Busques alguna via?

Vilamala: Via Llamp de Llamps 160m/V+

Aquest cap de setmana decidim agafar la guia d'escalada del Solsonés i apropar-nos a Sant Llorenç de Morunys, l'objectiu es escalar a Vilamala, les vies del llibre tenen bona pinta i el lloc es espectacular!! Visió que tenim abans d'iniciar els rapels de la via. Tenim dues vies al cap, la Palestina i la Llamp de llamps, aquesta segona es la via dels rapels, i la veurem mentre baixem. Segons el llibre está equipada, i així es, però vam trobar, 2 spits, clau, taco de fusta en el tercer llarg, res en el quart, i un spit en el cinqué.....
Per arribar-hi Sortim de Sant Llorenç de Morunys cap a coll de Jou, aquí agafem la carretera cap a Solsona, i deiem el cotxe just en el km.20, aquí seguirem pel plà una serie de fites fins al rapel sempre en direcció sud-est.

Les vistes son espectaculars......i ens costa una estoneta trobar el cap de via! tampoc ens preocupa massa!

Ja fent els rapels veiem que l'últim llarg(cinqué) sols te un spit, el penultim(quart) res, el tercer un clau falcat amb fustetes en estat precari, un taco de fusta completament podrit i dos espits....així que un cop en la segona reunió decidim quedar-nos hi i no rapelar més....deixem la corda del rapel i iniciem l'escalada en el tercer llarg
.....pot ser que en altres condicions ho fariem de primers....o si fossim més valents, però els alejes, amb que la roca, que li falten algunes cordades més...fa que no desmontem el rapel i tirem amunt escalant de segons...aquí veiem el sidral montat a la R2, al mig de la paret....

Llarg 3(V+/30m): Sortida forta de reunió, dos spits en la part més vertical. primers 5 metres, grau molt obligat, més amunt, més suau, un taco de fusta podrit...anem a buscar la dreta dún d'esplom on trobem el clau falcat, d'aquí fins a reunió a navegar per la paret fins a reunió.

Llarg 4(25m/III): En aquest llarg no hi ha res, tampoc fa massa falta, pero com se't trenqui un canto pots anar a campistraus! i en vam trencar molts!

en el quart llarg l'Antxi buscant l'únic merlet del llarg....mentre la Ingrid treu la corda..

Llarg 5 (30m/III+): aquest veiem un parell de resalts al davant, hi ha un spit en el segon resalt i res més fins a cim, assegurançes justes però tampoc en calen més.

Finalment fem cim, desfem camí d'aproximació i anem cap al cotxe, espectacular la vista que tenim de la paret de Canalda al darrera !!! ara toquen unes birres als bastets o al Jardí!!!
Una bona activitat feta amb la Dunia, la Ingrid, l'Antxi i un servidor! un gran dia molt profitós!!!!

15 comentaris:

Lai ha dit...

Potser al llibre seria més adient dir q la via està semiequipada...dic jo ,no sé.
Això de rapelar per dsp escalar, no mola. Bona estratègia!

Mingo ha dit...

Enhorabona Llorens i companyia. Aquest lloc es veu preciós.
Escolta la Dunia no es dirà Domingo de cognom?

Gatsaule ha dit...

Molt bona, aquesta informació, que per aquí no hi sol anar gaire gent. I la zona és preciosa!

Llorenç ha dit...

Bones Lai! Potser si...tot i aixó es el Solonés i allí son molt valents!!! recorda que allí tenen Canalda com a referencia i aixó fa que l'escalada sigui molt diferent a altres escoles..el que si que fa es el fet que algunes de les assegurançes que vam trobar no feien massa bona cara....tot i aixó sent fidels a la tradició portavem alguns friends per si les mosques!

Bones Mingo!! el lloc es molt guapo, ja sols per anar-hi a caminar val molt la pena, hi ha més vies però encara no hi hem experimentat...en propers pots tindreu més informació! ho sento la Dunia no es diu Domingo de cognom!

Joan, crec que hi va molt poca gent, i el lloc mereix una visita....ara amb compte i a esperar-te qualsevol cosa...cal anar decidit a que pot ser una aventura....hi tornarem!!!

Anònim ha dit...

Ostres! Com són les coses! Gairebé tot el tros que vau fer de la via, ho vaig obrir amb la roca molla: just després d'espitar la panxa que comenteu de V+ hem va agafar una forta tempesta i em vaig refugiar en el forat que quedava a l'esquerra, en aquestes que va caure un llamp que va fer tremolar tota la paret (d'aquí el nom) i quan va passar al cap d'una estona i apretant el cul de valent vaig arribar a dalt on m'esperaven unes bambes seques seques jejeje!
Una cosa és certa, les vistes i la tranquilitat són tremendes.

Lluís Parcerisa.

Llorenç ha dit...

Val!!! ara entenc l'equipament! desde el segon espit fins la cova sols hi ha el taco de fusta, que ara está podrit!
Ep!! coincidim! el lloc preciós, encantador i amb un punt de magia!

merci per la via Lluís. N'hi alguna altra recomanable? je je je

Raquel ha dit...

Barruf, barruf... m'hagués agradat veure-us les cares mentre rapelàveu i vèieu l'equipament... jejeje... vosaltres us en sortiu de totes!!! Quin yuyu!! jeje...

Joan Baraldes ha dit...

Felicitat per la ...mitja via !!

Jo també soc dels que, si les coses no es veuen clares, penso que és millor deixar-ho estar. A veure si el Lluís Parcerisa i torna un altre dia (que no plogui) i acaba d'equipar la via, així hi aniria més gent a fer-la i a gaudir d'aquest indret tan maco.

Llorenç ha dit...

je je je!! Raquel, les cares eren del tot inexpresives....sols pensava en com m'ho faria per assegurar els passos entre assegurança i assegurança fins que se'm va ocorre no treure la corda del rapel i tornar amunt amb la cua entre les cames....tot un exit!!! je eje !! però hi tornarem...al lloc clar!!

Joan!! jo entenc que en LLuis la va donar per acabada, i si estàs be de cap no hi ha cap problema! el problema està en la distancia de cap entre l'equipador i nosaltres com a simples repetidors!

Aixó si, el lloc es mereix una visita!! de totes totes!!! a veure si hi tornem aviat!

Anònim ha dit...

Bé! en principi la via està equipada, el problema que hi ha es que de vegades ens pensem que una via equipada serà una via friki i no es així. La ressenya original marca MD+ això vol dir que el V+ es obligat, per tant, és possible que ens trobem els IV+ o V a pelillo.

Em sembla que a la guia no marca les assegurances, però a la ressenya original hi han els punts de seguro i un lloc on és pot posar un merlet molt i molt bo (un joc de cordinillos sempre s'han de dur al damunt fent via clàssica, potser faran falta per poder abandonar). Portar tascons i friends ja és opcional, jo personalment sempre acostumo anar amb el material que demanen, així no agafo mals vicis i si en una via et demanen 6cintes i et diuen que esta equipada i veus llargs de 30m, ep compte! 30/6=5, friki friki no serà, m'enteneu oi!! S'ha de saber llegir entre linies. Si a la mateixa via veus a la ressenya tres seguros junts i marquen 6b i la resta V, ja pots pensar que el 6b esta assegurat i potser no és obligat, però el V serà a pèl completament, oi?

La Palestina segurament és la més guapa de les tres de la paret però no és regala res. Oberta per baix en solitari i posant els espits en equilibri (menys un parell que és Ae), allà si que podeu dur tasconets petits.

Apa, perdoneu el sermonet.

Lluís Parcerisa

PD: passeu per la Roella i busqueu en el llibre de ressenyes que de vegades a la guia no ho diu tot.

edunz ha dit...

ep! l'escalada a la comarca sovint amaga més d'una sorpresa, cal anar amb la ment ben oberta i un esperit del tot clàssic... i d'això no us en falta ni mica ni gens. El que fem més grau o menys ja passa a tenir menys importància...
a mi és un dels racons que em falta conèixer, un luxe tenint-ho tan aprop.
Si vols quan hi torneu em doneu un toc i en compartim alguna!
salut!

Llorenç ha dit...

Merci Lluís pel sermó!! je je je!! al llibre si que marca els seguros, no massa clar però els marca...de totes maneres es habitual que comparem més d'una piada! en aquest cas va ser diferent ja que l'intenció no era tant escalar la via com fer una primera visita a Vilamala....ep!! i merci per les indicacions de la Palestina!

Edu! aquest tipus d'escalada es la que ha donat el caràcter al Solsonés tant especial! tindré present el teu oferiment! t'aviso quan anem a escalar-ne alguna altra, tipus la Palestina o la Sòbol! je je je! ja saps quins llargs et tocaran!

Salut!

Pekas ha dit...

A part de la bellesa d'aquesta escalada "romántica"... intueixo unes fotos molt guapes... :-)))

Anònim ha dit...

Si voleu anar a la via Sòbol (que no és el mateix lloc que l'altiplà i la casa de Sòbol), ja ho deveu haver mirat, que sapigueu que hi ha una nova linia de rapels que us deixa a peu de paret (via Sol com un Mussol i que us estalvia una bona aventurilla per aquells pendents. D'altra banda, a l'altiplà de Sòbol i més concretament a la paret de l'Embut, també hi ha una nova linia de rapels (via Traspàs) que també us estalvia el pateillo. Ja haureu apreciat que a Vilamala primer es baixa i després es puja. Tot això crec que ja ho vaig deixar a la Roella i sino us conecteu al la pàgina web del Centre Excursionista del Solsonès i us descarregueu l'últim Corriol i ja ho trobareu.

Bones ..... aventures per Vilamala.

Parce.

Llorenç ha dit...

Pekas! el lloc es mereix una visita!!! i agafa la càmara que si fa bon dia, les fotos poden ser molt guapes!!

Merci Lluís! bona informació! quan m'hi apropi ja en faré un resum. quan tornem a Vilamala segur que hem passo pel Roella ja que veig que hi ha cosa nova!
Moltes gracies!