Busques alguna via?

Nova Via, Ressaca Estiuenca 160m/IV+, Vilamala

Aquest estiu ha estat atípic per nosaltres, gairebé no hem escalat. Podem dir que el els compromisos assumits amb el futur i l'ampliació de la família fa que tinguem que i partir la cordada durant una temporada....així que a buscar-me company de cordada durant uns mesets!

Aquests dies teniem un projecte amb en Lluís(la seva piada), però la calor, la falta de forma, les festes, i excuses varies, va fer que just en el darrer moment canviessim el nostre objectiu per un altre més fàcil, buscant ombra barata, i rampes sobre bona roca...i vam acabar obrint aquesta nova via, a Vilamala.

 La via ha quedat molt fàcil pel que fa al grau d'escalada, però on caldrà escalar i força entre xapes, i posar algun que altre friend si trobem els forats adecuats...que no son massa abundants....

 Aproximació: La farem com la que fem per anar fins al camí dels Alamalivons, de Solsona a Coll de Jou, al Km 21,5 a la revolt de Fanerals, deixem el cotxe, d'aquí surt una pista que baixa, quan es fa planera anirem cap a la dreta a passar per sota d'un esperó, marques grogues i fites ens porten cap a sobre d'un ampli llom per on anirem endavant fins que gira a la dreta per anar a buscar una canal entre els arbres que ens baixa al barranc de més a la dreta. En arribar al fons i creuat barranc del fons, seguirem avall pel caminet, amb el barranc a l'esquerra i ens apareixerà la paret a sobre del barranc. Quan estem just davant de la paret buscarem una zona amb menys pendent, amb barranquet a l'esquerra que ens permet baixar al barranc principal, on trobarem grans blocs, ara pujar uns metres i en un clar de paret, trobarem una llastra i una alsina a sobre. Aquí podrem veure el pont de roca a uns 6/8 metres i el parabolt primer molt més amunt a contrallum del cel.(40minuts de baixada)