Busques alguna via?

Directa Enganxadits 100m/6b (V+ oblig), Agulles de'n Custodi(La Coma, Solsonés)

El diumenge de resaca, ens dirigim a fer aquesta via que tenim ja fa molt temps a la llista....una petita joia de'n Lluís Parcerisa al Solsonés on cal apretar i de valent...



La via: Semiequipada amb spits i claus, cal portar un joc de friends i tascons per anar fluint per sobre de la paret...



Aproximació: Sortim de Sant Llorenç de Morunys i ens dirigim cap a la Coma, passem el poble, seguim carrereta, passem les fonts del Cardener,  i quan anem a fer un revolt fort a l'esquerra veiem al davant el barranc i a l'esquerra la paret, fem el revolt i aparquem a l'esquerra de la carretera. Ara agafem el caminet que surt de l'altre costat de la carretera cap al barranc, algunes fites ens porten a peu de paret, ara resseguir peu de paret, fins trobar una bona llosa plana caiguda que ens farà de base i un spit en placa.(5 minuts)

Llarg 1(6a, 30m): Entrada en placa curta i potent protegida amb un spit, ens deixa en un terreny de blocs que anem superant amb delicadesa fins arribar a una placa fina on trobem clau i spit,
tot seguit una nova placa amb un clau i per mí un pel més dificil, ens deixa a reunió
Llarg 2(6b, 30m): obligat V+?...en fí llarg brutal! no us el podeu perdre...3 claus, i un spit ens protegeixen aquest pany de paret que va desplomant, i que es deixa protegir molt bé i amb molt bones mans gairebé sempre...
sols el pas de 6b es va ressistir, fent un pas d'A0, la resta per disfurtar....
sortint del 6b/A0 i entrant a R2
Llarg 3(V, 20m) llarg que millora i molt amb els metres, s'inicia en terreny molt descompost fins la base del diedre on tenim el clau, aquí es posa vertical i guapo trobant just a sobre la reunió.
Llarg 4(V+,20m) Aquest llarg, per mí el més difícil de coco....s'inicia per terreny trencat per anar a buscar una placa aparenment trencada on hi ha un clau, que ens invita a pujar a la base del diedre blavós.....uf! quina visió! fisura, canto, desplom...i el clau allà dalt! quins coll...!!

en fí, el diedre es molt aeri, amb canto, i per disfrutar, no val la pena parar-se massa a protegir...amunt, a xapar clau i a per feina encarant el darrer tram desplomant sense manies, tot es bó! just a sobre sabina amb codinos per rapelar, nosaltres en deixem un de nou.

Descens: Fem 3 rapels R4 ->R3,  R3->R2 i R2 a terra

En fi, una via molt intensa i disfrutona, que ens va agradar i força, (tot aixó es subjectiu!!!!!!!) cal ser concient que estem al Solsonés, no a Cap de Ras, i roca es la que es, i cal treballar-la!!!!!

9 comentaris:

Parce ha dit...

Ei Llorenç!! és bona la via eh?

Jo aquest sector el deixo pels matins d'estiu ja que hi toca l'ombra. No vau passar fred?

Vejam quan tornem a quedar.

Cuidat.

Parce.

joan asin ha dit...

Ei Llorenç, veig que hi ha molta feina per fer al Solsonès, a veure quan mi poso. Pinta molt bés aquesta via.

llembresku ha dit...

Ei nanos, sou uns cracks!!!! Però d'on les treieu aquestes vies que pinten tan xules!!!! Us ho coneixeu tot, eh!! Molt bona, ara ja en coneixem una altra per conèixer un lloc nou per a nosaltres. Salut!!!!!!!

Mingo ha dit...

Aqui hi van estar a començament d'hivern, quan vam trobar la pista de Can Fité tancada. No ens hi vam posar pq li costava de tocar el solet, però feia molt bona pinta. Després de les fotos i la piulada veig que el que ens semblava, és.
Felicitats per l'activitat

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats Llorenç, una via que a més d'escalar, te l'has de treballar!
Una raconada que no coneixia, a tenir en compte.

JAUME ORS ha dit...

Hola parella, no pareu !!! Ei ... ja tinc acavadeta la meva jumpy. Gràcies per les vostres ideies !!!
Abraçades.

Gatsaule ha dit...

Doncs si dieu que és bona me l'apunto! Que ben aviat volem fer-ne alguna per aquí.....

Llorenç ha dit...

Bona Lluís!! m'ha sorprés molt agradablement! de fred, una mica però et poses a tò molt ràpit i el sol et toca bastant aviat.

A veure si aquest març podem quedar!

Joan Asin, aquesta es intensa, i per disfurtar, es de les que t'agrada...equipament justet i el necessari.

Llembrescu, aixó es per que passem moltes hores als bars!!! je je je!amb birres i una mica d'imaginació et pots perdre per molts llocs!

Mingo, la via es guapa, però com apunt...estàs al Solsonés i pots trobar passatges de molt bona roca a roca a estudiar amb ganes...i aixó fa que l'escalada agafi una nova dimensió...

Jaume, per aquí dalt hi ha molts raconets per anar redescobrint...els escaladors locals ja els han visitat....ara falta que ho fem els forasters.

Jaume Ors, ja vaig veure les fotos! a veure quin dia es troben juntes!

Gatsalue, apunta-la! no cal que hi portis l'espitador!!! ni el martell!!!! je je ej e

lux ha dit...

I això en un dia de ressaca!
per deu.. quin maldecap!
Ara la via si que fa pinta d'intensa si!
enhorabona de veritat guapos! i una abraçada!