Busques alguna via?

Voltors al descens de la Regina

Tal com m'ha comentat una amiga escaladora (encara no disposa de blog):

Aquest cap de setmana van estar fent la Aresta Ribas-Vidal, i pel que sembla i tal com diu ella a l'hora de fer el descens:
"EL SEGUNDO RAPEL (POR CIERTO MUY VOLADO, IMPRESIONANTE) PASA A POCOS METROS DE UN NIDO DE BUITRE Y AYER ESTABA EL SUSODICHO BUITRE CON SU POLLO MIRANDO ACOJONADOS COMO BAJABAMOS COLGADOS COMO DOS ARAÑAS EN SU CORDON DE SEDA.
TOTAL. HE ESTADO MIRANDO SI ALGUIEN HABIA HECHO LA OBSERVACION EN ALGUN FORO Y NO HE VISTO NADA ASI QUE CREO QUE ES NECESARIO QUE SE RESTRINJA EL PASO POR AHÍ POR LO MENOS LOS MESES DE CRIA… EL REEQUIPAMIENTO LO HA HECHO LA FEEC.

El dubte que es planteja es si caldria limitar el pas tant prop del niu en època de nidificació.... o simplement posar el ràpel uns metres més enllà per evitar tant problemes per als voltors com per l'escalador en cas de què els pares es sentin atacats i es prenguin la justicia per la seva mà.

En fi, que no se si es pot fer alguna cosa, de moment el que fem és fer-ho public

Roca Regina
2006
Promio –Moreno, por ¿? (veure foto) • JMPorta i JV Ponce han equipat un descens alternatiu a Roca Regina i reequipat la Aresta Ribes Vidal (veure foto) Descens:Des del cim anar a buscar la sortida de la Aresta Ribes, hi ha un fita enorme, molt a prop un cable facilita l'accés al primer ràpel (30 m); desprès un altre (45 m espectacular) i es va a parar molt a la vora del camí de baixada de la via Postmortem; 25 minuts caminant fins el cotxe. Aresta Ribes Vidal:Se l'hi ha rentat la cara una mica; han posat algun parabolt als llargs i en alguna reunió, i han tirat un munt de pedres... També han obert una variant al penúltim llarg, el difícil de la via (A1 o 6b); la via original va per la dreta, la variant va per l'esquerra (5c, roca excel·lent amb el pati de Regina); segur que algú ja h va passar per aquí, però ara es mes evident. Comentari:Pujar per l'Aresta i baixar pels ràpels és una bonica matinal, a fer sense preses. Tot el material ha estat cedit per la FEEC. En Fede ha estat l'home de la fita (durarà ?). En resum: Baixada: un passamà curtet, dos ràpels (30 i 45 m); calen dues cordes i 25 minuts caminant. Per l'Aresta Ribes calen bagues per savines, 6 exprés, un joc de tascons, dos friends màxim -no us carregueu de material.

5 comentaris:

marc ha dit...

Visto lo visto crec que lo millor es seguir baixant per lo clàssic. Naltros hem baixat de les dues maneres i trigues pràcticament el mateix. A mes per el camí normal no fa tant de yuyu com el segon rapel i es mes bonic de fer.
Em sembla molt be que hagueu publicat aquest comentari.
Salut

edunz ha dit...

bones Llorenç! seria bo que fessiu arribar aquesta info a la FEEC. Per sort, el voltor no és una espècie massa delicada, pitjor seria si fos trenca o aufrany
salut!

Mingo ha dit...

Hola LLorenç, quan de temps sense saber massa coses de vosaltres. Jo soc del parè d'en Marc, a més els de la vella escola gairebé sempre que és possible baixem xino xano.
Saludos

Llorenç ha dit...

Be, faré arribar la quiexa a la FEEC, bona idea Edu.

..i veient els vostres comentaris sobre el descens evitant els rapels, tots positius, crec que valdria la pena que en les ressenyes s'indiqués aquesta problematica.

Moltes gracies pels comentaris!

Anònim ha dit...

Bon dia,

Vosaltres heu fet l'Aresta Ribes - Vidal ?
És una via recomenable per començar a coneixer Roca Regina ?

Gràcies

Joan