dir que no amb bastant mal humor. Jo vaig proposar-li al company de canviar de plans, però ell va tenir una idea més radical: fer els quatre primers llargs a l'ensamble per avançar-los i agafar-los un llarg de d'avantatge per ni tan sols molestar-nos a la reunió. Recordaré sempre la cara del pare, entre incèdul i emprenyadíssim (..."tete de coichon" és un insult oi?). Vaig passar més por per les possibles represàlies de l'home que no pas per l'ensamble!
Aiiii, pecats de joventut!

Llorenç ha dit...

Joan!! tranquil...no et preocupis...la via seguirà allí! no hi ha pressa! tal com ets...hi hauràs d'anar molt de matinada si no vols entrar en colapse respiratori!

Madveras, nosaltres la vam fer el 14 de juliol....i ja hi havia genteta per tot arreu!Veig que el sentiment es el mateix!!!

Lai! nosaltres també ho vam intentar però hi ha un senyor en bici que va passant cada dia per veure si hi ha gent nova i cobra!!! es molt fort!!

Mingo..caminar poc, escalar molt, però també hi has d'anar carregat de paciència!!!tranquil no ho diré a ningú!

Lu!! bentornada!!!! a Ailefroide i podrem anar sempre! ara cal descobrir mon! ja ens explicaràs les teves estrellades!Ens veiem aviat que ja he rebut algun comunicat molt interessant!!! je je eje

Pietro!! veig que tu també vas pillar!!! que passa amb aquesta via! que tothom hi te histories....serà epr aixó que es tant visitada? de joves hem fet moltes imprudències..i de grans a vegades també!!!

Raquel ha dit...

Jajaja... plaques d'adherència? Sembla una via perfecte per la Lu!!!
Quin canvi però d ela via del dia anterior... almenys veu relaxar el coco, no?

Llorenç ha dit...

je je je!!! la Lu va molt forta!! aquí disfrutaria! aquests dies a Ailefroide van servir per recuperar una mica el coco per encarar alguna de les cosetes que ens faltaven fer i que era necessari arribar-hi amb el cap fresc!