Busques alguna via?

Montserrat: Via Laponia, 150m, V/Ae

Ja des de que vam tornar de vacances, amb el cervell saturat, teníem ganes d’escalar en vies equipades i tranquil·les, però coses de la via vam anar a escalar a les roques del Masmut, per això aquest dissabte vam triar una via tranquil·la, equipada, i per patir poc, i vam anar a parar a la Lapònia! Sembla que tothom la feta menys nosaltres!

L’aproximació fàcil, arribar a can Massana, caminar cap a agulles i just abans del coll de les portelles anar per un caminet mig cobert per la vegetació a buscar la cara oest de la portella gran.
El peu de via es fàcil de trobar, es a l’interior de la gran cova a la paret de l’esquerra.
Material, 17 cintes exprés i estreps. La via està equipada amb parabolts de 8mm
Llarg 1 (35m, V/Ae): Aquest llarg et porta fins l’exterior de la cova per pujar per una fissura fins la reunió en la zona més tombada. Es va combinant artificial amb lliure....per sortir en lliure per terreny fàcil.
Llarg 2 (45m, V+ ó V/Ao): Surt recte a buscar la base del gran contrafort pel que puja el 3 llarg, l’única dificultat es superar una panxeta molt ben protegida, la resta es placa tombada.
Llarg 3 (30m, V/Ae) Aquest puja per la dreta, zona més ajaguda, i fàcil per arribar a una panxa que podem fer en Ae i sortir en Ae o 6a+(1 pas) i llavors IV+ per entrar en reunió.
Llarg 4 (30m, IV): Aquest es prou estrany, surts per la dreta de la reunió, únic lloc on s’escala en aquests llarg, en pocs metres s’acaba i puges caminant per una canal herbosa, fins arribar al peu del darrer contrafort, on veiem 3 xapes que pugen en vertical(aquestes no les pugem), la reunió la trobarem uns 4/5 metres a l’esquerra, dos parabolts de 12mm.
Llarg 5 (20m/IV+) recte a sobre de la reunió veurem un parabolt i cap a la dreta un altre que ens porta a cim...
En fi, una molt bona activitat, fàcil distreta, segura, i per passar un bon dia d'escalada sense més preocupacions!!!!una bona jornada!
Al baixar vam veure una cordada a la cadireta, si algú sap qui son que m'ho digui i li puc fer arribar algunes de les fotos que els vaig fer...

5 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Jo segur que no era el de la Cadireta.....

Em sembla que ja sou els únics que faltàveu per fer-la, la Lapònia !! El millor tram, l'arribada a dalt, amb aquells bolos tan enormes.....

Raquel ha dit...

Però buenooooo!! Que no us recordeu de mi o què? Je, je... Doncs no, jo no l'he feta!!! Je, je... veig que haurà de ser la meva primera solitària... je, je...
La veritat, no sé si són les fotos o què, però la via pinta moooolt bé!

Llorenç ha dit...

Joan, potser si que estaves a la cadireta però d'alguna terrassa fent el vermut! a veure quan tornem a coincidir en alguna via!

Ep!! Raquel!! encara no l'has fet!! je jeje!! aquesta te molts seguros! es per no partir !!tot i aixó son de 8mm, que aguanten asi igual! apurant en A0 al máxim no sortirà més de IV+/V, i molt protegida! Anims!!!

Gemma ha dit...

Quina fot més xula a la Cadireta!

Ja he vist que m'has deixat un comentari al blog, així que ja saps que al final no vam fer la Cepeda... ens va fer una mica de respecte escalar el primer cop al Picu per una via tan llarga, i al final vam triar la Pies Fríos, que tambe ens va agradar molt. Segur que hi tornarem, perque ens vam quedar amb les ganes de fer alguna altra via... la propera a la llista és la Nani, que ens la van recomanar molt, i tambe la Cepeda.

Ens va encantar la roca del Picu i tot l'ambient. Quina muntanya més espectacular, per caure de cul! Vam passar una tarda genial des del refugi veient com anava canviant la llum sobre el Naranjo a mida que es ponia el sol... espectacular!

Per cert, felicitats pels teus èxits culinaris, ja veuràs que a la comences amb les postres ja no pots parar... Quin serà el següent? ;)

Llorenç ha dit...

M'alegro que tornessiu amb tants anims i tant contents de Picos! es un lloc amb un encant especial!!!

ep!! els pastissos de conya!! van triunfar moltissim!! ara a veure quin faig que cada cop va incrementant la demanda!!gracies!