Busques alguna via?

Via Antiparkes, V/280m, Pic de la Solana de Llauset(vacances 5/17)

Ja sortint de Gourette i creuant la frontera pel tunel de Vielha, ens plantem al poble Aneto i pujem fins la presa de Llauset on passem nit al refugi abandonat que trobem pocs km abans de la presa. Al matí ens espera una curta excursioneta fins els contraforts del pic de la Solana de Llauset.

Material: Friends i tascons, les reunions estan equipades amb parabolts i alguns de progresió.



Us deixo la ressenya de Luichy molt currada....

Ressenya Luichy
Aproximació: Sortim de l'aparcament del pantà de Llauset, creuem el tunel i agafem la pista que puja amunt, una corba forta i en poc trobem a l'esquerra d'un barranc un caminet que puja amunt, fins al coll d'Anglós,....
arribant al coll d'Anglós amb el Pic de la Solana de LLauset al davant
.....arribant al coll deixem el caminet i anem a l'esquerra,(ara a seguir fites) uns metres per cresta fins poder entrar a la tartera, ara seguirem tartera sense guanyar ni perdre massa alçada fins que la paret gira, i entrem en una feixa, ara estem a l'laçada de la R1, com a referència buscar la gran placa que acaba a la base en un embut del llarg 3 cap al final de la paret, ara sols cal seguir una mica la feixa i baixar a la base del pany de paret de sota.(45 minuts)
prespectiva de la base de la paret, la vis s'inicia en el punt més alt de la tartera, a la dreta dels grans contraforts.

Llarg 1(IV+/55m): S'inicia en la placa de la part superior de la tartera cap a la canal, i aquí passa a l'esperó, a sobre trobarem al reunió a la paret.
...en Joan per l'esperó del primer llarg....
Llarg 2(I/25m): creuem la feixa i entrem a la base de l'embut que forma la placa del 3 llarg.

Llarg 3(V/50m) entra per la canal per posar-se a sobre de la placa, guapa i amb les assegurançes justetes, però divertida, trobarem la reunió arribant al final de la placa sota els desploms.
Llarg4(V/50m): Sortir per la dreta, i seguir per l'esperó, guapo i aeri, i ja no el deixarem gairebé fins arribar al final on entrem en una zona curta de blocs fàcil i a sobre veiem una canaleta que ens deixa sota el marcat diedre del 5 llarg on trobarem la reunió.
....les vistes sobre la vall no tenen desperdici...
Llarg 5(V,45m): sortida pel diedre net, pot ser el más més dificil de la via, aquest cop li toca al Joan, superat aquest entrem en una gran placa fàcil que anirem superant recte amunt per terreny fàcil fins una feixeta on fem reunió.
Llarg 6(IV/55m): Placa guapa que superem pel mig fins que s'acaba, ara resseguirem en tendència a la dreta per una mena de cresteta fins a cim on farem reunió.
...el tram de cresteta-llom fins a cim...
...i com no la foto de cim! ara sembla que els nubols es posen una mica amenaçadors...així que cap al cotxe!
Descens: De cim, baixem cap a la dreta de la via, a buscar un collet i d'aquest seguim baixant per la canal cap a peu de via, en poc trobarem una vira a l'esquerra on hi ha el rapel(en la foto, Joan al rapel), ara 25m de rapel ens deixen a la part baixa de la canal, que ens porta a la R1 per on enfilem el camí de retorn al cotxe...total 45/50 minuts.
En fi, una via en un racó que cal tornar a visitar, aproximació raonable, bones vistes i solitari sobre bon ambient.....

3 comentaris:

joan asin ha dit...

Tota una troballa, haurem de tornar-hi.

Jaumegrimp ha dit...

Ep Llorenç, a Llauset no li sabia aquestes vies només ho coneixia de l'esquí de muntanya...apuntat queda que la via es veu maca i disfrutona.

Llorenç ha dit...

Joan! si que va ser una bona troballa, i un bon lloc per tornar-hi que va quedar feina pendent!

Jaume, es un raconet tranquil, i amb vies divertides, segur que t'agradaria!