Busques alguna via?

Busa, per fi!!!Via dels Avis

Ja feina temps que ens volíem apropar a la Serra de Busa per fer alguna de les vies que remunten les seves parets....
Aquest dissabte vam anar a dormia a Oliana, per llevar-nos al matí i escalar la via UES. Ens vam llevar a les 7:30, amb boira i pluja....no era el millor dia per escalar una via de gairebé 600 metres...així que vam mirar si portàvem ressenyes de zones properes, a totes ens demanaven tascons i friends, els que no havíem portat ja que la UES no els requereix...

Vam decidir tirar cap a Montserrat, però de camí vam passar per Solsona, i a la furgoneta portàvem el llibre d'escalada al Solsonès....i vam veure una via completament equipada a la serra de Busa, en cara sud!! tot un regal per un dia que no portes res per equipar!...ejem ejem....eren 4 tirades, d'artificial amb alguns passos en lliure fins a V. Així que cap allà.

Ver mapa más grande
La via es troba en cara sud, i ens va costar la nostra feina trobar la via, els croquis i els camins de la zona son una mica estranys i si no n'ets un coneixedor...finalment vam trobar la via!!!!Puja pel mig de la placa de la dreta de la foto de sota..

En diuen que es un gran esperó, i es així però no es un esperó afilat....es l'arrodoniment d'una placa de conglomerat impressionant, que es troba a la dreta d'un sostre dels més grans de la paret. En aquesta foto es veu l'esperó com puja d'esquerra a dreta a la meitat dreta de la foto...en primer pla.

La via en si no te massa secrets, de spit en spit, alguns passos cal sortir una mica en lliure i es molt vertical amb un ambient impressionant i solitari.....
En fi, que arribant a la primera reunió, m'adono que he fet just de cintes, sols en portem 20, i es el llarg més curt...puja l'Antxi, i ja es l'hora de dinar.....així que al igual que els últims que van pujar i van deixar dos vagues i un mallon, ens despengem i tornem a tocar terra.....ja em disfrutat prou l'artificial !!!!

la propera que tingui més tocs d'escalada clàssica!
Això si, l'ambient i el lloc es preciós, però per al nostre estil d'escalada, seguirem fent vies on es pugui pujar en lliure i alguns passos d'artificial si cal, però no tota la via!!!!!
Finalment, vam buscar un lloc per menjar, primer ens vam apropar a Cal Rial, a sobre al pla de Busa, però el anar-hi sense reserva es gairebé anar a buscar un no com a resposta!
Així que vam tirar un altre cop cap a les vies, i vam seguir pista avall, on per casualitat trobem un cartell on posa Masia Pujol, l'Antxi amb la gana diu que allò ha de ser un restaurant i cert!!!Un restaurant en un paratge molt guapo i vam menjar un arròs de ceps i uns peus de porc impressionants!!!

Bibliografia: "Solsonès guia d'escalades" Josep Maria Cases


Participants: Antxi i Llorenç

7 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Espero que us tractes bé el Pujol, el conec de fa molt temps. Si tens alguna queixa ja l'hi faré arribar !!

A mi m'agrada més el menjar de cal Rial, l'arròs de muntanya que fan és impressionant !

La via és la mateixa del llibre del plaer de l'escalada o és un altra ?

Llorenç ha dit...

Bones!!!

je je je !! estic amb tu!! l'arròs que fan a cal Rial es impresionant!
La via no es la que surt al Plaer de l'escalada es "la noia de Can Rial", on si que es artificial el primer llarg i i un tram curt del tercer-últim llarg....
Aquesta es la via dels Avis, equipada per dalt, i on tot gairebé tot es artificial....
Ara ja en tenim un parell mirades per anar a fer que poden ser molt maques! si us interessa compartir via....

Pekas ha dit...

Una zona muy guapa... !!!! solitaria... yo la conozco más de recorrerla con la btt... pero desde luego... tiene unas paredes impresionantes..!!!!!

Y como dice Gatsaule... el arroz de montaña de Cal rial...
bbuffffffffffffffff.... !!!!
;-)))))))))

Xavi ha dit...

Caram amb aquests comentaris hi haurem d'anar a fer una sortida combinada grimpada+arròs....

Anònim ha dit...

M'esteu donant ganes d'anar-hi equipada amb el meu Martí només per fer fotos i menjar arròs. fins aviat, si podeu.
petó,
Airun

Llorenç ha dit...

Ep!

això m'agrada! una grimpada arrosada! je je je sols caldria definir el cap de setmana! una escalada comunitaria a Busa....aixó son paraules majors! mira que en tinc ganes! i per una via més normal! i després un bon dinar a Cal Rial!
Vinga busco un cap de setmana i us faig una proposta!

Gatsaule ha dit...

Iep, aquí si que m'hi apunto.

Potser seria la manera de trobar-nos...