Busques alguna via?

Nova Via: Indigneu-vos 130m/6a+, Vilamala.(Solsonés)

Obrint l'Arantxa al pais dels sons trobats, vam trobar un projecte a l'esquerra on hi havia 3 xapes equipades per dalt i que faltava finalitzar. Després de preguntar a gent de la comarca, va resultar ser del Xuxe, que ens va concedir els drets per poder-lo enllestir... Amb en Parce despŕes de molt intentar quedar aquest diumenge hem pogut acabar d'enllestir el projecte obrint els llargs per sota anant a buscar la part que ja estava equipada al darrer tram del darrer llarg.




L'aproximació: La farem com a la via Arantxa al Pais dels Sons trobats, però pujarem uns 50 metres més pel barranc, trobarem una fita a l'esquerra, entrem a paret i veurem un primer parabolt a uns 4 metres del terra.(40 min).




Llarg 1(35m/IV) placa tombada per on  pujem recte fins un pont de roca....aquí una mica a la dreta i ja recte amunt fins a reunió(compartida amb R2 de la Arantxa al pais dels sons trobats)
Llarg 2(55m/IV)  llarg que creua la part més tombada de la paret, i que es va redressant una mica, un parell d'expansions i reunió en un gran bolo gris partit.
..les vistes sobre la Vilamala son prou guapes!
Llarg 3(40m/6a+)LLarg molt guapo! un primer tram fàcil fins al desplom, superar-lo, ...

Parce equipant el llarg en un pas de por!
...per seguir per una placa mantinguda amb roca bona, i molt divertit per deixar-se portar pels bons foradets que anem trobant.....
Descens: de cim anirem seguirem cap a la dreta pel fil de la paret i direcció a l'aparcament 10 minuts.

En fi, tot una experiència obrir una via amb en Lluís, i en aquest racó!

11 comentaris:

joan asin ha dit...

Ei Llorenç, enhorabona per la via i la companyia, encara tinc pendent de fer una visita al teu racó, je,je.

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats i gràcies per equipar noves vies !!
No acabo d'entendre la foto del Parce equipant la darrera tirada a on s'hi veuen cintes posades al costat i més amunt ??

salut i a tibar

Llorenç ha dit...

Merci Joan!! ja tardes! ep!! que el racó no es meu!! que hi més vies!...al llibre d'escalades del Solsonés n'hi surten moltes! je je je!

Joan B, la via es un antic projecte del Xuxe i en el seu moment va posar les 3 capes de més amunt. Nosaltres hem obert fins allí. Per tenir la xapa com a referència l'hi vam posar una cinta....

Joan Prunera ha dit...

Ostres Lloreç! estàs fet un "màquina" no pares d'obrit vies... ens tindrem que acostar en aquest indret. Jo només he fet el Cami dels Alamalivons i en va agradar molt.
Felicitats per la via, la compraré per la cole...

Jaumegrimp ha dit...

Ja veig que aquest mur bé val les rampes que t'has de menjar abans! a més si l'ha obert el Parce, em sembla que suarem per sortir-ne airosos...es veu potent.
Cada cop tenim més excuses per acostar-nos al Solsonès, gràcies per la feina.

Joan Baraldes ha dit...

Llorenç. he intentat entrar a la pestanya d'escalades a Sant Llorenç de Morunys i em diu que no hi ha cap entrada. potser hi tens algun problema

Joan

Gatsaule ha dit...

Noi, no sé què t'ha agafat, però això d'obrir vies per l'hivern quan comença l'estiu no sé si és massa bo. Que arribarà la tardor i ja ens en recordarem.....

A part d'això, enhorabona, que el lloc és magnífic!

Sergi ha dit...

Preciós racó aquest de Vilamala, en el que de moment només hi he escalat el Camí dels Alamalivons.
M'apunto aquesta nova via; a veure si el 6a+ es deixa (és obligat?) o acaba en mallón abandonat...

Llorenç ha dit...

Joan Prunera, que va!!! ja m'agradaria però fem el que podem i quan podem! poqueta cosa! de totes maneres per aquí dalt hi ha vies molt guapes i interessants a part de les que hem anat obrint últimament!! val la pena pujar un cap de setmana i venir a per feina!

Jaume, les rampes també son divertides!! que cal navegar...i també tenen la seva gracia...el passet de 6a+ cal apretar...no se com deu quedar tirant de A0...no ho vam intentar...va sortir en lliure...je je je!

Joan B!! merci! ja està arreglat! era un tema de "Ç" i linux....merci!

Gatsaule, es ara que tinc temps per posar-m'hi i ja saps...a mi aixó de patir fred no m'agrada, sòc animal de sol....a més en aquestes parets pots anar-hi per la tarda i estaràs a l'ombra...pel matí a la Rua del Roig al Santuari i per la tarda aquí! que vols més!

SergiC, es un bon racó i molt tranquil....si hsa fet la dels Alamalivons, Tant la de l'Arantxa al Pais dels sons trobats o La Indigneu-vos tragradaran igual, no se quin grau queda obligat pero rondarà el V+. Si en vols alguna més, al llibre d'escalada del Solsonés o al bar Roella a Solsona en podràs trobar més.!!

Parce ha dit...

Fer-se o no fer-se el tram de 6a+ dependrà de la marinada si us empeny des de sota, jejeje!! I sinó us haureu de indignar, jeje!!

Busqueu bé les preses i el moviment i no patiu que a quedat molt ben assegurat... si porteu un bon assegurador com duia jo.

Parce.

lux ha dit...

Eii Felicitats Aperturistes!

aixi m'agrada que ens doneu feina!

bé ja veig que algun dia hi haure d'anar per aqui...
tants racons per descobrir!

una abraçada i enhorabona!