Busques alguna via?

Eperon de Bouchier, 250m/IV+. Falaise de Bouchier, Bouchier

Ja estem per Briançon, ara sols queda buscar llocs bonics per escalar!!
Aquest dia no va ser dels millors en quan a sort en les vies!!!!Arribem per la tarda abans i ens dirigim al nostre destí....Rocher du Bez....a l'altra banda del riu davant de Villenueve-la-Salle...lloc impresionantment poc acullidor! davant d'un parc d'aventura...amb area de picnic sota la paret, i vies amb llargs ultracurts...es una zona d'escola....canvi de destí...

ens dirigim al Coll de Granon i d'aquí al de Buffere, per fer la punta Buffere(2742m), però aquí fins i tots ens cau aiguaneu...i fot un vent gelat impresionant!

Us deixo un mapa de la situació dels diferents llocs, en vermell on no escalem, i en verd, la via del post.....


Finalment i descidim anar cap al fons de la vall, i trobem la fia Eperon bouchier, lloc més tranquil, i via molt fàcil per poder fer alguna coseta!!!!que de km ja n'hem fet prous!!





La via està semiequipada amb claus, les reunions cal reforçar-les. Vist així no pinta malament, fins que no ets dintre i veus que les reunions estan marcades amb spray vermell, i els pocs claus que tens de progresió també....es una altra via d'iniciació per posar ferros, on no cal pensar massa on posar friends ja que en algun cas marquen amb spray les fisures on pots posar-los!!!!!


Be, es una via ideal per iniciació a posar ferros moooollttt tranquilament!!!

Aproximació: De Briançon baixem cap a Prelles, aquí agafem a l'esquerra la D4 direcció a Vigneaux, just abans d'entrar a Villard Meyer, agafar camí que puja a la dreta fins unes cases, Bouchier on deixem el cotxe sota la mateixa cresta. En un revolt cap a l'esquerra hi ha un bon aparcament al interior. El caminet surt al costat de la casa, sota els cables elèctrics. pujarem caminant direcció a la via en 10 minuts.



Llarg1(IV+) S'inicia per un diedre amb un parell o tres de claus, fins una repisa, llarg molt curtet però vertical.


Llarg 2(IV) Segueix pel diedre fins al fil de l'esperó, on fem reunió..també molt curtet.(es pot enllaçar amb el primer)

...aquests dos primrers llargs son els que veurem més pati...i no es massa....


Llarg3(III) fem un petit resalt i anem flanquejant a l'esquerra sense guanyar alçada fins la vertical d'una bona fisura.....casi fem els 60 metres de corda...trobarem alguna R intermitja que ens saltem...






Llarg 4(IV+) bonica placa a la dreta del diedre, pujarem fins una canal-ximeneia que entra a l'esquerra a sobre de la que montarem reunió.

Llarg 5( IV o II) Anem cap a la cara del darrera de la cresta i travessia, si la fem per la vira es II, si pujem per un petit diedre,(pas de IV expo)



i seguim en travessia per la vira de sobre, fins arribar a la base d'una nova canal-diedre.




Llarg 6(IV) sortir recte amunt fins l'arbre i tot seguit flanqueix a la dreta per l'altra cara de la cresta fins un gran bloc a la base d'una bavaresa preciosa.



Llarg 7(IV+) pujar per la bavaresa molt guapa...a sobre, en tendència a la dreta anem caminant per superar un resalt....de III i fer reunió en un pinet en el següent resalt. Gairebé fem els 60 metres de corda...


Llarg 8(III+): Fer el petit resalt i caminar una mica a la dreta a buscar unes plaques d'adherència per on pujem fins que s'acaba la corda, fem reunió en un arbre....

Descens: Seguirem caminant fins a cim, i d'aquí baixarem al coll del darrera, per anar a buscar un caminet que baixa per l'esquerra de la paret fins al cotxe en 25 minuts......

En fi, una via, molt fàcil, per no patir gens, com a mínim avui hem fet alguna cosa!!!!! la via es ideal per iniciar-se a posar ferros o portar-hi amics que no han escalat mai...o no se.....un dia de ressaca monumental....

3 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Alpinisme del dur, eh?

Tot i això, no es veu lletja, la via! Tanta pintura devia enfarfegar una mica...

Llorenç ha dit...

j je je!!! molt dur!!! va ser un dia horrorós!!! pensava que ja no escalavem!

Sort que la cosa va millorar, la via no es lletja, però es molt fàcil, no cal pensar massa, tot està marcat, indicat..i al final casi acabes jugant a no posar seguros on t'ho marca per veure que passa! Amb tot vam estar molt tranquils i tot i que l'ambient no es alpí, ens va ajudar a completar la jornada amb una rialla a la cara!

Llorenç ha dit...

j je je!!! molt dur!!! va ser un dia horrorós!!! pensava que ja no escalavem!

Sort que la cosa va millorar, la via no es lletja, però es molt fàcil, no cal pensar massa, tot està marcat, indicat..i al final casi acabes jugant a no posar seguros on t'ho marca per veure que passa! Amb tot vam estar molt tranquils i tot i que l'ambient no es alpí, ens va ajudar a completar la jornada amb una rialla a la cara!