Busques alguna via?

Via Vall d'en Bas, 6a/165m, Gra del Fajol Petit(vacances 16/17)

Tot i que tard, al final em poso a publicar les darreres vies que vma fer durant les vacances del 2011!!! em vaig quedar amb la via Diedre primavera  a la Dent d'en Rosell.
En acabar aquesta via vam marxar cap al refugi d'Ull de Ter, per escalar al deia següent aquesta via, mentre feiem temps per sopar,un petit passeig pel costat de la furgoneta ens va recompensar amb un inmens cep!!! ja tenim sopar!

 Material: la via està equipada, però no està de més portar friends petits, del tamany dels aliens verd-groc-vermell o similar, ja que van bé quan les assegurançes allunyen.


L'aproximació: Ens dirigirem a l'aparcament del refugi d'Ull de Ter. on deixarem el cotxe, aquí agafarem el caminet que puja cap al refugi, en poc em de baixar a l'esquerra al riu(buscar el millor camí) i agafar la pista que puja per l'altre costat, pujarem per la pista i al final d'una forta pujada, marxa a l'esquerra pel mar de blocs, (trobarem alguna fita) en direcció a la gran tartera que baixa per l'esquerra de la paret nord. La tartera es la que puja per l'esquerra del contrafort, amb les plaques que brillen a sobre.

Pujarem per la tartera, i sortirem per la canal superior fins l'aresta, ara hi ha més fites, pujarem per l'aresta, fins 2.400(seguim fites).
 Tot seguit marxar cap a l'esquerra creuant l'ampla canal, sempre planers o en lleugera pujada, arribem a la carena i creuem la segona canal, i un cop ja a la nova carena veiem un coll amb roques blanques al mig, ens hi dirigirem. Aquí un petit cimet, i un parabolt que ens ajuda a baixar a la R5 on s'inicien els 3 rapels que ens deixen a peu de via. També es pot baixar caminant per la canal que ens queda  a la dreta(nosaltres ho vam descobrir més tard, ja que la ressenya original indica rapelar!) 1 hora fins als rapels.
collet amb les roques blanques


 Llarg 1: (V/25m): s'inicia en la base de la paret(evidentment!) en rampa fàcil, i freda, que es va posant dret, amb alguna fisura que allargen les xapes, i ja veiem que no la regalaran, tot i això es deixa fer molt bé.





Llarg 2(V+/30m):s'inica fàcil fins passar la vira herbosa, ara es posa més finet, i just abans d'entrar a reunió placa fina, que es supera molt bé per la serva esquerra a buscar la llastra!
 .....veiem l'entrada a reunió i les plaques perfectes...

Llarg 3(6a/40m): Llarg molt guapo, on cal apretar al sortir de reunió ja que es dret i poc canto, uns passets fins i llestos...
 ...després ja no apreta tant i cal anar navegant entre fisuretes i plaques fins sota el desplom.......
Llarg 4(V+/45m): per mi el més guapo, la sortida de reunió i els sostre no es més espectacular que difícil, el pas que vam trobar més complicat es entrar a la placa de sobre, tot seguit a navegar per una placa molt guapa!!!!

 ...i ara fisura a dreta ara fisura a  esquerra ...ara...dreta....ara esquerra i ens plantem a reunió! molt guapo!

  LLarg 5)V/25m): Ara anem a buscar la feixeta que tenim damunt, i entrar en la marcada placa que tenim a sobre, on trobarem les majors dificultats,
i el alejillo però amb canto per entrar a reunió!


El descens el farem desfent el camí d'aproximació.

En fi, una via molt guapa, equipada amb assegurançes justes per no patir massa....i sobre roca i ambbient espectacular! molt recomanable!

7 comentaris:

lux ha dit...

Llorenç!!
que se t'ajunten amb les properes!!
mmm... m'ha recordat que la volia fer aqueta!
hehehhe amb la lesió he perdut la memoria! ;)
es veu wuapaaaa!

petons!

Mico ha dit...

Hola, ja se que no correspon a aquest post pero com que sou bons coneixedors de la zona... L'altre dia vem estar a L'espill dels Estrets. Hi ha una via nova de dos llargs a l'esquerra de la Surploms. Ens va semblar 6b. En teniu informació. I sabeu on puc trobrar ressenyes actualitzades de la Marbrera? Gracies

Joan Baraldes ha dit...

Ei Parella,
Aquesta és una gran via, i tot i la llarga aproximació, val molt la pena fer-la.
Ja fa temps m'havien dit que n'estaven obrint alguna a l'esquerra. Hi vareu veure cap línia nova ?
Salut i a tibar

Xavi ha dit...

Bones!! quina bona pinta que tenen aquestes plaques! a veure si les podem fer aquest any.

Salut i roca!

Llorenç ha dit...

Bones Lu! com va la recuperació!?!?! si que sembla que es trepitjaran!! sort que sols en queda una per publicar! a veure si es aviat!
Aquesta t'agradarà!

Mico, ara mateix no tinc la informació, pero miro de passar-te-la!

Joan B, es una via molt recomanable per coneixer el lloc. si que vam veure els parabolts de l'esquerra i els de la dreta, diria que ja està acabada...però no en tinc referències...de la de l'esquerra clar...

Xavi! aquesta be merix una visita, però vosaltres que esteu forts podeu fer dues o les tres que hi han obertes, ja que els rapels son ràpits i nets, i l'escalada, si t'agrada l'adherència val la pena!

perejoan ha dit...

Nois, jo no ho diré a ningú però canvieu les dates de l'escalada que si ho veu un forestal... Sembla que aquesta paret està prohibida de desembre a juny. Clar que la web de la FEEC no aclara quin dia de juny, però quan veuen un euro a prendre...

La via de la dreta és diu Vall d'Hostoles i és una mica més difícil (6a+obl).

Seria bo descobrir la via de l'esquerra que dieu perquè el lloc demana una nova visita...amb el permís de les autoritats, clar.

perejoan

Llorenç ha dit...

Bones Perejoan! merci per la recomanació, però, tal com indico a l'entrada del post, es de les vacances del 2011, ja era meitat d'agost! però per raons de vagancia i acumulació de feina es va anar quedant! es la 16 de les 17 vies que vam escalar durant aquell estiu!

De totes maneres merci per recordar que es una paret que també te restriccions!!!