Busques alguna via?

Nova via: Arantxa al país dels sons trobats, 195m, V+/A0 (o 6a+) Vilamala

L'Antxi em va alliberar dos dissabtes pel matí seguits! i vaig poder apropar-me a fer una visita a aquesta paret que tenia mirada de ja feia massa temps.

Així que en solitari, vaig obrir el primer llarg un dia, i la resta l'altre cap de setmana....aixó es molt cansat!!! d'aquí el meu reconeixement a tots els aperturistes en solitari!!!! crec que mai més ho faré! quina faenada! com pesa el material!



Aproximació: La farem com la que fem per anar fins al camí dels Alamalivons, de Solsona a Coll de Jou, al Km 21,5 a la revolt de Fanerals, deixem el cotxe, d'aquí surt una pista que baixa, quan es fa planera (la gran fita ha desaparegut al fer la pista) anirem cap a la dreta a passar per sota d'un esperó, marques grogues i fites ens porten cap al barranc de més a la dreta, on baixem, en arribar al fons, creuat un primer barranquet, quan encarem direcció sud, trobem un segon barranquet, per on entrem....en uns 50 metres trobarem a mà dreta el camí dels Alamalivons, uns metres més per dintre del barranc a mà esquerra trobarem Arantxa al pais dels sons trobats.(40minuts de baixada)

l'aproximació ja per dintre del barranc, jo personalment la trobo encantadora....
Material: La via està equipada amb parabolts de 8mm i 10mm a les reunions. Sols cal portar 10 cintes.

La via está orientada al sud-est, es soleia però a migdia deixa de tocar el sol a la part superior, així que si anem a l'estiu una mica tard, sols ens tocarà el sol als llargs 2 i 3. A més es de les poques parets que s'assequen rapiadament després d'una pluja! un dels mals de Vilamala! El fet de ser una zona enclotada, fa que els dies de vent s'hi pugui escalar amb tranquilitat.

La roca, tot i la fama de la roca de la zona, es francament bona! tot i que sempre us podeu quedar amb algun canto als dits....però es que si no fos així no estarieu al Solsonés!

Llarg 1(IV, 30m) Pujar recte i en poc agafa diagonal a la dreta sempre pel camí més evident fins una bona feixeta.

Llarg 2(III+, 60m): anirem en diagonal a la dreta, 3 xapes en linea, una feixa cap a la dreta i tornar en diagonal a buscar l'extrem superior de la vegetació...de camí trobem la reunió,
Llarg 3 (II,30m): llarg net, però molt fàcil, anirem cap a l'extrem superior de la vegetació i passarem per sobre cap a la dreta on trobarem un solitari parabolt on farem reunió.
Llarg 4(IV+, 40m) No sortir recte! anar a la dreta, a pujar per l'esperó que s'intueix lleugerament a la nostra dreta....
recte amunt fins una bona feixeta...
...i una petita travessia a la dreta....al fons tenim la paret per on puja la Ulls de Falcó del Xuxe(diedre marcar per la sombra) i més a la dreta El Camí dels Alamalivons.
Llarg 5(V+/A0 o 6a+): pujar recte per fer travessia a l'esquerra a buscar uns blocs a sobre dels que s'inicia el tram més aeri de la via....fins a cim!!
Descens: Del cim cap a la dreta per la cresta......
i seguir per l'esperó que ens trobarem al davant......una mica vertical(II+) per on pujarem fins tornar a trobar fites i ja veiem el revolt amb el cotxe(10minuts)
En fi, una via oberta amb tota la passió que s'hi pot posar, i amb ganes que les futures repeticions la puguin disfrutar com ho vam fer nosaltres.....

salut!

10 comentaris:

Vikingu ha dit...

Felicitats i gràcies pel la feina.

Per cert, podries comentar orientació de la via i la millor època per nar a fer-la. Suposo que ara deu ser una rostisseria?

Vagi bé!

Llorenç ha dit...

Bones! merci! bé, l'orientació es Sud-est, i nosaltres fa dues setmanes hi vam passar fresca! si matinem no partirem gens de calor, i si anem al tard, el sol ja no hi toca. ...i si fa vent tampoc

Mingo ha dit...

Felicitats per l'apertura. Es veu molt maca aquesta pared. A més amb solitari, és més del doble de feina.
La pedre k tal?

Lluís Nadal ha dit...

Felicitats i agraïment per la via! A veure si ens perdem per aquestes contrades i li fem un tast

Llorenç ha dit...

Merci Mingo! La paret es maca, i la roca, també, es considerablement millor que la de Sant Llorenç del Munt! je je je. si certament es un pany de paret amb la roca bona si tenim en compte on ens trobem i el tipus de roca de la zona. Jo no vaig patir gens per la roca durant l'apertura!

Lluís! que es una zona que cal visitar una vegada a la vida com a mínim! Hi ha molt a fer, tot i que no ho sembli, hi han moltes coses obertes, i en racons espectaculars....

Jaumegrimp ha dit...

Llorenç, moltes gràcies per la via! veig que t'has aficionat a obrir-ne,
i això és d'agraïr. Ah! però que hi teniu amb Sant Llorenç del Munt? ai aquest Gatsaule que li dóna mala fama al meu Sant Llorenç!!

Eduard ha dit...

Enhorabona per l'obertura. Ja hi anirem a treure el nas... Però potser cap a la tardor, quan comencin a sortir els camagrocs :))

Llorenç ha dit...

Jaumegrimp! contra Sant Llorenç del Munt res! i amb un nom així menys! es el Gatsaule que ens condiciona a tots! je je je!

La roca de Sant Llorenç de Munt es molt diferent de la de Sant Llorenç de Morunys, i totes tenen el seu encant!

Eduard, merci, tu si que saps! combinar plaer i gastronomia d'alta cuina! Veig que la tardor passada et va marcar! je je je

Roque ha dit...

Molt bones!, una temporadeta parats però heu retornat amb ganes...
Felicitats per la nova via, a veure si m'escapo per provar aquesta roca del Solsonès...
M'alegro de tornar a llegir les vostres piades i espero que l'Antxi estigui recuperada del tot.

mchesa ha dit...

Hola,
el passat cap de setmana vam fer la via. Enhorabona, vam disfrutar d'una jornada magnífica! moltes gràcies per la feina!!!