Busques alguna via?

Anglada-Guillamon-Pared de les Bagasses-500m-V+


Accés: Be, si venim des de Barcelona direcció Lleida N-II, passarem per Balaguer, després Camarasa i ens trobem la pared davant dels morros abans d’arribar a Cellers. Pararem a la font de les Bagasses. On hi ha aigua, taules, i una visió espectacular de la pared.

Aproximació:Des de la font, caminant, fins a la base de la pared, passar el pont, pujar recte fins la via i anar cap a la dreta per dintre del túnel, un cop passat, pujar a sobre per la dreta i ens plantem a peu de pared, em de resseguir tot el peu de pared cap a l’esquerra fins arribar al diedre per on s’inicia la via. Hi ha un burí que indica l’inici a uns 5 metres abans d’arribar al diedre.Total, aproximació es directa amb uns 5 minutets.

Descens: Des de el cim ens desplaçarem a la dreta(est) buscant les fites que ens porten a un tram de cadenes i un rapel de 55 m (Es pot partir) que ens porta a un altre camí pel que baixarem fins la carretera.

Dificultat: V i V+ en la Vidal Farreny

Orientació: Sud/Sud-Est
Via: 500 metres
Material: 20 cintes expres, cordinos per sabines i claus amb forat petit . Joc de friends, tascons i xapes recuperables(l’ultima reunió es sobre dos xapes recuperables). Bagues llargues per muntar alguna reunió en arbres.
Descripció de l’itinerari:

Llarg1: (IV-) –55m- Primera tirada entrem en placa i a la meitat passem cap al diedre i sortim per la seva esquerra, no cal arribar a dalt de tot, anem a sortir pel primer ressalt, on hi ha una sabia molt gran, darrera de la que trobarem la reunió amb dos parabolts.(Neta).

Llarg 1Bis: (I)- 100 m- Travessia en direcció a l’esquerra, sempre per dintre de la zona herbosa fins arribar al extrem esquerre on hi ha un arbre a partir del que surt una feixeta molt maca. Muntarem reunió a l’arbre, a la pared hi ha un burí (Neta).

Llarg 2: (III) –55m- Sortim cap a l’esquerra per la feixa, amb lleugera pujada, hi trobarem un parell de burins, pujarem a sobre del primer ressalt, i després seguirem en travessia a l’esquerra fins una altra sabina molt gran(amb baga) on muntarem la reunió..(2 o 3 burins)

Llarg 3: (III+) -30m- Sortida cap a la l’esquerra, per sobre la feixeta  fins la vertical d’un arbre molt gran(amb baga) al que pujarem per muntar reunió(Neta).
Llarg 4: (IV-)-30m- Aquesta puja recta en direcció a l’arbre gran que hi ha a sobre, just abans d’arribar-hi, a l’esquerra hi ha una feixeta amb sabina i reunió amb parabolts. Nosaltres la vam muntar a l’arbre(amb baga) (Neta)

Llarg 5: (IV) -40m- Pujar recte amunt, per terreny fàcil, petit pas a l’esquerra i seguim recte fins una nova feixeta molt còmoda. Reunió amb parabolts. (2 claus).

Llarg 6: (IV+)-25m- Sortim pel diedre perfecte que tenim a la dreta, fins la sabina que hi ha al seu cap, aquí cap a l’esquerra fins l´últim arbre. Just al sortir del diedre veurem una placa amb una fissura plena de claus i bagues, però no es la nostra via. Anem cap a l’esquerra (Neta)


Llarg 7: (V) -40m- Estem sota una panxa que desploma un pel. Sortim per l’esquerra, a buscar una petita sabina. Flanquejarem la panxa per sobre d’esquerra a dreta, fins que trobem una fissura per on escapem del sostre que hi ha sobre la panxa. Recte amunt lleugerament a la dreta de la fissura fins al segon clau, d’aquí saltem a la feixeta de l'esquerra on hi ha reunió amb dos parabolts. (3 o 4 claus, 1 o 2 parabolts i 1 xapa recuperable)

Llarg 8: (IV+) -50m- Sortim per on em entrat a la reunió, per la dreta, flanquejant per buscar la part mes fàcil, i anar a buscar la vertical de la xemeneia que hi ha entre els dos desploms. Pujar per la xemeneia i sortir cap a la dreta fins la FEIXA. Reunió en sabina. (Neta)
A partir de la feixa seguim per la Vidal Farreny, que puja lleugerament a la dreta de la gran diagonal per on puja la Anglada Guillemon.

Llarg 8Bis: (I) -80m- Travessia cap a la dreta, un cop passada la fissura per on puja l’Anglada Guillemon trobarem una inscripció :VF, on s’inicia el llarg(Neta)

Llarg 9: (IV+) -40m- Tirada en tendència a l’esquerra fins un parabolt en una placa fissurada, després en tendència a la dreta fins una reunió amb dos parabolts. (1 Parabolt)

Llarg 10: (III) -40m- Tirada herbosa , sortim cap a la dreta per seguir sempre per la part mes fàcil fins al peu de la placa. Si no es te clar, Pujar recte i resseguir el peu de la placa cap a la dreta fins trobar reunió de dos parabolts. (Neta)

Llarg 11: (IV+) -25m- Pujar recte des de la reunió per una fissura fins la sabina, i seguir fins a la base de l’ultima placa que desploma un pel. Muntar reunió en dos xapes recuperables. (Neta)

Llarg 12: (V+) -50m- Pot ser la mes difícil de la via, però no tant com sembla a primera vista. Es espectacular amb pati i molt de canto on fa falta. Sortim a l’esquerra fins un parabolt, recte amunt per la fissura anem trobant claus, ponts de roca variats(dubtosa resistència, millor reforçar), des de el segon pont de roca, i quan es tanca la fissura i es posa pitjor la cosa, sortirem cap a l’esquerra i remuntarem per fer una travessia d’esquerra a dreta per sota del bloc enquestat que hi ha a dalt de tot fins la sabina. 2 metres sobre la sabina s’acaba la via.(2 o 3 parabolts, 4 o 5 claus, 2 ponts de roca, 2 burins)

Participants:
Antxi i Llorenç