Busques alguna via?

Canalda!(per fi!): Fills del vent 210m (6a+ o V+/A0)

Aquest cap de setmana no teníem previst fer res del que hem fet!!!!

Dissabte volia anar a passejar per les muntanyetes de Pallejà i diumenge anar a fer la Postres de Músic... i ves per on... telefono al Blai i em diu que va amb en Gatsaule a Canalda!! No podia ser! la meva mítica parella d'escalada anava a Canalda sense mi!!! en principi em feia pal.. però em va picar més del compte i no vaig poder-ho evitar!

Dissabte al matí cap a Canalda.... tot i la por que tenia al cos sobre aquesta paret, la via es va deixar fer, "alejes" si.. però com ja a dit algú no has de caure on no has caigut mai.. i tindràs un bon dia d'escalada!


Cert és que cal escalar-hi com a mínim un cop a la vida en aquesta paret..... per mi va representar una forma molt diferent de pujar per una paret.. intel·ligent i valenta (la dels aperturistes sobretot!).

Bé, de ressenyes en podem trobar algunes però com aquesta del Edu crec que cap, és molt bona i molt precisa! gràcies Edu! (es la que portaven una cordada de manyos que anaven al darrera).



Aquesta es la panoràmica de la paret... imponent! i amb el que t'han dit sobre l'equipament...

En fi, que vull saber-ho en primera persona i em poso a fer el primer llarg, entrada de V, i la por al cos! on collons està el segona xapa... deu meu..... espero arribar-hi abans que les cames facin fallida... o la descomposició intestinal que porto des del dia anterior deixi rastre per la feixeta...

A partir del segon llarg, ja sé com les gasta... tot i això la primera xapa està lluny, pas de confiança i ja tens mans per anar fins a la xapa... a partir d'aquí ja més fàcil tot fins a la última xapa... on sortir-ne no és evident... cal anar d'excursió cap a la dreta per tornar cap a l'esquerra més amunt... coses de Canalda!

Aquí veiem una mica de Romaní-tracció entrant a la segona reunió....



Ara ja em fet la feina... en Joan arranca al 3 llarg, ajagut fins la meitat.... i finet i més dret a partir d'una panxeta.....
Aquesta és l'entrada a la 3 reunió..."jardincillo" i a sobre la placa espectacular del 4 llarg... un descans de tanta panxa...
en Joan en el pas més fi de la placa.. tot i ben protegit.... l'ambient no fa tanta gràcia... d'aquí els dubtes, parabolts a l'esquerra i res a la dreta... evidentment, la via cap a la dreta... al cap d'uns metres hi trobarem un clau....
el Blai entrant a la 4 reunió... i el clau!


Després de les pregaries del Joan, i les poques ganes que tenia en Blai de tirar de primer... cedeix el llarg al Joan, una travessia guapa, amb una sortida d'equilibri... amb sortida vertical.... després el llarg passa a ser una canal herbosa i lletjota.....

El 5 llarg... el Blai s'estrena de primer.... travessia i un parell de corbes per esquivar les panxes entre les diferents assegurances..... allunyen bastant com sempre....
Finalment el Blai, en l'últim llarg, quins collons.... arribar a la primera xapa..... tela! un desplom, amb molt de cantell però desplom que et deixa en una feixeta petiteta on el difícil es xapar el primer spit....

El Blai acabant de superar el pas de 6a+ amb tota la dignitat possible... i així va acabar el pas!... molt digne i en lliure!
En Joan... després d'apurar en lliure fins al parabolt..... s'hi va penjar amb la fi-fi.... no ho repetiu!!!! et deixa clavat sota el sostre sense opció a sortir-ne!! finalment un estrep sobre l'espit de sota el va ajudar a treure la fi-fi i sortir del pas..."dignament"!

En definitiva una via en quan a grau assequible però les assegurances escasses entre tanta panxa fa molta por!

Vam gaudir tots tres! Blai, Joan i Llorenç

El descens pel darrera caminant en direcció est, nord-est per terreny poc definit a buscar un camí que ens porta a la carretera.

9 comentaris:

Gatsaule ha dit...

He, he, m'ha agradat molt el video ! Ens hem de filmar més que tenim una "gran" presència a la pantalla !

Per ser la primera vegada que escalàvem junts, va ser una bona via i ho vaig gaudir molt !

Raquel ha dit...

Ei, per fi veig que no soc lúnica que te poooor!!! Je, je!! I que li entren les cagaleres en els primers llargs... je, je... encara que tu tenies excusa!!
Boníssim el vídeo... com he rigut!! Però què coi buscava entre les plantes? Je, je... boníssim!! Un viu reflex de mi mateixa en circumstancies similars!! Molt bò!

lux ha dit...

bones!!
es que realment això dels videos.. es brutal!! jajaja!!
vigileu que no us cridin de Holiwood! vaja artistes esteu fets fets!!

Jo recordo una tarda amb la Vi penjant uns al blog.. que plorava!! amb uns llagrimots!!jajaja!! es que sempre et sorpren veure les coses que realment arribes a fer :-))

De totes maneres la foto del Blai fent la migdiada alla a la pared tampoc te perdua!

Ara que ja puc criticar que jo vaig fer el pirmer llarg i me'n vaig anar directa al bar...
que tenia molta sed ;-)))

una abraçada!!

Llorenç ha dit...

Bones Raquel!!!la por ens acompanya sempre!!! tot i que alguns cops ho dissimulem molt be!!i intestinalment parlant ho vaig passar mal! La por es al principi de la via...després quan li pilles el rollo ja t'hi fas i cap problema...es deixa fer be..com a mínim aquesta via!
Ah! i pel video...crec que tots vam fer el mateix..surts d'uns peus precaris i sense mans fa mandra moure't!

Lu, en tinc algun altre de video pero els problemes amb el youtube m'han fet dessistir! hi havia un altre del Blai també entre matojos i les vistes desde la paret!
Ep! segur que la via us agradarà!..i l'Antxi també la te pendent!

Raquel ha dit...

Mmmm!!!???? L'Antxi la te pendent... la Lu també... Neneeeees!! Quan hi anem?

Anònim ha dit...

ep!!!
si que la tinc pendent, però tb em fot un por!!!!
però que carai!!!!
a la llista per la cordada raquel-lu-antxi!!!!!

Mingo ha dit...

Carai, Kutres cap de setmana complert. Jo a Canalda també i vui anar, molta gracia no em fa per que he sentit moltes coses , però coincideixo amb tu, s'ha d'anar a conèixer la paret, i ja em va dir en Gatsaule que aquesta era la millor via, bé no sé si la millor però si la més asequible. No sé si enganyaré al meu colega crec que ell l'ha fet i ..., però algú enganyaré
Kutres que els "matojos" són elements naturals de la paret.

Gatsaule ha dit...

Que no, Antxi, després de veure com pujaves per la Sol de mitjanit, per exemple, endevino que aquí no tindràs més problemes dels que vam tenir nosaltres !

Es tracta de deixar el darrer llarg a la Lu....

Llorenç ha dit...

Antxi, Raquel, Lu! a veure per a quan una cordada femenina a Canalda!!! jo vull veureu! no tinc cap dubte que hi pujareieu sense cap problema! aquesta via està molt be!

Mingo, el cap de setmana ha estat molt intens! l'escalada al solsonés es especial.....te un altre sentit...fugir de les massificacions....i entrar en l'aventura..molt recomanable! i el tema dels matojos....vaig grabar al Joan per que jo havia fet el mateix i volia veure com superava ell el pas..evidenment...crec que tothom surt en aquest pas agafant-se a tot el que pot!

Joan, estic amb tu que estes noies escalen molt més e del que elles creuen! Nosaltres som els patos!