Busques alguna via?

Via Salshishes tibetanes 315m/IV+, Estrets d'Arnes, Els Ports(vacances 1/17)

Aquí iniciem la nostres vacances per terres properes, aquest any no ha tocat fer grans viatges.

Iniciem la nostra estada pels Ports, on intentant anar a fer la Bessons, no la trobem però, tot i no portar-ne ressenya, ens acabem posant en una línea completament equipada amb parabolts flamants i molt assequible per disfrutar d'una tarda ràpida. Ara mirant la informació disponible sabem que vam repetir la Salshishes tibetanes(Vèrtex 202). Sols cal portar unes 10 cintes i llestos.
Aproximació: Sortim d'Horta de Sant Joan i ens dirigim als Ports, i entrem als estrets per l'entrada superior. (Anar per pista asfaltada, veurem les roques de Benet a l'esquerra, la pista ara fa una bona pujada, i tot seguit un descens molt fort, just al final un camí surt a mà dreta i ens deixa en pocs metres en un bon aparcament ben acondicionat. Ara sols cal agafar el caminet que ens porta cap al riu i seguir-lo fins trobar la paret a la nostra dreta. L'inici de la via el trobarem pujant per les plaques lleugerament a la dreta de la gran llastra que domina la part central inferior.(15 minuts)


Material: 10 cintes.

Llarg 1(III/30m) Nosaltres aquest el fem en lliure, buscant la R0, ens trobem grimpant entre les xapes del primer llarg.....(en la foto a la meitat del llarg 1, encara desencordats)
Llarg 2(III/30m) Seguint la tònica del anterior, en placa, anar superant algun resalt, puja en direcció a les sabines de la feixa superior.
Llarg 3 i 4(IV+/60m): Seguint en placa en direcció a la sabina que tenim a sobre a l'esquerra amb una petit resalt més dret, i trobem la R3 per sota de la sabina, seguim amunt per l'esquerra de la sabina i passem a sobre on tenim la R4.
Llarg 5(IV/40m) Surt per una petita canal de l'esquerra de la reunió i puja per placa fins la feixa, aquí no equivocar-se com nosaltres! (no portavem ressenya) i arribats a la feixa no seguir per l'esperó on veiem un spit! cal anar a la dreta a buscar la base del diedre xemeneia on hi ha la reunió!
Llarg 6(IV/30m) Pot ser el llarg més interessant de la via, una xemeneia vertical, que ens deixa en una placa guapa per arribar a reunió.
Llarg 7(IV/40m): Surt per l'esquerra de la reunió, per plaques tombades, seguint el camí més fàcil....sense complicacions...
Llarg 8(25+20m/V-) Llarg curtet on tenim un paset a metitat que li dona una mica més de dificultat...arribem a sobre de la sabina on trobem la reunió mig desmontada, seguim fins a cim per terreny amb roca més trencada, però grimpada molt fàcil, i fem reunió en una bona sabina.
El descens: Nosaltres el fem rapelant la via. De cim baixem al collet de l'esquerra i de la sabina més potent per rapelar i fem un curt ràpel a buscar les reunions de la via. Ara sols cal anar rapelant la via fent dos llargs per rapel fins peu de via. Segons el Vèrtex, també es pot fer el descens: del cim de la Gronsa Sud, baixar cap al N  a la marcada bretxa de la cresta on farem un rapel de 25m d'una sabina. Una canal en direcció W ens portarà fins als estrets.


2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

1 de 17??? Això té bona pinta... Com diuen en el món dels artistes: Que comenci l'espectacle!!

Llorenç ha dit...

!!!si que pinta bé! i la feinada de publicar-ho també!!!!! m'autoimposo el total de les vies que hem fet per no deixar-ne cap per mandra!!!