Busques alguna via?

Via Jo Aquí no hi torno, 200m, 6a(V obligat) Els Ports, Gronsa Central, cara SE

Ara ja fa temps que no publiquem!!! Això no vol dir que no escalem....si no que els nous compromisos familiars assumits, en forma de nen, fa que escalem poc, i el temps que abans destinava a publicar, l'he passat a destinar a canvi de panyals, fer papilles, jugar, i alimentar la bestiola. La via que publiquem avui, ens hi vam posar per investigar, uns dies abans haviem vist que hi havia molts parabolts, però no sabiem res més, així que ens hi vam posar amb 10 cintes, a veure que trobabem. Al final es una via en la que trobarem dos seccions diferenciades, una primera fàcil, que son els dos primers llargs, i tot seguit es posa dret, i va millorant fins un últim llarg molt guapo!!!

 
Material: 10 cintes i si no volem fer-ho tot en lliure, agafar un estrep.

Aproximació: Sortir d'Horta de Sant Joan en direcció als Ports, deixant les roques de Benet a la nostra esquerra, i pujant una llarga pujada, arribem al coll, just abans d'iniciar la forta baixada que ens porta cap a l'entrada dels estrets, aparquem el cotxe. Ara marxem caminant, enrera, per sobre de la carretera, a buscar la base de la paret del "Paller", seguirem cap a la dreta per sota, fins que podem girar al darrera, i pujar per la canal, fins al collet. Ara sols queda baixar per la canal, en lleugera tendència a la dreta, per sobre de la roca, fins el peu de via. L'inici el trobarem en el punt més baix de la paret, on s'acaba le'mbut que forma, en un replanet trobarem la reunió, aquí surten dos vies, agafem a de l'esquerra.



Us deixo també la ressenya dels aperturistes. La via està molt equipada per no patir.

Llarg 1(III/55m): Llarg on rampat on sols cal seguir les xapes. A la meitat trobarem una reunió....millor seguir fins la segona, fent un llarg de gairebé 60m...
Llarg 2(III+/55m): Llarg on rampat on sols cal seguir les xapes. A la meitat trobarem una reunió....millor seguir fins la segona, fent un llarg de gairebé 60m...la reunió, just abans de que la paret es posi dreta, sota una marcada ratlla blanca.
Llarg 3(30m/V): Aquí costa una mica més de veure les xapes, però es fàcil, marxa en tendència a l'esquerra, fins una placa, una mica trencada on les xapes estan a tocar i dona confiança per fer-ho en lliure...
.....en darrer tram del llarg es dret, sobre roca una mica delicada, que millorarà amb les repeticions, segur, però les xapes estan tant juntes que no fa por intentar-ho en lliure...je ejjeje
.....a punt d'entrar a reunió...
Llarg 4 (IV+/25m): Llarg sobre roca molt bona que ens porta a la feixa, es guapo, i divertit escalar-lo.
....arribats a reunió, ara hem d'anar a l'alsina que es veu a l'esquerra de la foto, allí fem reunió, veiem els parabolts a la paret.
Llarg 5(6a-Voblig, 25m):Llarg final i molt guapo, s'inicia l'escalada entre l'alsina i la paret, fins que deixa de ser vertical i ja entrem en paret, per marxar a la dreta, primer una rampa, i tot seguit una travessa a dreta sobre roca molt bona, i bones mans, i fàcil fins que cal tornar a pujar, on tenim el pas de 6a, curt, i intens, per pujar una mica més cap a  la dreta, ja per terreny fàcil!
si voleu, podeu pujar a la cresta, i resseguir-la fins al final, o retornar a baixar rapelant la via.
tornem a apareixer per les parets, quan les responsabilitats de la paternitat ens ho deixa fer!!!
una panoràmica de la cresta que trobem al final de la via....a veure si cap a la primavera l'anem a fer de punta a punta!!!

9 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ep parella! que be que hagiu trobat temps i cangur per trepar i piular.
Es troben a faltar les vostres piulades

Mingo ha dit...

Felicitats per tornar-vos a veure en actiu. Lo d'activitat és un dir pq segur que d'actius i entretinguts n'esteu un rato llarg.

joan asin ha dit...

Ei molt bé això va tornant a la normalitat...enhorabona

carreteret ha dit...

Això em sona a deures... friso per fer-la. Veig que estàs "enamorat" de la zona!!!

Joan Baraldes ha dit...

Ben tornats al blog !!!
Sou uns pares atrafegats !! je je je
La bestiola ja creixera... no patiu.

Salut i a escalar

Llorenç ha dit...

Jaume!! bones!!De cnagurs en tenim..els avis son molt agraits! el problema era la juventut de la bestiola!!! a veure si ens anem posant les piles poc a poc!! A veure si podem anar piluant cosetes..encara que sigui a un ritme més baix!

Mingo!merci! pues si! d'actius ho estem molt! es un no parar...no ens dona casi ni temps per fer les piades!

Joan, ens estem tornant a posar les piles i al rocodrom ja ens esperen dos cop per setmana!!! prepara el martell!

Joan Ramon! son deures dels agradables! bon lloc, racó tranquil, al sol si hi vas pel matí...i escalada per no passar por! N'estic enamorat i molt! es la meva terra! je je je

Joan B! merci!!!!en això estem! esperan que vaig creixent! però no tenim paciència...i cap a la paret s'ha dit! avis contents, i nosaltres també!

ruben ha dit...

HOLA LLORENÇ SOC EN RUBEN, AQUEST FINDE, MES HAVIAT AVUI AL VESPRE/NIT VINDREM CAP AQUI A HORTA. VENIM A FER EL PENJA PELS PORTS AMB UNS AMICS.

QUINA VIA ENS RECOMANES AQUEST COP???? JEJEJEJEEJ. DI FET SI HI ETS A LA LAIA I AMI ENS FARIA GRACIA VEUREUS A VOSALTRE I FER UNA BIRRETA, SI ET SEMBLA.

UNA ABRAÇADA. I BON ANY.

joan ramon ha dit...

Ves per on pensava que erets del Solsonès... A veure si fa bon temps i la vaig a fer (disfrutar a tope). Segurament dissabte, 16 de febrer

JOSE LUIS ha dit...

Por si fuera interesante o de utilidad para ti, para tus compañeros de rutas o para los lectores de tu web, tengo publicado el siguiente blog:
plantararboles.blogspot.com.es
Un manual sencillo para que los amantes de la naturaleza podamos reforestar, casi sobre la marcha, sembrando semillas producidas por los árboles y arbustos autóctonos de nuestra propia región.
Salud,
José Luis Sáez Sáez