Busques alguna via?

Via Lara 150m, V+/Ae, Montroig Extrem.

Es l'aventatge de tenir amics amb 4x4, t'evites fer aproximacions llargues....

Aquest divendres després de reis, quedem amb en Joan Asín, Juan Carlos, Antoni, i la Ingrid per anar a Montroig Extrem, els tres es dirigeixen a la via Laberint en un temps, i nosaltres a la via Lara, més a la dreta pujant per l'esperó i més equipada.


Material: La via está equipada amb spits, burils, claus, però es recomanable portar friends petits per alguns passos, sobretot en el primer i tercer llarg. Per cert, per aquesta via ja es va concedir una subvenció de la FEEC per ser reequipada al 2005....algú sap per quina raó no s'ha fet?


Les parets son les que veiem quan passem per Camarasa a dalt de tot..una altra opció per arribar-hi es desde el túnel del pantà i pujar caminant(1 hora)


Aproximació: sortint de Vilanova de la Sal ens dirigim a la Montalegre, deixem les indicacions a l'hermita quan ja estem sota la Pala Alta, que la creuem per sota fins al coll, aquí seguim la pista, ara ja es necessari 4x4 durant una bona estona fins al refugi del Buho on aparquem. D'aquí caminem cap al sud a buscar la canal que ens porta a la base de la paret, baixarem i girarem a l'esquerra per anar per sota paret fins gairebé la vertical del gran diedre de la paret, aquí pujarem a un petit contrafort i anirem fins la canal, la pujarem i anirem al principi de la vira que ens porta a l'esperó on trobarem 3 parabolts novets. (25 minuts)..en la fot inferior, del contrafort entrant a la canal, al davant la vira d'accés a l'esperó.
Llarg 0(II, 50m): fem reunió en 2 parabolts magnífics, i en trobem 2 o 3 més en travessia, i un passamà que millor no tocar-lo, ho fem encordats, aquí s'acaba la restauració.

Llarg 1(V/Ae, 45m): S'inicia passat l'esperó, un diedre, xapa oxidada, pont de roca de confiança, i diedre amb claus,
una placa amb xapes, i s'acaba el Ae, vibrant, sobretot en els primers passos sobre xapes tant oxidades.
acabat el Ae, anem a buscar el marcat esperó, tot i que les xapes costa verure-les es per aquí...
Llarg 2(IV, 20m) Travessia cap a l'esquerra, i fugim de l'esperó.

aquí tornem a veure la cordada del Joan Asín fent la Laberint en un temps, el Juan Carlos en el llarg de A1...je je je.
Llarg 3(V+, 30m) S'inicia en placa per anar a buscar un diedret a l'esquerra, tornem a la vertical a un esperonet, i el pas clau, on cal posar un friend petit, i pas de confiança vertical, tot seguit entrem a reunió tranquils.
Llarg 4(V+/A0, 40m) Sortim en travessia sobre roca rara cap a l'esquerra...passos finets i ens plantem a la vertical de zona desplomada, pas de A0, i sortida amunt, no veiem res...sols una sabina llunyana que anem a buscar ràpit,
tot seguit un nou esperonet dur, i placa per entrar a reunió. Molt guapo!
Llarg 5(V+/A0, 15m) Superem el sostret per l'esquerra, tornem a la dreta i encarar la fisureta fins a cim. Curt, intens, i molt factible amb A0's sense patir.
De cim anem cap al nord, tots junts i en 5 minutets estem al cotxe!!!!
Foto: Joan Asín

una via i un racó molt guapo que cal tornar a visitar el més aviat possible!

6 comentaris:

joan asin ha dit...

Ei Llorenç ens ho vam passar bé, alguns millor que uns altres i més ben acompanyats,je,je.

Joan Baraldes ha dit...

Ei Kutres,
Felicitats per la via.
Per poc no fem una trobada de bloguers, ja que el Toni em va trucar el dia abans perquè jo també hi anés, però finalment vaig anar a Montserrat amb la meva filla.
A veure quan coincidim.
Algú hauria de fer la proposta.
Jo ja ho vaig fer amb les dues escalades nocturnes

salut i a tibar

edunz ha dit...

eo, luxe això d'anar amb gent tan sàbia... l'aprox aquesta pel pedestal no la coneixia i té bona pinta. L'haviem fet de dues maneres, o per la feixa de dalt (poca fresa però es passa bé) o per sota el pedestal aquest i llavors grimpant per una canal esperó que ja et posava les piles...
molt bé aquestes descobertes. I llàstima la restauració no acabés a bon port, sembla que la línia s'ho mereixe (el lloc segur)
records

Mingo ha dit...

Si que és una llàstima que no es restauri, segons els companys de Lleida és de les més maques de la paret. No m'havia fixat que aquesta paret té una falla (canal diedre, perdona per la deformació professional.
Enhorabona per l'escalada, a tu i l'Ingrid.

paca ha dit...

e4i!...no cal baixar fins a peu de via,per la feixa tambe s`arriba a la via .salut!!!

Llorenç ha dit...

Joan Asín!!! ja ja ja!! no era difícil conseguir millor companyia que tu!!! je je je! amb tant d'homenot!!!va ser un bon dia!

Joan B, ja he vist que has anar a fer mal per Montserrat!!je je je! ja m'encarrego jo de fer la proposta!!!
Edunz!! anar amb gats vells sempre s'apren alguna cosa...encara que sigui a anar pel camí dels elefants!!!El tema de la restauració no se com el tenen...pero...no estaria mal acabar-la...ara ja fa una mica de por....

Mingo, encara no conec la resta de vies, i espero no tardar massa en fer-ne alguna més...però a mí em va agradar força, per disfrutar.

Paca, merci per la informació, ho tindré en compte per futures visites...entre les que tenim pendents apareix la teva, que pel que sembla ja li falta algun clau no? bé...ja t'ho diré quan i vagi...aixó si, m'hi emportaré el martell!