Busques alguna via?

Montserrat, La granota: Pique Longue 120m/6a

Uff!!
Ja fa molt temps!!! L’última escalada va ser a Montserrat i ja fa més d’un més!!! Bodes, despedides, boletades familiars, han fet de nosaltres uns grans consumidors d’aliments i begudes durant el cap de setmana.

Així que aquest dilluns, amb la ressaca de la boda decidim anar a escalar....ja que tenim el tema una mica oblidat i tinc que estar a les14:30 ala feina, decidim fer-ne una de fàcil, ràpida, i sense complicacions!!!!!!!!!

La via te pocs secrets, i després dels cops que la gent l’ha comentat per l’esfera blogger, poc queda a dir, de totes maneres ho faré!

Material :15 cintes exprés (si enllacem els dos primers llargs del contrafort) i doble corda per agilitzar la sortida rapelant de la via.
L’aproximació: Des de el Monestir ja veiem la paret a l’esquerra sobre l’estació del cremallera. Anirem fins al final de Monestir fins trobar el camí del Via Crucis que resseguirem fins la part més alta. Aquí hi veurem un gran bloc subjectat amb cables, don surt un caminet, en pocs metres trobarem els spits verds de la via....si seguim el caminet pujarem a sobre i ens evitarem els dos primers llargs(per aquí es per on baixarem després del rapel de 60 m)

Nosaltres farem els 7 llargs, 2 de contrafort(ho fem tot en 1) i 5 de la part superior(enllacem els que serien el 4 i 5 del croquis)
Llarg 1-2 (35m/V) : Veurem les xapes verdes que seguirem, molt juntetes per no patir gens fins la primera reunió, que ens saltem,
d’aquí seguim cap a l’esquerra de la fissura per uns parabolts, ja no tant junts però molt correctes fins dalt de tot.
D’aquí anem caminant amunt fins el caminet, i anem a buscar més xapes verdes a l’esquerra d’una placa metàl·lica a la base de la paret.

Llarg 3 (30m/V): En placa sobre cantells una mica polits però fàcil, amunt, veurem dos reunions juntes a l’esquerra que no muntarem,
4 metres més amunt d'aquestes dues reunions, en el tram més vertical del llarg, tenim la nostra reunió.
Llarg 4-5(40m/IV+): Sortim per la plaqueta de l’esquerra fins terreny fàcil,
per anar cap a la dreta al diedre i pujar per la placa de l’esquerra fins un estrenyiment entre dues agulles per on passarem per fer reunió a l’altra banda.
Llarg 6 (8m/6a): Una placa fina amb 3 xapes i a sobre la reunió....el 6a no es obligat, i pujar per la placa tampoc ja que es pot fer per la dreta caminant....però val la pena fer-lo!
Fet aquest curt llarg crestegem fins l’última agulla espectacular!
Llarg 7 (15m/V) : Aquest es guapo i aeri, amb molt bones vistes sobre el Monestir i Sant Benet, l’últim tram la roca no es massa maca.. El descens: Farem un rapel de 15m i caminarem fins la base del llarg 6 on veurem l’instal.lació de rapel d’on en 60m per la canal una mica herbosa arribem a terra...sempre una mica en tendència a la dreta(cap a la via) Bé, una via entretinguda per passar un bon matí sense patir massa!!!!!

Ja tornem a escalar!!!!

15 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bentornats LLorenç i Antxi! una mica de bona vida ja està bé, però el problema és que un si acostuma i ja se sap, costa tornar a fer paret...!

Gemma ha dit...

Ei, jo també us trobava a faltar... Ja veig que us heu tirat a la bona vida je je je...
Molt bona reentré, cal tornar a agafar el ritme a poc a poc :)

Raquel ha dit...

Per fi la meva parella ideal torna a les pareeeets!! Ara que no hi hagi més stops, eh!!!
Petonàs als dos!!

edunz ha dit...

hola parella, bon retrobada!
dos dubtes puntuals:
* vaig llegir que els escaladors tindríem descompte o no pagavem més el parquing del monestir, és cert?
* la vieta està dins les prohibicions totals de la nova regulació? per exemple les de l'elefantet em sembla que hi queden però hi he vist gent escalant
records!

PGB ha dit...

Ben tornats parella!!!! ;D

Així m'agrada, a seguir piant vies que després pugui anar a escalar-les amb bones referències ;)

Amuuunt!

Mingo ha dit...

Antxi Llorenç, trobavem a faltar les vostres escalades, com diu en Jaume un a la bona vida s'acostuma ràpid. El que pregunta l'Edu és veritat, mira que jo sempre que vaig a pagar els foto la tabarra de que els escaladors ens hauríen de fer descompte.
Felicitats i ben tornats

Anònim ha dit...

Bon dia

Aquesta me l'apunto per un dia express, tambe te moolt bona pinta mirant a onaclimb

Sobre els temes que preguntaba l'Edunz:

La granota i l'elefantet estan lliues de cap mena de prohibició/regulacio (mireu la web http://www.muntanyamontserrat.net/index.php?option=com_)

Sobre el descompte jo vaig llegir que amb el carnte de la feec es deixaria en 3€, no obstant em vaig apuntar com "amic de montserrat" http://www.abadiamontserrat.net/catala/amics.htm i amb aquest si que et fan el descotne i t'ho deixen en 3€

vagi be

Jose

Gatsaule ha dit...

Em sembla que sou els darrers a fer-la, aquesta via tan xula !

Ja recordàveu el funcionament del reverso ?

Llorenç ha dit...

Bones Jaume! Moltes gracies! La bona vida t'hi acostumes ràpit però hi ha un sentiment de fons que et fa estar malament, incomode, fins que tornes a fer el que realment desitges! i tornes a estar pletòric!

Gemma! ara poc a poc, a buscar vies equipadetes i de poc compromís....que no tenim presses!


Hola Raquel! ja saps que el cap de setmana ens veiem i tenim feineta per tu! i allí si que no vull que fagis cap stop en cap de les xapes!!!je je je

Edu!! gracies per l'informació dels descomptes! no ho sabiem!! despistats que som...vam pagar religiosament els 5€!!! ho tindré en compte per al proper cop!
El tema de la regulació el vam estar mirant i aquesta zona crec que no queda afectada...de moment...

Que tal PGB! natres en la nostra linea! fotent rollos impresionants sobre les vies per que la gent no tingui massa problemes en fer-les! Ja saps..en el blog tens molta feina a fer!


Vaja Mingo! Una molt bona vida! bolets, bon wisky, bon menjar, familia, rises!!! es la pitjor droga! Ara ens estem desintoxicant pagant penyora al parking de Montserrat! crec que som els únics que paguem!!! deu meu!!

Jose, es una bona via per anar ràpit i tranquil, si que hi ha un parell de trams curs on es camina però es fan molt ràpit, a més està asegurada per no patir gens! i merci per l'informació i el tema del descompte!!!!

Joan! tens raó, no vam trobar ningúu a la via, i no es per que no hi vagi ningú, sino per que tothom la fet!!!! Amb el tema del reverso encara ho recordavem, però les agulletes del dia següent no ens les ha tret ningú! realment ens feia falta un dia així!

Joan Baraldes ha dit...

Ja trobavem a faltar les vostres excel.lents ressenyes i comentaris.

Joan

lux ha dit...

Eiiii !!

quina alegria veure-us de nou a les parets!!!

eeeoeoeoe!!!

i ara a coincidir algun dia !!!

una abraçada ben forta!!!

lux ha dit...

ahhh i
per cert ensenyant el carnet de la feec.. també et cobren 3 eurets...
que ho vagi comprovar l'altre dia ;)

Llorenç ha dit...

merci Joan B,a veure per si la propera tardem menys!!!!

Bones Lu! ja tornem a estar per aquí!
a veure si aquest cap de setmana podem coindicir!
Tinc clar que quan torni ensenyaré el carnet!!gracies!

Pekas ha dit...

Un bon aperitiu de tornada.. em sembla que anire seguin la vostra recepte... :-))))

Llorenç ha dit...

Pekas!!! que estàs desaparegut! nosaltres també ho hem estat una temporada i ara poquet a poquet....je je je!!
Ens veiem algun dia en una paret? je j eje