Busques alguna via?

Mariola Motors, 140m/V+, Pala Alta

Avui ja estem sols.....bé, a mí m'acompanya una mica de mal de cap, mocs, dolor en general...un "gripaso" del 15.... així que ens dirigim a una via tranquila i ben equipada!!!ja ja ja!!!que no!!
Anem a fer la Mariola Motors, tranquila si, equipada no tant! tot i que els ferros entren que es una maravella!

Material, joc de friends(fins al 3) i tascons, i una baga gran per un gran bloc.

Aproximació: De Vilanova de la Sal, agafem la pista que ens porta a Montalegre, cartells metàlics vells. Deixarem els indicadors quan ja estem casi a sota de paret, ara un tram curt de pista, i ja podem deixar el cotxe en un ampli revolt abans de entrar a la vertical de la paret, o seguir per la pista, en més mal estat fins al coll per sota de tota la paret. La via s'inicia sota el gran sostre que hi ha a la dreta del diedre central de la paret. 10 minuts. 



Llarg 1(30m/V): davant de dubte de per on iniciar, per l'esquerra, pujar per l'esperó(s'hi veu un pont de roca vell) al mig, placa, es veu factible i amb fisurilles, i per la dreta, el diedre brut a l'inici i raro despŕes....tirem per la placa, fàcil a l'inici, fins la repisa, per superar la panxeta, pujar per la fisura, que protegim amb peçes petites, i ja per rampa fins a reunió.

LLarg 2(30m/V) la perla...aquest per l'Antxi....diedre desequipat on sols trobarem un parell de ponts de roca molt amunt, i que els ferros grans entren al gust.
sols un pas a meitat ens fa dubtar per superar el gran bloc-llastra i posar-nos a sobre...la resta a disfrutar...al final entrar en travessia també te la seva gràcia, per fer reunió en la sabina.
Llarg 3(55m/III+) Aquí enllaçem dos llargs, millor ja que la reunió intermitja es sobre un munt de cagades d'ocells i la pudor es bastant insoportable....seguim fins que s'acaba el sostre, i just aquí pujem a sobre de la primera sabineta, on tenim la reunió sota el diedre final.
Llarg 4(35m/V+, o V/A1) Un spit, i cap al diedre...passos finets per no caure....
arribem al diedre tot net, a protegir amb tascons de maravella i alguns friends, el pas de V+ es dur, així que si no ens hi veiem, podem fer A1 com l'Antxi i llestos....el diedre es més fàcil...sortir-ne no tant...a sobre una bona placa, un parell de parabolts, sols xapem el 1, l'altre anem pel diedre, i un sostre que superem per la dreta fent reunió a sobre.....aquest darrer tram crec que no vam seguir massa el camí...ja que la gent surt per l'esquerra...però per aquí va ser fàcil!!!

En fi, una via molt guapa, i molt recomanable si us agrada posar ferros! curta, intensa i molt espectacular.
 

5 comentaris:

Eduard ha dit...

Quina via més bonica, no? Curta però molt ben trobada, només per la segona tirada ja val la pena. Nosaltres vam entrar per l'esperonet del pont de roca, però em sembla que la via va més per on vau entrar vosaltres. Fa poc vam fer la Miqueluchi, que comença a l'esperonet i després marxa cap a l'esquerra, també és molt recomanable i amb un segon llarg fàcil, però sorprenent :)

Joan Prunera ha dit...

Ostres parella!!! aquesta fa molt de temps que la tinc en cartera però no trobo mai el moment (poder es el canguel.lo del segon llarg...) a veure si quan em recuperi de l'operació m'animo. D'aquesta part nomes he fet la Lluis i la Brothers Ruiz

Salut i bones escalades!

joan asin ha dit...

Llorenç ets un pillin vas triar bé les tirades, je,je.

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona parella, aquesta està a la llista, però hauré d'esperar a recuperar-me de la grip...
Vas fer pencar l'Antxi no?

Llorenç ha dit...

Bones!! Edu, es molt guapa, una linea molt atractiva, l'entrada vam mirar la vostra piada pel movil...però vaig veure més fàcil tirar pel dret de la placa..i amunt! La Miqueluchi ja la tinc en llista!

Joan Prunera, anims en la recuperació, segur que en el segon llarg no tens cap problema, es més espectacular que difícil, aixó si, cal posar-s'hi... i fa una mica de coseta...je j eje

Joan Asin...de pillin res! malaltó!!!crec que amb algunes dècimes de febra! quan vau marxar vosaltres vaig caure rodó a la furgo....estava fet pols!

Jaume, auqesta es per tenir-la a la llista i repetir-la si cal, es molt guapa, no te desperdici cap dels llargs...