Busques alguna via?

Montsec de Rubies: Maduritas Calientes 165m/6a

Aquest cap de setmana la previsió era una mica estranya, teníem la idea d’anar a la Dent d’Orlú però el temps no era la més favorable, així que finalment vam decidir apropar-nos a Vilanova de Meià, on segur que faria bo i estaríem tranquils! A l’agost no hi va ni deu!

En fi, que divendres a la nit quedem l’Antxi, el Blai i jo a Vilanova de Meià, la font de la Figuera amb en Pere i l’Anna.
Nosaltres tenim com a objectiu la via fer la “Maduritas Calientes” i en Pere i l’Anna la “Festival Eròtic”. De bon matí ens dirigim cap a Rubies, des de la carretera que va de Vilanova de Meià a la font de la Figuera, passats uns quants km, deixem el cotxe casi 1 km de Rubies, des de el poble pugem per caminet amb fort pendent cap al coll que parteix la paret i en arribar a l’alçada de la base agafem un caminet més desdibuixat cap a l’esquerra a buscar peu de via. La del festival eròtic es troba rapit ja que es veu molt bé des de Rubies, en el gran esperó de la dreta de la paret, la de "Maduritas calientes", em de seguir cap a l’esquerra sota la paret uns 100/150 m a buscar un pont de roca a uns 4/5 metres del terra i a sota picat a la paret el simbol femeni o de la feminitat...(una rodona amb una creu, però amb la creu a sobre) que la paret arribant a peu de via a les 11:00.....bona hora!je je je per sort encara toca ombra a la paret!

La ressenya diu que està equipada i que es recomanable portar aliens, així que portem alien groc, vermell, blau, negre, i dos linkams. ..i alguns els vam utilitzar.....


 Llarg 1 (40m/V+): Aquest per sorts li toca a l’Antxi, molt vertical, amb les majors dificultats en l’entrada fins el primer pont de roca i els dos parabolts següents

...després la cosa es tranquil·litza però cal seguir atent per una fissura fins un sostret i seguim per fissura....vigilant de no cremar-se de braços ja que es el primer llarg....en aquesta foto podeu veure a baix a l'esquerra el símbol de la rodona i la creu en blanc....

Llarg 2 (45m/6a): Aquest llarg per la Blai, surt vertical cap a la dreta a superar un petit sostre per la dreta per tot seguit per terreny fàcil anar a l’esquerra a buscar una fissura molt vertical on tenim les majors dificultats...per acabar per terreny fàcil en una feixa on muntem reunió.

Llarg 3 (45m/V): També li toca al Blai, tot i ser el llarg més fàcil de la via, ens sorprèn que en la ressenya sols marca 5 parabolts en 45 metres...surt cap a la dreta i amunt a buscar un esperó on hi ha el primer parabolt..està lluny i es un pel exposat....d’aquí recte amunt, amb excursions entre parabolts, on tampoc no podrem posar massa cosa, un llarg no apte per a gent que no li agradi navegar!!!

Llarg 4 (35m/6a): Aquest si que em toca a mi, per fi! Mirar amunt ja fa mandra, sols es veuen parabolts en un parell de desploms.....sortint per l’esquerra de la reunió i a buscar el primer desplom, el més desplomat i amb més canto...cap al segon desplom, més suau però amb menys canto!!! Sort de la sabina a la sortida del desplom....sinó no hi ha on agafar-se! Ja tot seguir vertical però amb molt canto i de fàcil progressió fins al cim on fem reunió!!!!
Descens, anirem cap al sud(dreta) a buscar el coll(marques de GR) i d’aquí fins a Rubies i fins al cotxe en poqueta estona...la calor es insuportable!!!!! Ens retrobem amb els del festival eròtic a la ombra de Rubies.....


Per la tarda....vam anar a fer una mica el pena al contrafort de la roca dels Arcs quan ja no lluia el sol, i vam poder tibar una mica en d'esportiva....
Primer amb en Pere com a guia buscant les vies.....

llavors, cosa excepcional! Jo atacant un 6a i amb ganes en totxo!...

tot seguit el Blai va encadenar un 6b, per cert molt guapo.....



i jo el vaig fer en top rope!!!soc un fenomen!....aquest va ser més agraït que el 6a anterior i menys polit!

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Com sempre molt bona explicació !!

"Me la apuntaba" si no fos per les "excursions" entre xapa i xapa.... aixxxx... sembla molt guapa.

Enhorabona.

Lai ha dit...

Eis llorenç,q estic a la feina i amb el nom d'ak via, no em deixava llegir el post!je,je...ara ja està,xo no veig les fotos,no sé si és la censura o que!
Aq via la teníem mirada...potser més endevant,si anem millor de coco l'anem a ferÇ!.
Per cert,et vaig enviar un mail q no sé si has rebut... és q he tingut problemes amb el correu... no és x fer pressing ni res,no+ x assegurar-me q l'has rebut.
Qtal està l'esportiva al contrafort?mai no hi he anat,xo em sona q estava tot bastant pulidet, és veritat?
Enhorabona,q veig q l'Antxi ja va a tope!!! :-)
Lai

Anònim ha dit...

Bon dia soc el Nico(de Lleida), un dels responsables de l’obertura de la via Maduritas Calientes, ma grada que la penya facin la via, per que crec que es una via per gaudir de la escalada i sobre tot del lloc.
El penúltim llarg(el tercer) hi ha cinc parabols per que en el moment de obrir-la nos vam quedar sense material i quan la vaig repetir vaig fer-la amb lo que hi ha, sent se ficar cap segur opcional(per fer una mica de tarro, ja va ve).
Bueno només em queda desitjar bones escalades per tothom.

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats per la via! me l'havien venut com a més fàcil, quan i vagi aniré ja previngut! bona descripció.

Llorenç ha dit...

Bones Atori! ep! els alejes sols els trobaràs al 3 llarg, i amb canto molt generós tipic vilanoví i es pot progresar molt bé, com a molt seria IV i passos ailalts de V on hi ha els parabolts...no crec que vosaltres hi tinguessiu massa problemes!!

Lai! l'Antxi ja està com una fiera!es va fer el primer llarg com si res! i si que vaig rebre el teu mail, el que passa es que tinc mig escrita la resposta i encara no l'he enviat!!!je je je

Bones Nico! gracies per la via! la vam disfrutar molt! tot i que al baixar vam patir una mica de calor...el sol no toca a la paret fins les 11:30! Molt agradeble la via i es deixa escalar, també sembla que vau fer una bona feina de neteja d'alguns rocs! El terecer llarg fa una mica de yuyu sense ser massa espantós...tot i aixó vam estar mirant i autoprotegir-se es una mica difícil....i t'obliga a fer coco! felicitats!

Jaume! la via no es difícil...tot i que impresiona quan estas a peu de via i la verticalitat del primer llarg...segur que la disfrutaries! com he dit abans per mi l'únic lloc on es pot complicar si no anem amb el cap tranquil....

Gatsaule ha dit...

Si que es veu una bona via, si. Però a mi m'ha impressionat això del totxo, si li comences a fotre fort al 6b, d'aquí a quatre dies ja no t'atraparem !

Llorenç ha dit...

Joan, aquesta via segur que t'agrada, solitaria, amb canto, i que deixa escalar sobre roca prou bona!....
ep! lo del 6b va ser que va sonar la flauta! jo preferia estar al bar fent birres però les males companyies em van obligar a escalar! no et preocupis!..

Lai, vam fer poques vies, 5 o 6, molt properes al parking...i tot i que es podien fer, estaven una mica pulides, tot i que també feia molt que no feia toxto..i acostumat sempre a fer via llarga no sabria dir-te si estan més o menys pulides que en altres zones.....

Mingo ha dit...

Felicitats per l'escalada. No vau tenir una mica de calor? mira que li fot a partir de migdia. Llorenc a l'hivern tampoc hi ha ningú i amb la boira al fons el fan un lloc màgic, bé per mi ho és. Et recomano el forat de la pera que esta una mica més a l'esquerra, de l'estil de las maduritas.
A reveure

Llorenç ha dit...

bones Mingo! calor....uf!!! vam arribar a peu de via(11:15)just entrava el sol....i corria una mica d'aire....el pitjor va ser la baixada, la part de bosc feia bastanta xafegor i eren ja les dues i mitja o les tres, i era bastant dur..però no de les pitjors...

merci per la recomanació! ja l'he vista al teu blog! gracies!

Raquel ha dit...

Ja us deia jo que el dia que fessiu totxo fliparieu amb el grau que teniu i no sabeu... je, je... vaja, que us haureu decanviar el nom!!

Llorenç ha dit...

Raquel! estavem molt motivats!! je je je!va ser una sonada de flauta!!!
a veure quan fem unes birretes!

Anònim ha dit...

si, la flauta de Bartolo ...

Llorenç ha dit...

???????? Bartolo..??????