Busques alguna via?

Voie de l'Eperon, Pointe Buffère(2742m) 250m/V

Ja feia uns dies que haviem intentat fer aquesta via, però el fred ens va tirar enrrera. Avui l'aire ve del nord i es molt gelat, però ens arrisquem ja que la fia es cara sud i potser que estiguem una mica arraserats...... Aproximació: De Briançon anem fins a St. Chaffrey, aquí agafem la carretera D234 direcció al coll de Granon, passats uns 8 km i abans d'arribar al coll agafem la pista que surt horitzontal a l'esquerra i que en 4km ens deixa al coll de Buffère.....(foto superior)

D'aquí, caminant pujem una mica cap a l'esquerra fins trobar un caminet que va a planer fins peu de via.(30 minuts)

La via s'inicia en un diedre molt marcat que trobem a sota l'esperó central de l'agulla, una mica a l'esquerra.


Material:
Amb 10 cintes, tascons i friends ja fem......
Afegeix una imatge
Llarg 1 (IV+): A la vertical del sostre vermell, un diedre on veiem un clau, un parell de passos més complicats i per terreny més fàcil arribem a una bona repisa on fem reunió en dos claus....

Llarg 2(V): Sortim per la dreta de la reunió, dos parabolts a tocar!!! tot seguit per roca més cutre cap a l'esperó on hi trobarem dos claus ronyosos que ens protegeixen el pas de V per sortir a la placa de l'esquerra...


per la placa veurem a l'esquerra una reunió però no es la nostra...seguirem recte amunt, un clau i tot seguit la reunió en un clau i un parabolt!!

Llarg 3(IV+) molt llarg, uns 50 metres, de placa força vertical, amb bon canto, on hi trobarem dos parabolts i dos claus, tot i que es pot protegir molt bé! farem reunió en una feixeta en dos claus.



Llarg 4(IV+): Recte amunt, a buscar el diedre de la dreta que veiem a sobre, de camí trobarem dos claus, tot seguit una primera feixa, i 4 metres a sobre una altra amb tres claus o fem reunió


Llarg 5(IV)
llarg net...seguir la vertical de la reunió, per la dreta el buit i per l'esquerra una fisura molt profunda i ampla,

farem reunió en un parabolt just a la punta del pilar separat de la paret. Per l'altre costat del pilar hi ha un pati impresionant...i hi pujen un parell de vies que fan fredat!!!
Llarg 6(III+) Pujar en tendència a l'esquerra a buscar una gran vira(la de descens...i pujar el següent pany de paret per una zona esglaonada en tendència a l'esquerra, hi veurem algun parabolt, fem reunió a sobre en un gran bloc.


Llarg 7 (II) Agafar la canal que vulguem, nosaltres vam agafar la de la dreta i en res estem a cim!!!!!!Reunió en blocs....

Ls vistes son espectaculars i el pati també!!!

Ara sols queda el descens: desgrimpar la via fins la meitat del llarg 6 on hi ha la vira....en la foto arribant a la vira per iniciar el descens caminant....

La vira la seguirem en descens cap a l'oest fins al coll. Si no volem degrimpar el que hem escalat del cim baixarem cap a l'oest fins una vira on hi a un rapel que ens deixa a la mateixa vira. Pel descens, bastant aeri, anirem trobant claus i parabolts per protegir-nos.....es la via normal per fer el cim.....
En resum, un gran dia d'escalada, solitaria, espectacular, i amb un solet espectacular resguardats del vent!!!!!! Molt recomanable i disfrutona, tot i que l'equipament es escàs, es deixa protegir molt bé i la roca es molt bona.

5 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Quin dia la vau fer aquesta via? (pel texte sembla que hi vau anar ahir...) A nosaltres ens va enganxar una forta nevada el cap de setmana del 18-19 de juliol, que no coincidís amb el vostre mal temps.

Es veu una via ben interessant!

Llorenç ha dit...

Bones!! aquesta via la vam fer el dia 10 de juliol....les nevades del 18 i 19 ens van afectar relativament....ens va caure aigua neu la nit del 17, i el dia 18 va ser el dia que vam escalar menys....tot i que vam fer també cim...però aixó serà en un altre post.....


La via es molt guapa, sobretot pel lloc i el paissatge. La roca també es molt bona i gens pulida!! je je je..i es deixa protegir molt bé.

JAUME ORS ha dit...

Hola parelleta !!! ... com sempre vosaltres no pareu, que guai. Rés, només dir-vos que ... m`he pillat una CITROEN JUMPY !!!! i ara m´agradaria equipar-la una miqueta. Si hem podeu aconsellar us hu agrairé. Petonets !!!

Jaume del Geamm.

Mingo ha dit...

Ostres LLorenç d'on les treus aquestes vies tan guapes?. Felicitats

Llorenç ha dit...

Jaume!! el dia que vulguis es veiem i e t'explico 4 cosetes de com equipar la Jumpy!!!cap problema!!! tinc tot el que fa falta per equipar-la i poder-hi vieure durant un mes!!!

Mingo! es feina de llegir molts llibres i resenyes! tot i aixó ens han quedat algunes vies per fer que ens obligaran a tornar algun dia!