Busques alguna via?

Via Cartable Exquis+Massacre à la Débroussaillese 150m/V+ Paroi de l'Adrech, Orpierre

Avui es l'últim dia a Orpierre, de moment, aixi que anem a una nova paret, està al costat del Quiquillon, un mica més al nord.

Aproximació: Al igual que les anteriors, Diedre gris, i Brazil, sortirem d'Orpierre en direcció est i agafarem desviament a l'esquerra cap al Parking de l'Adrech. Aquí agafarem el camínet que puja recte amunt per anar cap al col d'Ascle, en direcció evident a la paret visible des de l'aparcament. en 15 minuts estem a peu de via. Nom escrit.

L'equipament també son químics però ja no tant equipat com Brazil o Diedre Sud, tot i aixó es deixa fer molt bé i no cal portar ni friends ni tascons.



Llarg1(V+): L'entrada al llarg no es massa vistosa, un diedre sota un arbre, però es impresionant la placa a la que va a parar, una placa vertical espectacular amb cantos guapos...pas a pas serà un V, però tant seguits i la llargada del llarg, fa que arribis a reunió del primer llarg una mica tou!
Llarg 2(V): Es el llarg on es fa el flanqueix per una via a la dreta per canviar de via (un tram una mira selvatic...)


per entrar de nou a una placa d'adherència molt guapa....


Llarg3(V): una primera metiat per rampa d'adherència tranquila per anar cap a la dreta a superar un muret on la cosa es complica una miqueta però molt ben protegit.


Llarg 4(V/V+): Dempendrà de com portem l'adherència per que sigui un grau o un altre!!! tot i que la sortida de la reunió no es vistosa...un arbre al mig....

passa a una placa impresionant o l'adherència fa presència. Llarg molt guapo amb molt bones vistes ens deixa a l'esquerra de la gran placa.....



Descens:
De l'última reunió seguir cap a la l'esquerra el caminet uns 50 metres (un tram de cable) i rapel de 35m volat fins a terra. Aquí el caminet ens recondueix fins a peu de via i retorn al cotxe!!!!
Una via on ja es deixa escalar més que les anteriors, i sobre roca molt bona, tot i aixó tots els llargs tenen la mateixa tònica, sortides de reunió amb poca visibilitat per passar a plaques molt guapes, o sigui que quan disfrutes de l'escalada no et veus amb el teu company.....
Ara cap a la següent via del dia abans de marxar cap a Briançon, però aixó ja serà un nou post....

3 comentaris:

lux ha dit...

wuapos!
que maques aquestes plaques amb acanaladures i gotetes...mmm...

Bé..ufff...per sort ja se m'acaba això de rascar la taula amb les dents...( que ja no em queden quasi ;)
Per fi...poder passar una mica a l'acció!

Un abraçada!! i us llegueixo a la tornada!!
quina feinada em trobare...!

Gatsaule ha dit...

Ei, que hi ha a Orpierre que us hi hagi fet passar tant de temps? Cervesa barata? Una bona fonda? Ball als vespres?

És que si no, tot i la bona pinta de la roca aquesta, no ho acabo d'entendre....

Llorenç ha dit...

Ep!!!!aquí t'agradria!està molt bé per pujar la moral! anims que ja no et queda res Lu!! ens veiem a la tornada amb les teves histories!

Joan! a Orpierre sols hi vam estar 3 dies i h vam fer 4 vies. Es un lloc amb encant....poblet molt petit, amb un bon bar amb terrasseta, un aparcament per furgos al costat. Vies equipades, bona roca....bon clima....k vols més??? je je je