Busques alguna via?

Rubies: via Guineu Lliure 190m/6a

El cap de setmana segueix molt interessant! L'intent de passar una nit soltiaria en parella a Rubies es converteix en una nit multitudinaria de festa grossa a l'ermita de Vilanova de Meià!!!
L'únic moment intim va ser l'esmorsar amb un mar de nuvols molt guapo!!!!
Ni els comentaris dels blogs, ni l'insistència del Santi en fer "mi primer amor"....ni la cordada que ens vam trobar a Rubies, ens van treure del cap anar a fer la via "Guineu Lliure" . finalment vam ser la 10ª cordada que podia piar al pot de neules que hi ha a la 4ª reunió!!!


L'aproximació la fem com sempre agafant el camí cap a Rubies desde vilanova de Meià. En uns 13 km per pista ens plantem a Rubies i en 30 minuts estem a peu d'un d'una bavaresa que fa por!
Material: Caldrà portar friends grans per al primer llarg i petits i tascons per la resta de la via.

També us deixo la ressenya del aperturista ja que es bona....


Llarg 1(45m/V+):

Llarg 2 (40m/V+):Veiem més parabolts, però passar del primer al segon parabolt es el pas clau, si diguessin que es 6a...també ens ho creuriem. L'Antxi el fa molt tranquilament!!mecatxis! Tot seguit supera un sostret i cap a la dreta a buscar la reunió....En aquest llarg pujant de segon arranco un canto..i a volare....llarg molt guapo!
Llarg 3 (40m/6a): Crec que el més difícil es arribar i sortir de la primera xapa,passos fins d'equilibri, tot seguit una fisureta ens ajuda a protegir el pas fins arribar al segon parabolt just a sobre del sostre...no es veu desde la reunió. passat aquests pocs metres, a caminar cap a l'esquerra fins un parabolt i un cordino en una alzina.
Llarg 4 (50m/V+): Desde sota sembla una mica rostoll(com diria nosequí)...però en pocs metres canvia, molt guapo supera un parell de panxes per portar-nos fins a unes alzines on hi ha la reunió
Llarg 5 (15m/IV+): pujar recte amunt, pel pas més fàcil...un parabolt i cim...vigileu les roques de l'esquerra del parabolt! fan molt mala pinta!!
En fi, una via molt guapa per disfrutar! el que més fa suar son el principi del primer llarg i el principi el segon, la resta es una festa sobre bona roca i cantos inhumans!
De moment per mi es la millor que he fet en la paret...tant en roca com en escalada mantinguda. Encara que aixó es molt personal.....
La via s'inicia en una bavaresa on trobarem una "G" pintada. A la dreta de la "Maduritas Calientes" Sols un clau i un excentric que protegeixen aquest tram del primer llarg, calen friends grans(nº2 i nº3...) per fer aquest tram...després ja els podem guardar a la motxilla...passada la bavaresa....una placa ja més humana, pràcticament equipada i tranquila....

13 comentaris:

Xavi ha dit...

Interessant ruta! m'esperaré uns dies a anr-hi a veure si trobo algú amb un cotxe ben altet, que l'altra dia ja em vaig tornar a carregar el càrter. Com està la pista ara? fa temps que no hi he passat.
Records!

edunz ha dit...

Bones parella!
just me'n parlaven l'altre dia i també l'ha recomanaven...
bona via doncs!

Anònim ha dit...

Quan varem anar a fer aquesta vía amb el J.Baraldres existía una llastra al segon llarg a punt de caure. Ho dic perquè si era la que s'ha arrencat, crec que ara el pas serà mes dificil. Felicitats.
Jordi P.

Llorenç ha dit...

Bones Xavi! nosaltres vam anar-hi amb la Jumpy i no vam tocar en cap moment...aixó si, vam trobar algún bassal però es podia passar bé per la dreta o l'esquerra. Aquest cop ha estat la primera vegada que hem pogut entrar fins a Rubies!

Edu, a nosaltres ens va agradar i la via es prou exigent, i pel que fa a l'equipament, es el just i correcte pe no partir a execepció del primer diedre-bavaresa que es està pràcticament net ...per disfrutar!

Joan P, jo no recordo cap llastraen mal estat...suposo que l'han netjat, l'aperturista hi va passar uns dies abans...per repicar l'esparrec de parabolt d'entrada al diedre i suposo que també van fer una mica de neteja...jo en el vuelo sols vaig arrancar un canto com el puny.....

Mingo ha dit...

Ei Antxi, Llorenç que be que os ho monteu, m'encanta la primera foto només falta un ramet de plantes silvestres en aquesta taula tan ben parada. Felicitats per la via, aquest lloc del Montsec em té enamorat. Salut

Gatsaule ha dit...

Es veu una via maca en una zona molt interessant..., està molt bé això d'anar a veure vies noves, així hi ha algú que les va netejant!

Jo això mateix ho he estat fent avui per allà a Vilamala....

Enhorabona per tot plegat!

Raquel ha dit...

Jajajaja... està vist que entre uns i altres no us deixem fer un cap de setmana íntim a Rúbies... jejeje... Bé, l'esmorzar es veu...mmm... idíl·lic!! Jejeje... no us queixareu!!!

lux ha dit...

Ei guapis!!

si,si ja sabeu que a Rubies no hi ha intimitat...;))
sempre hi ha algu donant la tabarra!
i mira que és xulo el lloc... ara ja tinc una altra excusa per tornar-hi!... i a vosaltres encara us queda alguna... ;)

sembla realment xula aquesta via!

un peto ben gran!!

Llorenç ha dit...

Mingo! compartim novia! Rubies es molt guapo!

La primera foto es maca per les viestes, el que no es veu el lleuger vent fresc del matí i el soroll del campanar de Vilanova que sortia de entre les boires....

Je je je!!! Joan! veig que vas estar fent "El Camí dels Alamalivons"!!! espero que la disfrutessis molt! tal com nosaltres en apertura! merci!

Je je je!!!Raquel crec que serà impossible un cap de setmana intim a Rubies! L'esmorsar amb molt bones vistes cap al mar de nuvols pero cap a l'altra banda hi haia un futimer de furgos, gent ressacosa, tendes de campanya!


Lu,encara en queda alguna de pendent! per la propera t'avisem, ja som concients de que mai hi estarem sols! La via es xula i segur que la disfrutaries!

RUMBA TEAM ha dit...

Felicitats per la repetició..

També per la foto amb la ressenya nova, és bona...

si! realment un lloc màgic i bonic, ..però aviat ja per la seguent temporada!!

En la repetició que vai fer fa poc el quart llarg em va semblar com a molt cinquè....que dieu??

Apa, salut i gràcies

Bernat

Llorenç ha dit...

Bones Bernat! Merci per la via!...

pel que dius dels graus...si el primer diedre es V+ i el principi del segon llarg es V+(uf!), el quart llarg tal com dius podria ser V sense problemes, es més fàcil que els llargs anteriors.

merci!

Anònim ha dit...

ok, el tema graus ja saps com va, a més si obres en solitari i amb tot el toneli a les espatlles... sempre m'agrada tornar-hi per veure-ho com a repetidor i sempre ho veus diferent!! m'enrecordo que em va semblar força dificil el quart i ara?? pòtser nava més tocat o cagat??

També, estic amb tu, que la sortida del segon llarg i tu un pas que deunidó. potser 6a??

La bavaresa ja em va semblar be!!

Apa, us torno a felicitar per la repetició i molt bona piada.

Fins aviat
Bernat

Llorenç ha dit...

uf...el tema dels graus..delicat!!! La bavaresa fa molta por quan estas a sota...però un cop hi arribes ja vas més tranquil tot i que si la treballes els braços no els castigues massa! V+ està bé!
Sortir de la primera xapa del segon llarg no està mal 6a(hi havia un cordino d'abandono a la primera xapa)...
merci per la via, la vam disfrutar molt! i de roca trencada...ni més ni menys que a la resta de vies que hem fet per la zona...

Salut!