Busques alguna via?

Orpierre, Quiquillon oest, Via Voyage 150m/6a

Acabant les nostres vacances d'estiu pels Alps Francesos, i ja de tornada fem una nova parada a Orpierre, ens havien quedat algunes petites vies per fer! així que som-hi!!!!

La via que no podia treure'm del cap era la Voyage, que pujant per la cara oest del Quiquillon, va a buscar el diedre que corona el gran esperó...molt visible desde la terrassa del bar i on si escapava continuament la mirada al principi de les vacances... No em direu que veien aquest magnific diedre que puja fins a cim no es atractiu!!! completament equipat amb parabolts i químics, amb una aproximació curta, 15 minuts, no es una llaminadura...

Sortint de la plaça, anem cap al cementiri, i seguim fins al fons de l'olla que forma la paret, aquí agafem camí cap a la dreta que ens porta a peu de via en el diedre, nom a peu de via.

Material sols cordes i cintes, i ganes de passar-ho bé! a l'estiu es millor fer-la al matí, i matinar, ja que es fàcil que trobeu alguna altra cordada.....

Llarg 1(V+) Llarg i mantingut, va passant de diedre a placa continuament, passos fins continuats, fins a reunió....en fred es fa més dur del que pensavem!!!

Llarg 2 (6a): S'inicia com l'anterior fins que arribem a sota una panxa, on tenim el 6a, una serie de passos cap a l 'esquerra amb cantos invertits, per passar a sobre, tot molt mantingut, i a disfrutar! molt guapo!


Llarg 3 (6a)La via et dona un descans, pot ser el llarg més fàcil... ara sortim recte amunt, i tenim les dificultats per anar a buscar el diedre, pas molt fi i una mica pulit on cal confiar amb l'adherència, i amb alguna xapa amb alegria...... després millora i es fa més tranquil fins reunió.


Llarg 4 (6a) la perla! sortim per terreny fàcil, que cada cop es posa més dret i fi, per anar a buscar el diedre.....les plaques de sota ja et fan suar....
el diedre impresiona cada cop més amb bons cantos, desploma bastant i es bastant obert....farem reunió just a sobre!!!!! quin pati!!!!









El descens el fem rapelant desde la meteixa reunió de cim cap a l'est, sobre la gran feixa, seguirem caminant cap a l'est on tenim una gran fita on hi ha un altre rapel, podem fer-ne un de 60 metres fins a terra o partir-lo..tot i que la reunió intermitja, està molt penjada!!
En fi, una via per disrutar de la zona amb molt bones vistes sobre el poble d'Orpierre, i que no us deixa indiferents....o es simplement autosugestió....me l'havia mirat massa vegades com per tornar sense fer-la!!!!

5 comentaris:

lux ha dit...

Bones!
carai 4 llargs d'espectacular diedre de 6a!! no m'estranya que et quedes allà pendent...

l'apunto...jajajaj ...
bon lloc on anar a arrossegar-me!

un dia haurem de recullir ...los 10 mejores...;)) estaria guaii ehh??

petonets!!

Mingo ha dit...

Epppp encara en tenieu una d'amagada. La paret es veu molt xula i la via encara més. Enhorabona, un estiu aprofitat al màxim. Records, parella

Gatsaule ha dit...

Deu ser la darrera, no? Que si no ens acabareu de deprimir!

Té molt bon aspecte, i és que els diedres són sempre genials!

Eduard ha dit...

Buaaaa!!
Quin diedre més xulo!! Ben bé la cirereta del pastís!!

Jo també em deprimiré!!!!!

Jaumegrimp ha dit...

Renoi Llorenç has deixat el millor per les postres!! quina bacanal d'escalades Alpines us vau endur al sarró, d'això s'en diu aprofitar el temps. No me l'apunto perquè m'han agradat totes i no tinc prou llibreta!!!
A seguir disfrutant