Busques alguna via?

Vilanova de Meià, Roca Alta, via Diedre Farreny(155m/V)

Dillluns m’envia un correu la Raquel... com dir-li que no!??!
Així doncs, em comença a atavalar amb propostes... je je!! Finalment coincidim, i al Llorenç no li fa excessiva ràbia que vagi sense ell a fer el Diedre Farreny, suposo perquè l’altre proposta era anar a Montrebei i aquí ja em va dir... ostres a mi també m’agradaria anar....
Arribem a peu de via suant com pollastres, bé gallines, la pujada fins la Roca Alta és curta, però dreta….
L’aproximació és evident, el diedre es veu des de Montserrat, je je!!! La Raquel havia de començar si volia que li toqués el llarg de “V”, així que pobreta no es va ni queixar, agafa els trastos, i jo crec que abans de què es pugui posar nervisosa ja està a 4 metres del terra, mirant com assegurar aquell llarg de l’Amadeus amb 2 parabolts i no gaire fàcil d’assegurar, s’ho va currar molt!!!
s’ha de pujar a sobre d’una mena de contrafort, hi ha 2 parabolts en progressió i la reunió està equipada amb 2 parabolts més.
 L1 (IV+):
L2 (IV+): surts de la reunió cap a l’esquerra amb un pas una mica desplomat, amb molta mà i es pot assegurar molt bé amb un tasconet, després recte amunt, ja més fàcil. Ens saltem una R de 2 espits i seguim fins a sobre la mega sabina. Just a sobre hi ha 2 espàrrecs que utilitzem per muntar reunió amb 2 recuperables i 2 femelles (ara ja n’erem 4 a la via, je)

L3 (V): miras amunt i te cagues!! Ara ja estem dins del diedre. Es veu un clau i res més. Fisura neta, ampla i llarga, important portar C3 i C4, si pot ser repetits. Passat el clau, per mi on hi havia el pas més fi, segueixes amb passos de IV+, però desequipats. Trobarem un espàrrec pel camí, un espit i un altre clau (crec).
Fins a sota un sostre, flanqueig a la dreta, protegit amb un clau i reunió (un parabolt i un espàrrec).
L4 (IV+): no té pèrdua, recte amunt pel diedre, si es pot per dins i quan no ell mateix et treu a fora. Hi ha un parell de claus i un espit. Aquí “ja no podia amb la meva ànima!!” així que vaig improvisar un reunió a l’espit, reforçant amb un parell d’aliens.
L5 (IV): l’últim tram de diedre fins a una mega sabina (més gran que l’anterior) i després ja es surt per una mena de canal cap a la dreta. Reunió a arbres.
Impressionant, vam arribar a dalt amb un somriure.... era per veure’ns, les dues somrient i només podiem dir: Ostres quina passada!!! M’ha encantat!!!
Raquel : Moltes gràcies per voler compartir un dia així amb mi!!!!

11 comentaris:

GEAMM ha dit...

Felicitats a les dues!
Molts petonets!
Ja us he "fitxat" la ressenya.
Mercès.

PERE

Gatsaule ha dit...

Antxi, quina sorpresa llegir-te per aquí!

Es nota que ets tu pel llenguatge, no hi ha ni Vilanoes ni gustets....

Veig que continues en forma, és una bona via, d'aquelles que sobre el paper semblen senzilles, i a la roca ja t'ho trobes!

Raquel ha dit...

Gràcies a tu, guapíssima!! Per compartir el dia, la cordada, aguantar els mails, les meves pors... I ara... a pensar quina serà la propera!!! Jejeje!!!

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la via,

Aquesta és una via de les que et fan escalar i treballar !!

Ja la hem posada a la llista.
Quantes plaquetes i famelles em de portar pels esparrecs dels bolts ?

Afrorizos ha dit...

Oju, Oju!!! No pareu quiets!!! Molt bona piada i molt bona escalada!!!

A continuar així!!!

David

Pekas ha dit...

Una bona vía... l'efecte bloguer ataca de nou...
:-)))))))

Anònim ha dit...

Hola, merci per tot!
però he de dir que m'han obligat a fer la ressenya, era la condició per poder anar a escalar el Diedre Farreny!! jeje!!
Joan B: jo crec que amb 5 ja fas, i son de mètrica 10!!!!
FINS LA PROPERA!!
Antxi
pd. m'ha agradat això d'escriure, al igual ho torno a fer... je je!!

lux ha dit...

Antxi!!
aquest cop no varem compartir corda, nomes sopar...
pero millor no fer-ne piada...jijiji

i ara que no em llegueix el Llorenç...;)
Siiii! li has de prendre el blog més sovint...!! ;))

una abraçada als dos !! ;)

Llorenç ha dit...

ep!!! que jo no obligo a ningú! la vaig persuadir amb sutilesa i carinyo....je je je!!!
Va dona!!! si en el fons t'agrada piar!!!
Felicitats a les dues per la via! quina enveja que feu!!! i jo treballant!!! mecatxis!! espereu-vos a l'abril! flipareu!

Mingo ha dit...

Ostres Antxi, així m'agrada que algun cop siguis tu, la que escriguis, epp m'agradat el teu relat i com diu la Lu li has d'agafar més sovint el blog. Tot i que ja os vaig felicitar, ara vui tornar a fer-ho FELICITATS.

No entenc pq hi ha espàrrecs sense la xapa. Ja preguntaré als col.legues de Lleida. Ara que coneixent al Jordi Vidal(aperturista), ell mai col.locaria un expansiu si no fos absolutament necessari,i si no hi ha un pas d'estrets, segur que els bolts al mig de les tirades són afegits. Perdona aquestes cabories, lo dit abans esperem llegir-te més sovint. Salut i a disfrutar

JOVI ha dit...

A l'obertura no es va ficar res artificial fixe. José Murciano i jo varem ficar pitons i bagues, i la varem graduar de IV/IV+, per a mantenir una cotació coherent amb la que feien els nostres veins francesos.