Busques alguna via?

Via Miramunda 6a/A1, 330m, Paret de Catalunya, Montrebei

Ja feia temps que rondava per la furgoneta la ressenya d'aquesta via, bàsicament per que volíem escalar a Montrebei, i no sabíem com!!!! ara ja ho hem fet, en la que diuen que es la via més fàcil...com deuen ser les altres!

No hi ha res com portar una bona ressenya...que et canta el que et trobaràs, tot i que vam trobar a faltar alguna cosa: Primer llarg, en el pas de V+, el clau no hi es...així que a apretar les dents i amunt. En el segon llarg la ressenya sembla que marca un burí de més, però sense problemes. Per la resta bé.

Ressenya de Lanochedelloro.com(Luichy)
 La via: Semiequiada amb burins, spits, claus, ponts de roca,va buscant sempre els punts febles de la paret, tenint una feixa a meitat, que ens treu pati, i sortir per una gran xemeneia que tot i semblar a primera vista molt herbosa, caldrà apretar i no distreures.

Material: Nosaltres vam portar 12 cintes, i friends fins al nº3 i tascons, i estreps per al primer llarg.

Advertències: 
1. De tant en tant podeu escoltar algun crit boig, i uns paios que es tiren "a pelo" de dalt de tot, i en pocs segons obren el paracaigudes....sols et falta això el primer dia que bens per aquí!en vam veure 4!
2. Si teniu una cordada al davant, al loro! a les xemeneies us poden enterrar amb fullaraca i pedres......així que si es el cas...o els deixeu bastant temps, o porteu una altra opció...si no voleu fullaraca i pedres....
I la foto de la paret, que ajuda bastant a trobar la via....tot i que cal buscar bé l'inici.
 
Foto de lanochedelloro.com

Arribem pel matí al camp on aparquem i no estem sols! està ple de gent! hi ha més gent que a la Codolosa un diumenge al matí!!!!

L'aproximació: d'Ager, com si anéssim al Cap de Ras, però de camí agafem el trencall a mà esquerra cap al Castell de Sant Llorenç...camí més o menys en bon estat, i el seguirem fins al final, deixarem el cotxe, a l'extrem nord-oest del camp que tenim al davant(amunt a l'esquerra) en surt un caminet, el seguirem, bastant planer i lleugera baixada al final, per sota tos els murs de la paret de Catalunya, fins que veiem que hi ha una zona de la paret que sembla més amable, a sota te un gran sòcul,  anirem a posar-nos a sobre, primer per una placa inclinada, i anar a buscar una feixa estreta, n'hi ha dues, una sobre l'altra, la bona es la de dalt, podeu pujar abans o després de passar l'esperonet, i en pocs metres trobarem l'inici de la via, podem veure una "M" i una fletxa a peu de via,  el primer burí i clau, i el característic tram llastra-vabaresa del 6a del segon llarg.(30 minuts).
Llarg 1(V+/A1, 30m): Ja a la vertical, pugem uns metres fàcils fins al burí, que es mou, i un clau i s'inicien dos passos d'artificial, per sortir-ne per terreny més fàcil
fins el tram desploma un pel de V+  on ja no hi ha el clau, protegit a l'inici i bon canto, apretada de dens i fins que arribes al pròxim burí, ara ja més fàcil pujem a l'esquerra sobre la llastra.
Llarg 2(6a/30m):(V+/A1): Sortim cap a l'esquerra a buscar la sabina, per terreny fàcil, i ens plantem a sota del sostre ara a la dreta, fins que hem de pujar recte, el pas de 6a, finet, d'equilibri, fàcilment superable amb A1,
i entrar a la xemeneia que ens porta fins reunió per tram més fàcil.
Llarg 3(V/40m): Ara la vista de la paret es diferent, a verticalitat desapareix i passem a superar diferents ressalts, en tendència  a l'esquerra....fins un esperonet,......
que ens dona accés a la reunió.
Llarg 4(V/45m): Prou guapo aquest llarg, sortir per l'esquerra de la reunió i tirar amunt a buscar una mena de diedre amb uns passets guapos, a sobre anem a l'esquerra a buscar la reunió per un tram fàcil.
Llarg 5(V-/60m): S'inicia raro, herbós, però es posa guapet fàcil, i es va posant tonto cap al final del diedre on t'agafa la risa per sortir-ne, i ara ja a buscar la corda fixa, cap a l'esquerra fins la base de la gran xemeneia, 60m justos i el fregament corresponent de corda fins l'arbre amb llastra on fem reunió.
...la gran xemeneia que ens espera....
Llarg 6(V/45m): Tot i que inicialment es una merda, per el munt de fullaraca que trepitjareu, es va posant interessant,
els primers passos es deixen fer bé, pero tot seguit i superat el clau, excursió en xemeneia, calma i amunt fins el terreny fàcil per entrar a reunió....
...per uns darrers passets que tampoc son fàcils....
Llarg 7(V/50m): Impresionant com sols pot ser V! encara m'ho pregunto ara! aquest llarg enganya i molt! d'entrada es veu molt matogero....res més lluny!! superat el primer tram herbós, us preguntareu si allò es realment V! amb aquell cordino que no toca paret....i al final la xemeneia desequipada....d'aquest tram no hi ha fotos...així que a anar-hi!!!! Arribar a reunió no te preu.....riureu!!!
Llarg 8(V/30m): Darrer llarg agradable, amb un inici sobre bona roca i ample i còmode,......

..... per passar a un últim tram una mica trencat, estret, incomode i raro de protegir per fer reunió en les alsines de cim.

Descens: De cim, pujarem una bona estona cap a la dreta, anirem intuint caminet, arribant a dalt de tot amb la suada, ara anem planers, direcció est per sobre la paret, baixarem un tram i tornarem a pujar, uf...ara ja s'intueix una pista, cada cop més marcada, la seguirem fins que trobem dues fites, (una a cada costat del camí) que marxen cap  a la dreta, cap una gran fita...(Gran)

ara sols ens queden seguir les fites i caminet que ens baixaran al i alguna desgrimpada fins al camp on tenim el cotxe, total a pas de "feinafeta" vam tardar 1h 30 min.

En fí, una bona manera d'entrar a Montrebei, tot i que aixó semblar dur! les vies apreten i si aquesta es la fàcil...ejem ejem....felicitats!

13 comentaris:

Parce ha dit...

Molt bé cracks!! La millor manera de perdre la por és encarar-si. Encara teniu algunes vies més a Montrebei que podeu fer. La llista mai s'acaba, jeje!!

Parce

susi ha dit...

Una via inmillorable per estrenar's-hi.. Felicitats!!
:)

Gatsaule ha dit...

Una bona estrena!! Però pensava que la més senzilla era el Petit diedre....

llembresku ha dit...

Ei gent, moltes felicitats!!!! Ara, a per la pròxima....

paca ha dit...

Molt be nanus!bona estrena!

dues coses:les xemeneies son Vº ...si les agafes bé!la del penultim llarg s`ha d`agafar mirant la paret fins un pito,gires i escales de cara el pantà.

no dius res de "l`atvertència"que hi ha a la ultima reunio abans del cim.

Endevant!

molimolano ha dit...

Felicitats, ara toca buscar més vietes per la zona.
Aquest pas que explica el Paca jo al final ho vaig fer així xq ja no m'arribàvem les cames en oposició je je!!

Xavi ha dit...

Molt bé Kutres, ara que no pari això, a per la propera! (la Paul Lalueza és una opció moooolt recomanable, entre d'altres).
Records!

Llorenç ha dit...

Parce! ja en teniem ganes! es curiós com la un cop superada la por, les coses es veuen d'una altra manera! tot i aixó al primer llarg tremoles fins les orelles! ara a mirar-ne una altra..però amb calma! que som kutres!

Susi! merci! ja l'hi haviem donat massa voltes al tema, i feia falta decidir-se!

Gatsalue, merci! no se, no he pogut comparar encara...a veure si ho puc fer...lo de més fàcil, ho diuen els experts en la zona! je je je

Llembrescu! ara si, però amb tranquilitat...que allò es molt dret! i mantingut.....cal anar amb el cap tranquil si no portes cap amic valent!

Paca! merci! i si, lñes xemeneies son V, ni més ni menys! la vaig fer mes o menys com dius, girant a l'alçada dels dos pitons junts, ...de l'advertència...es que ja m'havien trencat la màgia el Luichy! tot i aixó en tinc les fotos!Molt bona! et fa riure una estona i més sabent que estàs en la darrera reunió! Merci per la feina! Suposo que ja hem fet les dues vies fàcils teves....ara ens queda la Montserrat Clotet i s'ha acabat no??? je je je

Molimolano, ara a buscar, ....i el dia que anem sobrats de motivació ens hi posem...je je je...Suposo que encara queda alguna via que podem fer...a buscar!

Xavi, merci! la propera?En parlen bé d'aquesta, podria ser la propera visita, ..caldrà recolocar el cap i tornar-hi!

Mingo ha dit...

Enhorabona per l'estreno, ara aneu a fer la Paul Lalueza, a mi em va agradar molt i pel que m'han dit està molt millor que la miramunda, de la que no me'n han parlat massa bé.
Salut

Anònim ha dit...

Hola llorneç i Antxi, el dimarts vam fer la via, en breu penjaré la ressenya, hem va fer gracia veureus al llibret de piades de la penultima reunió, per mi també va ser la primera que vaig poguer passar de primer a Montrebei, deunido, sort que es de les més equipades,jeje, quines xemeneies!!!
Miquel Haro (mikimiau)

lux ha dit...

Wuapoooos!!

que el vostre blog.. em te amb spam???
ja porto tres intentones....

tornem--hi!!

ENHORABONA!!!
J a tocava machineeeees!!
massa temps per la furgo aquesta ressenya.. ;)

quina paret mes xula!!!
ara a per la propera!

una abraçada!

Llorenç ha dit...

Mingo! merci! aquesta via que comentes potser quan siguem grans!! je j eje...està per la furgo també...o com a mínim per casa!

Miki, t'ho vas passar be no? je je je! aquesta estrena a Montrebei, i casi ens hi vam trobar! sort que no vam coincidir! sino una de les dues cordades hagués pogut pillar molt a la xemeneia!
Lu!..es un blog una mica torpon! igual no t'ha reconegut....je je je...Ja era hora! ara a buscar-ne alguna altra! ja t'avisarem tu que també hi tens experiència!

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona per la via Llorenç i Antxi! Amb el que deu impresionar aquesta PARET només deu faltar els del Salt Base!! se't deu quedar el cor ben petit.
Molt bo el video del mestre Paca.