Busques alguna via?

Prohibició escalada Penya Galera, Beseit

Aquest cap de setmana voliem anar a escalar a Penya Galera, a Beseit

La nostra sorpresa quan hem arribat i hem trobat que hi ha dos cartells de prohibit escalar, bé, son dos cartells on es veu un escalador amb una barra creuada per sobre. Veient aquest cartell marxem a escalar a una altra zona.

Estar clar que si un lloc està prohibit escalar no ho farem, però es que no sabem ni quina zona afecta, ni quines vies, ni qui hi ha al darrera de la prohibició. Es per aquesta raó que ens agradaria poder participar en la difusió de les raons de la prohibició, però no hem trobat cap informació.

Tota prohibició te al darrera un organisme que la la valora, proposa, l'aproba i la gestiona, fent públiques les raons i el seu abast. En el cartell ni cap dels que trobem de camí fa referència a aquestes dades.

Es per aixó que, sense entrar en valoracions sobre la prohibició, ens posem deures i fem la consulta oberta per si algú sap alguna cosa:

- Quin orgamisme regula aquesta prohibició?
- Quina llei o document oficial soporta aquesta prohibició?
- Qui va valorar i en quin moment va aprobar aquesta prohibició?
- Es temporal o permanent?


Igualment, en base a alguna recomanació que he rebut via mail, he enviat una carta al "Departamento de Medio Ambiente de Aragón" preguntan sobre aquesta prohibició.

1 comentari:

Pietro ha dit...

Bona iniciativa Llorenç. Recordo que fa un parell d'anys jo també vaig estar per la zona i ja vaig veure aquests rètols i em vaig fer les mateixes preguntes que tu, perquè els rètols diguéssim que em van semblar una mica "sospitosos"