Busques alguna via?

Via Peste 6a(V/A0), 190m, Roques del Masmut.

Aquest cap de setmana, després de no poder escalar a Penya Galera a Beseit, ens dirigim  al Masmut, i tenim molta feina pendent, la via triada es la Peste, una de les clàssiques, semiequipada, sobre roca prou bona, i amb una recent restauració, fa que sigui una bona opció per omplir el dia!

La via segueix la gran fisura que marca tot l'esperó de dalt a baix.
Els metres que marquem son aproximats!!!!!!


Aproximació: La via es troba a l'extrem més oriental de la paret(a la dreta del tot) per tant per arribar-hi passarem per la pista que va per sota de la cara nord, sortint de Penyaroja en direcció a les roques del Masmut, trobarem un cartell indicador,  anirem a l’esquerra Fredes, passant per sota e les agulles de la cara nord, en el segon creuament, anirem cap a la dreta Arroyo de Prados,, creuarem un riu, i als 100 metres ja trobarem lloc per aparcar, a mà dreta ja veiem les parets. Per trobar el corriol d’aproximació buscarem a mà dreta del camí un corriol molt ample que baixa al riu, fites i evidencia ens portarán a peu de via, el 4 esperó, just abans dels desploms vermells. La via s'inicia en una fisura-canal on veurem un clau i dos parabolts. 

Material: Nosaltres vam agafar unes 10 cintes, joc de tascons i friends fins al camalot nº1, i alguna baga per ponts de roca i/o sabines. La via està reequipada amb parabolts però trobarem també claus veterants, ponts de roca amb cordino, amb cable...i un tascó de plàstic.
Llarg 1(A0/V 0 V+, 45m): S'inicia en una canal estreta, el primer pas, el clau...A0, i tot seguit encarar la canal, ja més fàcil, la fisura va desapareixent, però no la deixarem fins que veiem fàcil anar a la sabineta de l'esquerra.
Llarg 2 (V, 35m) Sortim pe diedre podrit de l'esquerra i pujem a sobre del pedestal, ara en placa tornem a la dreta i encarem un diedret molt guapo on tenim el pas obligat de V. Arribem a la feixeta, i veiem una bona repiesa a sobre a la dreta on hi ha una reunió...es de la Yula,
nosaltres hem d'anar cap a l'esquerra de la vertical de la fisura superior, anirem a buscar la reunió a l'esquerra de l'esperonet, un pont de roca ens ho marca....
Llarg 3(V/A0 o V+/35m): Llarg més espectacular de la via, sortim en travessia a la dreta, un parabolt i dos ponts de roca per entrar a la fisura impresionant...
un cop a dintre....a disfrutar! vertical, i amb bona presa....i amb molt d'ambient....
Llarg 4(V/A0 o 6a, 30m): Sortim cap a la dreta a superar un pas potent, cal superar-se amb bones mans, peus dolents, i quedes completament enquestat al superar-te...hi ha un clau amb baga una mica amunt...però cal protegir el pas abans de fer-lo sino el pèndul es sobre reunió...tot seguit...reseguir canal fàcil fins una bonica xemeneia sobre bona roca...i a sobre reunió
Llarg 5(IV+, 50m) Aquí veiem un espit a la dreta(iron) i un a l'esquerra(Yula), nosaltres tirem recte amunt, a la sabina, seguim una mica a la dreta, una panxeta protegida amb un cap de buril i anem a superar el darrer resalt sobre roca aparentment més delicada protegida per un clau.
fet el passet tonto, arribem a cim on buscarem un roc amb un parabolt i un pont de roca.
Descens: Seguirem caminant uns metres cap al nord per la "passarel-la" que forma l'esperó amb la montanya, i aquí anem a la dreta a buscar canals que ens baixen cap al nord-est...nosaltres cada cop baixem per una canal diferent...en fi....totes ens baixen, i anem girant cap a la dreta...sud, anant a buscar el riu i el camí(40 minuts)

En fi, una via que hem disfrutat molt, pel que diuen es una de les vies per començar a coneixer la zona, però no es una via d'iniciació a l'escalada, cal navegar sense asegurançes i cal preveure les autoproteccions...tot sempre sobre un equipament just quan et fa falta per no passar por!

5 comentaris:

Eduard ha dit...

Que guapo el Masmut!! Des que hi vam ser l'any passat que tenim ganes de tornar-hi, és un indret genial: salvatge i que imposa... Llàstima que no sigui més aprop... O potser en això està la gràcia?

joan asin ha dit...

Ei encara vau poder escalar, enhorabona

Joan Baraldes ha dit...

Gràcies per la ressenya, ja tenim més motius per baixar a coneixer aquesta zona
salut i a tibar

Gatsaule ha dit...

Una bona ressenya d'una bona zona, que fa tan temps que tinc ganes de conèixer, que clama al cel! Es veu interessant la via, enhorabona!

Mingo ha dit...

Jo tampoc conec la zona, i sempre ho tinc al cap que s'hi ha d'anar. M'imagino el lloc surtranquil i sense massa gent.
Enhorabona