Busques alguna via?

Briançon: Pilier Gris de Sallettes, 180m/V+ o V/A0

Segueix el vent i fred a cotes altes, així que seguim buscant vies més properes i menys compromís….així que avui escalem just a sobre de Briançon. La via es cap a la dreta de la paret.... Aproximació: sortint del parking de la ciutat antiga de Briançon(part més alta de la ciutat. A l’altra part de la carretera, al costat de correus, surt un carrer que puja uns 150 metres on deixem el cotxe…també es el parking de la via ferrata. Aquí caminem cap al Fort deSallettes, de camí trobarem una paret curteta plagada de parabolts. Per l’esquerra surt un caminet que seguirem amunt, fins a peu de paret. En un encreuament anar a la dreta a buscar una canal i on trobarem l’esperó per on puja la via, (nom a peu de via).20 minuts.

Material: agafem els aliens groc, vermell, verd i tascons..i 14 cintes.


Llarg 1 (IV+) s’inicia en un diedret, vertical, vigilar el bloc de l’esquerra, nosaltres el vam sanejar una mica però encara queda un tros inestable…pujar tot l’esperò fins una bona repisa.
Llarg2(V)Pujar per placa amb algún pas tonto, i anar a para sota el sostre groc,


aquí un pas pulidet dur cap a l’esquerra ens deixa en una bona repisa fent reunió en un parabolt i arbre.


Llarg3(V+) Sortida vertical i fina de 5 metres, ens saltem la reunió de sobre, seguim caminant per terreny fácil fins un petit descens al collet on fem reunió on podem…..



Llarg4 (IV+/A0): S’inicia per una placa, per pujar per l’esperò amb bastant pati..i anar a parar a sota d’un diedre desplomat pulit….un parell de passos de A0, i a sobre a l’esquerra fem reunió que caldrà reforçar.


Llarg5(IV+) Llarg molt guapo i vertical amb canto, pujar recte amunt deixant un sostret a l’esquerra i encarar una placa molt vertical fent reunió a sobre.


Llarg6(III) Saltar del cim de l’agulla a l’altre costat i pujar per la canal evident entre arbres fins que casi s’acaba la corda fent reunió en un arbre….


Descens: Del cim anirem cap a l’est seguint fites fins una canal(passos de II) per on baixarem fins a peu de via i cap al cotxe en 40 minuts.



Una via distreta, fácil i prop del cotxe per no tenir massa compromís. L’equipament es correcte tot i que hi ha algunes xapes una mica allunyades i cal compensar-ho amb friends o tascons que entren molt bé.

6 comentaris:

Eduard ha dit...

Quines vacances més ben aprofitades!! Uns tant i altres tant poc :P Salut i a seguir així, que jo us vaig espiant i prenent nota :)

Gemma ha dit...

Bé, ara ja veig on heu anat a fer mal aquest estiu :)
No hi ha res com passar uns dies als Alps, oi? Sigui Briançon o siguin les Dolomites, tenim roca i parets per escalar-hi cada estiu!
La zona d'Orpierre té molt bona pinta, me l'apunto per una futura visita ;) Hi fa molta calor a l'estiu? Nosaltres vam passar un estiu escalant entre l'Ardeche, Ombleze i Verdon i vam patir força calor.
Felicitats per les vacances!

Gatsaule ha dit...

M'ha agradat molt la vista sobre Briançon... Venen ganes d'anar-hi!

Mingo ha dit...

Molt guapo tot això, enhorabona per l'activitat

Llorenç ha dit...

Edu, aqueste vacances hem tingut sort! hem fet activitat els 25 dies que hem estat pels apls, així que tenim moltes vies per ressenyar! tinc una feinada que no me l'atrapo! M'alegro que algú ens segueixi!!! je je je!
Gemma! als Apls hi tenim molta feina!! A Orpierre feia calor, però hi ha moltes vies a 'ombra en funció de l'hora del dia, hi ha vies de matí, vies de tarda, esportiva, llarga, i tot molt be equipat i aproximacions molt curtes...es molt recomanable...tot i que millor al juliol que a l'agost!

Joan!! que cabrón!! son les vistes de la via!! no es pot enganyar a la gent! es un bon lloc per escalar si tens poc temps o el temps no acompanya!

Mingo, als Alps hi ha molta feina a fer! no tot son 4mils! ni grans ascencions amb crestes inhumanes! merci!!

Joan Baraldes ha dit...

Bones activitats a França !
vosaltres no pareu !!
A veure si afluixa la calor per aquí i podem escalar sense haver de buscar l'ombra.

salut i a tibar