Busques alguna via?

Vilanova de Meià: Wild Planet, 285m, 6a/A1

Ja feia anys que tenia pendent aquesta via, una linea molt atractiva i atraient, que no deixava de mirar cada cop que venia a Vilanova de meia. Vaig pujar i vaig fer mitja travessia, però els butifarrons de braços i les poques ganes de tirar de primer de la companya de cordada...van fer que abandonessim.
Aquest cop era diferent, ja amb la via reequipada, i amb més motivació ens posem a fer la wild planet. Passem la nit encarats a la via, com qui vol visualitzar el seu objectiu. Ja mirant la ressenya t'adones que no serà fàcil, llargs de V+/6a amb dos claus i un parabolt, i en plaques molt verticals....
l'Aproximació. deixarem el cotxe al parquing de la roca dels arcs, i anirem a buscar el caminet que passa per sota fins situar-nos a la vertical del desplom que hi ha a sota i a la dreta del diedre central de la paret.
L'inici el trobarem en una canal mig descomposta que puja vertical a buscar una rampa que puja d'esquerra a dreta fins sota del sostre.
Material: un joc de friends, i vam repetir l'alien blau, verd i groc(crec recordar). Estreps, 14 cintes exprés. Aigua i braços.
Aquí ja ens tenim que esperar una bona estona ja que tenim una cordada al davant.

Llarg 1(IV+/20m):llarg net, s'inicia per una canal-diedre aparentment descompost per pujar a sobre d'una rampa que ens portarà fins a reunió, aquí ja veiem com les gasten.
Llarg 2(6a/Ae, 30m): Aquest gairebé equipat, li toca al David, sols posa un tascó per arribar al sostre, aquí s'inicia un artificial equipat dolorós, cal treballar-lo fins arribar a la placa superior, quan l'artificial es agrait, s'acaben els parabolts i cal sortir en lliure, passos marcats i lleugerament sobats per superar el 6a que et deixa en reunió.
Llarg 3(V/A1, 35m): Aquest em toca a mi, després desperar a la cordada del davant, sortida en travessia, fins que s'acaba la part horitzontal tot bé....dos parabolts i un pont de roca....

Entrar en la vertical te el seu alejillo i ja comença a desplomar, a meitat del Ae, un pas molt llarg, t'obliga a fer un pas de A1 sobre el l'alien verd, (si fas el grau no cal...) aquí la paret desploma bastant!
però el pitjor del llarg estar per arribar, sortir de l'Ae, en travessia a l'esquerra fins a reunió sense res i sense forats, alguns passos d'equilibri, una panxeta cabrona i un parell de passos verticals fan que les neurones es posin a mil....aquí es on en kletterer diria...massima vibracione!
En la foto es veu on queda l'alien blau que t'acompanya fins a reunió...
Llarg 4(6a/45m): amablement em cedeixen el llarg un altre cop,sortida navegant en direcció a la sabina que veiem al mig de la placa de l'esquerra, si anem directes a la sabina trobarem un clau, alguna cosa podem posar però poc i petit. fins situar-nos a la vertical e la sabina on tenim les majors dificultats, aquí dos claus i un parabolt ens ajuden a superar una placa molt vertical amb bona mà fins la sabina, d'aquí cap a la dreta per un vira lletja fins un minicova, "la plaça el diamant". 3 claus i un parabolt, pot ser el llarg més guapo de la via.
Llar 5(V+/40m): Un parell de parabolts i un clau, ens acompanyen en aquest diedre vertical i espectacular! Desde la reunió hi ha dos possibilitats, recte amunt on veiem un cordinillo o per la dreta marcat amb un buril, en David decideix surtir per la dreta, un pas de braços dur i llestos,
la resta es disfrutar de diedre i autoportegint quan podem. Al final del diedre a la dreta fem reunió.
Llarg 6(IV+/40m): Llarg completament net per navegar, vaig sortint en tendencia l'esquerra a buscar el pas més dèbil de la paret, arribo a una especie de canal per on vaig trobant alguna sabina, pujo fins l'última, molt gran, on farem reunió. A sobre a l'esquerra veurem un spit....per allí no!!! Llarg espectacular i vertical on aquí si que entren bé els ferros petits clar...

Llarg 7 (V/20m): una nova retenció a la paret, ens esperem en la sabina una estoneta....i ja el sol deixa de tocar-nos, i l'airet fresc fa acte de presencia. Ara el David surt pel terreny més fàcil en travessia a la dreta, un pont de roca sobre la zona més descomposta,

una mica més e travessia i ja está en una minisabina d'on encara la vertical, ja amb molt bona roca, per entrar a reunió.
Llarg 8(V+/30m): un trist parabolt ens protegeix aquest llarg, aquest li cedeixo al David, jo ja he tingut la meva ració en els llargs anteriors.....
Sortir en lleugera tendencia a la dreta, per on veiem un pont de roca.....(està als peus del David)
uns metres més amunt a la dreta un nou pont de roca precari i una mica més de por arribem al parabolt......per sortir-ne fa un pas d'A1, un altre cop amb l'alien verd i a surt en lliure, més a munt trobarem una nova placa amb un buril, en superar-la ja arribem a la feixa on fem reunió!!!!
Ja es tard, el darrer llarg, meitat Ae, meitat en lliure, i sabent que es va afegir en el reequipament treu les ganes de fer-lo així que surtim per la feixa més contents que un gingol!

Descens: Seguirem la feixa estreta cap a la dreta i aerea fins al final, on trobarem un caminet que ens baixa fins a la carretera per la part dreta de la paret. En 45 minuts estem a la furgo...10 minuts més al bar!!!
En definitiva una via espectacular, molt guapa, on cal anar tranquil de cap i a escalar molt i pensar poc en on has posat el darrer friend...en fi, difrutar de l'escalada pel vell mig de la paret de la roca dels Arcs, tot un luxe de via!!!!

22 comentaris:

Eduard ha dit...

Bona via!! Sí senyor!! Llàstima de les retencions jeje!

Mingo ha dit...

Uauuuu enhorabona una de les maques i clàssica de la Roca dels Arcs. Felicitats

PGB ha dit...

Enhorabona bou i companys bous!
Ufff, jo la tenia per una via que podria fer i veient el què descrius i anant comparant amb les fotos... em sembla que tardaré a anar-hi!

Una molt bona piada, fenòmen! Em deus una via (més assequible que aquesta :P)

GEAMM ha dit...

Collons quina por!
I volies enredar-me....quin cabronsete que estàs fet!
Enhorabona als tres.

PERE

Llorenç ha dit...

Eduard, molt guapa, i si, les retencions van crear una mica d'agobio a la cordada i de no disfrutar tant com haguessim volgut els últims llargs, veure com marxa el sol, i encara et queda paret no fa cap gracia!!!

Merci Mingo! era un somni de feia molt temps..i finalment ha caigut...aixó si...a mi casi m'ha portat al límit...si es que ja no tenim edat!!! je eje e

Pere! quan veus la ressenya d'aquesta via sembla fàcil...fins que t'hi poses i veus com les gasta...guapa però exigent de coco! Si va tot bé aviat farem una via si serà una bona sorpresa! je je eje

Pere!! ara farem unes semanetes de parabolts! que les neurones m'han demanat excedencia!!!

Mico ha dit...

Hola nois, vaig estar fent fotos des de la zona d'acampada a una cordada de 3 a la Wild Planet. Serien les 10 del matí del diumenge a l'alçada del sostre del segon llarg. Si ereu vosaltres, envieume un mail i us les passo.
Jordi

Afrorizos ha dit...

Bones!!! Moltes bona via, si senyor! Felicitar-vos la piada, s'agraeix i molt tota la info que penjeu a aquest blog! Vam coincidir a la paret aquest diumenge, naltros vam fer un intent abortat a la Musical Exprés, vam pillar una mica al llarg del sostre, i vam decidir que potser no era el millor dia per fer-la...(si bé,es feia bé però afinava una mica!)
Salut! i a continuar tibant!!!

David

Jesús Alejandre ha dit...

Enhorabona, és una de les vies que tots volem tenir a la butxaca.
I el que dius, mirant la resse, sembla més normal, però es potent.

jesús.

ALBERT ha dit...

M'afegeixo a l'allau de felicitacions i de somnis. La tinc a la carpeta de pendents... algun day...salut...

Llorenç ha dit...

Bones Mico....bé, podriem ser nosaltres però la cordada que duiem al davant també eren 3!!!! Bé, de totes maneres el meu correu es aspavil@hotmail.com...i si som nosaltres gracies!!

Afrorizos! m'alegro que us serveixi la informació! crec que l'Antxi va fer alguna foto a una cordada que anava per la musical exprés i que tenia algun problemilla al sostre del 6b...igual ereu volsatres..si em passes mail et passo fotos!...i nosaltres també tenim pendent la Musical Exprés! no et precupis! je je ej! l'antxi la va intentar amb una amiga fa unes setmanes i també es van baixar...

Merci Jesús, es una via que sempre mirava i mai sabia quan hi tornaria i al final s'ha fet!!! la ressenya es clara, però molts cops no llegim el que hi diu sino el que volem llegir...ja hi queda clar que hi ha poques assegurançes, i la roca dels arcs es molt dreta!!

albert merci!, però per vosaltres serà fàcil!! que esteu forts!!!

Gatsaule ha dit...

Doncs a mi no m'estranya gens ni mica, Llorenç, que et treguis vies com aquesta. Ja et vaig dir l'altre dia que et vaig veure més fort que mai!!

Aprofita el bon moment!

Per cert, on es això de Vilanoa?

joan ha dit...

tela,sort que no la vaig anar a fer!!! el cas es que vaig veure que l'havien reaquipat i la tenia en ment,però sembla més xunga que el que a la ressenya pugui semblar.molt currat!!! salut

Afrorizos ha dit...

Eis! Merci Llorenç, si vam veure que portaveu una cordada al davant! així que devieu de ésser vosaltres! I si, vam pillar una mica al llarg del sostre, la placa de 6a, era un pel més fi del que esperàvem... i el sostre t'unfla els braços que dona gust!!! si bé ho vam fer en Ae. Finalment vam arrivar fins la segona R, pero vam decidir deixar-ho estar per un altre dia. La Setmana que ve anirem a fer la Pornostar, alguna sugerència? Merci per tot! per cert el meu mail es afrorizos@gmail.com.

Salut!!!

Raquel ha dit...

Jajaja... vaja, una via ideal per mi... jajaja... per anar-hi amb el coco relaxat i sense patir massa per on has posat l'última assegurança... jaja... sort que me'n vaig anar a la Peque Mantecas!!! Quin yuyu, per favor!!!
Llorenç, que al final faràs que l'esborri de la llista!!
Per cert, el dia de vertígen, el dia que sols vaig fer el primer llarg, jo vaig entrar més a la dreta...hi havia un parabolt... Quina creus que és l'entrada acertada? (per si em metaforfitzoi decideixo fer-la ... jeje)

Llorenç ha dit...

Joan!!! merci per els elogis!! però vaig patir! a més desde l'ocutbre sols escalo els diumenges i si fa bo!!je je ej....lo de Vilanoa es una zona d'escalada que està a Vilanova de Meià, que de tant que hi anem, ha deixat de ser nova...a perdut la "V" al igual que les que he trobat a faltar a ala via!! ej ej ej(via xorrada que he soltat!)

Jan, no se si es xunga a no, per nosaltres si que ho va ser, es una visió personal! De totes maneres, si tens ganes de fer-la, es molt guapa! i si algún dia estàs motivat, no deixis passar l'oportunitat! dificil segur que no te'n arrepentiràs!

Bones Afrorizos! ara us envio un mail amb les fotos que vam fer a veure si sou vosaltres i en el mail t'explico alguna coseta de la Pornostar...sort!

Raquel!!! no no patiràs!!! vas sobrada!! en aquesta via patim els que anem més gustets, (o gustets del tot) de grau! el coco fa feina però el grau es el grau! i en aquesta via es nota! no li tinguis por!
El tema de la entrada no se, jo els dos cops que he fet aquest llarg sempre l'he fet igual, fa uns 8 o 10 anys i ara....no sabria que dir-te, mai hi he vist cap parabolt!!!je je ej

Unknown ha dit...

Ei tio!! Però voleu fer el favor de canviar-vos el mote ja??
Això ja no és cutre, no??

Apa bitxo!! Lo dicho!!

El público pide... una anaconda...

Salut i visca els passos xungos amb burins rovellats amb repisa sota!!

Pekas ha dit...

Un peacho de vía... si senyor...

( com escalavem abans aquestes víes.. sense els aliens salvadors...???? :-))))))

Anda que no havia passat por en aquestes parets... :-))))

Llorenç ha dit...

ja ja ja!! Kletterer! que l'anaconda sols es per a gent valenta! i jo soc un caguetes!! aquest cap de setmana a agulles de montserrat a fer arestes bruc! una mica de conglomerat no farà mal!

Pekas! els escaladors d'abans eren molt valents!! o pobres...no se....la qüestió es que escatimavent en material que dona gust! ara vivim en l'era del despilfarro i aixó es nota fins i tot en l'equipament de les vies!!!

salut!!

Buji ha dit...

Hola! Casualitats de la via he trobat aquest blog i.. ves per on resulta que nosaltres erem les "retencions" !! Ja ja ja.. que bò.

Veig però,que no has acabat de detallar com vas arribar a dalt de la segona R.. (podria ser que una retenció de cordada de3 femenina et tirés una corda i acabessis de pujar per la placa de segon..¿?)

Molt guapa la via, també vam tenir "companyia inesperada" en alguns trams degut a una cordada que va arribar a peu de via quan nosaltres ja erem a la primera reunió i malgrat això, en comptes d'esperar-se a que sortíssim de la primera, van pujar cap allí per reunir-se amb nosaltres a la reunió!.. (ereu vosaltres!) Però malgrat això, tot bé. (suposo que a l'inici pensaveu que ens adelantarieu però ja va quedar ben clar que no podria ser al segon llarg..;-)

Salut i bon rotllo eh.. Bona via.

Syl. ha dit...

ai no,que el llarg II el va fer el teu company!

Bé,de vegades, encara que hi hagi certes o incertes "retencions" (sempre que no vulguin adelantar-te a qualsevol preu,si poden és clar,o fer barbacoes a les reunions si han arribat més tard a peu de via) també pot ser agradable tenir companyia a la paret per si "les mosques" i penso que en aquest cas no va ser pas desagradable la companyia ans al contrari.

Per cert, al principi ens va semblar que li tiraveu al llarg final (la nova variant de sortida) ja que vam estar una estona a la feixa per si no coneixieu el descens fer-lo junts, però la Cathy va comentar que encara estaveu força estona al darrer llarg i es feia fosc, molaria haver-la fet oi! Em sembla que el descens cap a l'esquerra està millor, m'ho van comentar els companys, jo sempre he baixat per la dreta i és un torça turmells. No ho sé, la propera intentaré baixar per l'altre a veure.

Vinga bones escalades!

Llorenç ha dit...

bones!!!

cert!, en el segon llarg era el meu company, més amant de l'adherència de la Pedriza que dels desploms vilanovins! Ens vam estar esperant a peu de via fins que la vostra companya acabava el 2º llarg, tot i aixó el primer el vam fer molt ràpit, i l'Antxi es va esperar en un tasconet a entrar a reunió fins que marxesiu!

suposo que el que ens va minar la moral va ser en el 3 llarg que en un principi vau tirar amunt en lloc de travessia i aixó va fer que ens tinguessim que esperar una mica més del compte....pero ja sabem que es el preu a pagar si arribem tard!!!
Va ser un dia llarg i dur, i calurós! finalment també vam sortir per la feixa cap a la dreta, com n'he baixat sempre, una via molt guapa per disfrutar!

Per cert!!! us vaig fer algunes fotos....si us interessa envia'm un correu i te les passo!

Sort

Buji ha dit...

bé..la vostra companya va pujar que la nostra encara estava acabant el segon llarg..i jo en aquell moment no vaig tenir bona maror i a la pobra li vaig "espitar" que si s'esperava un moment a un parabolt de la dreta (que nosaltres havíem txapat també) a que marxéssim de la R (és q també..la Cathy havia muntat un tinglado a la 1a R.. de manera que no hi tenien cabuda més mosquetons,no sé què coi va fer!!) Aleshores la vostra companya va dir "no..ja m'espero a un tascó que he posat" i al dir-me això,automàticament se'm va passar aquella injustificada rabieta tonta del moment i em va saber un greu!!vaig insistir que per favor pugés a la Reunió amb nopsaltres..buf, sort que va pujar, no m'agradava gens la idea de veure la noia esperant amb un tasconet,

i al final no va ser pas tan greu, vam treure un dels seguros per posar el vostre i tornar a posar el nostre a sobre. Em va saber greu aquell moment, i la vostra companya ho va fer molt bé al 1r llarg!! Si, nosaltres reste amunt sense ressenya, i això ens va endarreri un xic, després vam accelerar però..

tinc algunes fotos vostres molt guapes., el meu email: silviacasa@gmail.com

Sort..tibeu-li fort.. i a reveure.