Busques alguna via?

Vilanova de Meia: Txubaskos Baskos 100m/V+

Com a segon dia, i amb la calor que vam tenir el dissabte, decidim buscar una cosa a la ombra, i vam anar a la paret de Zaratrusta, que es cara oest i el sol no toca fins les 14:00!!
Aproximació, des de la font de la figuera pujarem cap a la roca dels arcs i aparcarem en un gran aparcament a la dreta (zona vermellosa) a sobre tenim la paret i la via, com a referencia tenim un primer contrafort triangular, a la dreta del que trobarem la via amb el nom a l’inici.

En fi, la via està completament equipada i amb unes 10/12 cintes fem. Els friends i tascons no son necessaris. En general la via comença a estar polida i això fa que alguns passos se’ns facin més difícils del que podien ser-ho fa 15 anys....tot i que els cantells son generosos.
Ens posem els 5 a la Txubascos Bascos! Primer l’Antxi, en Blai i jo, i al darrera l’Anna i en Pere. Ja feia temps que tenia ganes de fer aquesta via, no se per que...sols manies...i menys mal que ja l’he fet! M’arribo a esperar uns 15 anys més i està impracticable!

Llarg 1 (30m/V+) Aquest puja cap a l’esquerra amb molt bon canto(IV+), sempre en tendència cap a l'esquerra...
...fins una feixeta sota un diedre d’on sortim per l’esquerra, i es on tenim la zona de V+, tres spits i entrem a reunió amb alguns passos una mica polits per entrar a reunió
Llarg 2 (25m/V) Aquest es molt guapo i la roca millora, surt amunt i cap a l’esquerra per molt bon canto, un "alejillo" i una zona de 3/4 xapes molt vertical i amb una mica de desplom amb cantells molt generosos per seguir per terreny més rampat fins reunió.
Llarg 3 (25m/IV+) surt cap a la dreta i amunt, algun "alejillo" sense problemes però la roca molt bona, fins arribar a la feixa que hi ha sota l’últim pany de paret.
Llarg 4 (20m/V+) Aquí veiem varies vies, la que ens correspon es la de l’esquerra, amb spits, vertical i amb cantells gastats, fins l’ultim pas, més complicat i polit que la resta, dur i atlètic.... El descens el fem en dos ràpels, fins a R-2 i fins a terra. Compte amb les sabines, a nosaltres se'ns van quedar enganxades en el darrer rapel i vam tenir que pujar uns metres per recuperar-les...es el que passa quan vas amb en Pere, que ja comença a ser un clàssic amb les seves enganxades de corda!

19 comentaris:

Raquel ha dit...

Un altra via que tothom ha fet i jo no... je, je!!
Eps, així en Pere també és expert amb l'encallamnet de les cordes? Veig que no soc l'única...

marc ha dit...

Dec ser l' altre que no l' he fet....
Us esteu curtin per algo en especial? deu fotre una calor de nassos al montsec, no?
Apa a tibar-li (suant)

Llorenç ha dit...

Bones Raquel! tampoc has fet aquesta? bé, de totes maneres ja en tens algunes fetes per Vilanova i molt millors que aquesta!...

Marc!! podries quedar amb la Raquel per fer-la! i de calor en vam patir més a Rubies, tot i aixó l'aire era fresquet...i en aquesta com vam estar a la sombra tota la via cap problema! fins i tot va refrescar una mica degut a les plogudes que feia per la segarra!

Anònim ha dit...

BOnes kutres,
es pot baixar caminant perfectament amb tendencia a l'esquerre desde el cim. No hi ha cap tram expost ni res i en 20 minutets estas a baix.
es el primer cop que llegeixo que algu diu que hi ha alejes en un llarg on jo no els he notat!!! les dolomites fan meravelles jejejeje
(pere...un petó)
vinyet

Anònim ha dit...

Gràcies Vinyet (guapetona!)
A veure... jo amb el tema de les cordes enganxades només hi vaig intervenir per recuperar-les.... a mi que no me miren!!
I tink un article sobre el rapel i les cordes preparat que és de puta mare.....je je je.
Llorenç.... no sé que em vas fer per darreraquan estava ajupit intentant arreglar els baixos del cotxe... però m´has deixat ben encetat!!! mmmmmmmmmmmmmm

Lai ha dit...

Bones,
La mar de núvols, tmb és molt xula, més i tot, a gust meu.
Aq via té gafe, no ets al primer q si li enganxen!! tothom pilla amb la sabina! :-)

Llorenç ha dit...

Bones vinyet! dolomites fa maravilles al coco! de totes maneres en aquesta via sols faig referencia al alejillo que hi ha en el 2 llarg i un altre al 3 però sense problemes ja que el "terreny es fàcil amb canto generós"...i el tema de la baixada alguna cosa vaig llegir...i crec que seria més recomanable ja que la provabilitat de que es quedin les cordes enganxades existeix!

Pere! No vull dir que tu fossis fisicament l'autor de l'enganxada de les cordes...je je je....es la teva presencia gafe!!!!! Ah!! i el tema d'ajupir-se davant meu...va ser pur instin animal..no et preocupis! no era res personal! je jeje Va ser tot un plaer!

Lai&Atori, merci per la recomanació, quan tornem a mi m'agradaria fer-la, em va agradar molt la roca i el tipus d'escalada!

Gemma ha dit...

Ep, aquesta l'he feta fins i tot jo! Aquesta i la del costat, la Mar de núvols. Coincideixo amb Lai i Atori, per mi és fins i tot més recomanable...

Visca les Dolomites! ;)

Gatsaule ha dit...

Veus, m'apunto a la cordada dels que encara no l'han feta !

Això si, que sigui cap a l'hivern, anar-hi en ple estiu és per masoques i metropolitans !

Mingo ha dit...

Felicitats per la via , és molt xula. Jo no m'apunto als que no l'han feta. Em sembla que jo la vaig fer amb els supergraton. La baixada el q diu en Vinyet per darrera amb un moment

Anònim ha dit...

Bon dia!

Vau fer mooolt be d'anar al Montsec de rubies malgrat la calor! amb lo que es ve a sobre (ppta de restricció-aquesta zona quedará prohibida!):

http://www.onaclimb.com/download/mallpt.pdf

Osties jo m'asembla que si l'aproven la ppta aquesta tardo em quedo sense coneixer-la (fins la primavera estarè + o- al dique seco).

De la xubascos, casualitat, tb la vaig fer un agost pel mati fa uns anyets, no esta malament! i si fa uns 5/6 hi havia algun pas una mica "romo", ara deu de ser pitjor.

Bones escalades

Jose

Llorenç ha dit...

Bones Gemma! merci epr la recomanació! a veure si aquesta tardor cau també aquesta!
Joan, no m'ho crec que no l'hagis fet! es increible! ep! aquest diumenge no vam patir tanta calor, vam estar sempre a la sombra i fins i tot va fer fresca!!!!

Mingo..tu tampoc? deu meu! aneu tard! jo que em pensava que era l'últim! el tema de la baixada quan fem el mar de nuvols ja el piarem! gracies!

Ostres Josem!!! he mirat la noticia i fa por!!! moltissima por! si seguim així no podrem escalar ni als rocodroms!..i si que sembla que la via l'ha visitat molta gent!

Mingo ha dit...

Ep LLorenç que si que l'he feta, mira si fa temps, que aquest Nadal la volia fer en solitari i no la vaig trobar.
Deia que jo No apuntava.
Vinga fins la propera

lux ha dit...

Guapisssims!!!

seguint amb el recompte....
Aquesta es una de les vies que estan en el nombros grup de vies de les que m'he baixat ...jijiji....
i de les que mes val que no expliqui el motiu...jijiji...

per tant tambe compto amb els que l'han de fer!

una abraçada!!!!

Llorenç ha dit...

Mingo!!! perdó!!! ja m'estranyava a mi que no l'haguessis fet!!


Lux!!! ja se la teva historia!!!je jejeje, el dia que vulgueu quedem i nosaltres fem la MAr de nuvols i la resta aquesta!!!

Ens veiem ara!!

Anònim ha dit...

S'estava molt i molt fresquets.
Gatsaule, no m'ha agradat gaire això de metropolitans ...
estic ofès!
:$

Gatsaule ha dit...

No, Blai, a Monistrol ja no ho sou de metropolitans...., tot i que no penso que sigui una paraula negativa !

susi ha dit...

uuffff eii Llorenç jo (la novatilla) ja tinc ganes de fer una via llarga; jejej fins ara màxim que he fet son cinquillos de 20 metres. molt xula sembla aquesta via, i més si tanies ganes de fer-la (amb els anys una de les coses que he apres és a no fer res que no em vingui de debò de gust jajajja)salut i muntanya!.

Llorenç ha dit...

Ups!!! Blai!! que casi ens mullem tot i que al tocar terra després del rapel casi ens desidratem esperant!!!.....

Susi, tot arribará!! gairebé tots vam començar fent totxo i al veure que mai pujariem de grau ens vam passar a al clàssica!!!je ej jee!!!
anims!!!