Busques alguna via?

Euskadi, Atxarte, Aresta Urrestei 200m/V

Aquestes vacances teniem com a destí Euskadi, visitar Urkiola, Egino, el Txindoki, però res, la pluja, o millor dit el "Txirimiri" ens ha fet reduir les nostres espectatives i vam fer-hi poquetes escalades.

Aquí va la primera a Atxarte, una escola bastant gran, amb equipament sòlid, però amb alegria entre algunes assegurançes.


La primera escalada la fem a l'Aresta Urrestei, per arribar-hi, sortirem de Durango direcció Elorrio, i en poc hem d'agafar carretera a la dreta cap a Mendiola, (no es facil de veure el cartell indicador). Seguirem per la carretera fins passar la cantera, just quan s'inicia una forta pujada veurem un pontet a mà dreta, pujarem uns metres més i aparcarem.

Ara cal baixar fins al pontet i creuar-lo, ara dues opcions...seguim la pista que ens porta a sobre de la cantera i fem el flanqueix a l'esquerra a l'alçada d'inici de cresta, o surtint del pont anem a l'esquerra i pujem pel caminet vertical...(millor la primera opció) total, 20 minuts.

Material: Tascons, friends, i moltes bagues per infinits ponts de roca.

La via, poc equipada però amb moltes opcions de protegir-se, trobarem algun clau en els passos més delicats. Les reunions son bastant al gust del consumidor, nosaltres les vam fer al máxim de corda amb emplaçaments confortables.....




Llarg 1(IV+): S'inicia per l'esperó de la dreta que ens porta a un gran arbre, de camí trobarem un parabolt amagat, nosaltres fem reunió passat l'arbre en una zona planera, en un parell de bolcs i pont de roca.

Llarg 2(III+): seguirem pel mig de l'esperò, roca molt bona, molt fàcil i molts ponts de roca...fins que veiem que la cosa l'esperó es marca més arrodonit. Una mica a l'esquerra d'on fem reunió n'hi ha una amb parabolts, però sembla d'una altra via que pugi per l'esquerra.

Llarg3(IV) sortim i en pot un falca de fusta, i amut per l'esperò, potser el tram on es més complicat protegir-se, però es fàcil....seguirem fins la base d'un diedre on trobarem un clau que podem reforçar.

Llarg 4(IV): Sortir del diedre i seguir esperó, cada cop més estret, fins la base del darrer tram vertical,(just a sota hi ha dos claus on podem fer reunió) nosaltres la vam fer uns metres abans en un magnific pont de roca amb bones vistes als dos resalts...

Llarg 5(V) el tram més dificil de la cresta tot i que si volem podem fer-lo per l'esquerra i llavors no deu passar de IV, nosaltres tirem pel dret...l'Antxi protegint un pas de la manera més còmoda...

...i després del segon resalt que també cal apretar una miqueta...

Llarg 6(III+) Ara sols queda el tram de cresta planer...pujar a l'agulleta que tenim a sobre es com una putada, per que enseguida en fa baixar i està molt trencada, així que si no la coroneu no passa res....

simplement us perdreu una foto com aquesta.......seguirem caminant per una vira herbosa fins al final on tenim el rapel


El descens: nosaltres el fem amb un rapel de 60m, però també es pot fer amb 2 de 25. Vosaltres mateixos!! I tot seguit baixar caminant fins al cotxe, total 30 minuts.

3 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Bonica l'agulla! Però em sembla que l'excusa del txirimiri us devia anar la mar de bé per sortir de tapes...

Unknown ha dit...

qui és aquesta tia de la foto amb les tetas grosses?

Llorenç ha dit...

Es prou maca per passar un matí i ana al bar a fer el vermut!!!! el txirimiri ens va agafar a partir del 5 dia, i no va afluixar!!! No tenia humor ni per fer birres!

Blai! si que vas necessitat que es l'ho únic que has vist!!!l'efecte motxilla ha fet molt mal!
Cuida't!!!