Busques alguna via?

Atxarte, primer espolón, Via Naufragos+Kike 105m/V

Acabant la nostra visita per Atxarte, ens digirim a "los espolones". Son tres murs sobreposats que podem enllaçar, bé el segon queda una mica a la esquerra i en la proposta ens els saltavem. La intenció era fer "primero" i "tercero" pero la meteo ens fa parar i sols fem el "Primer espolón".

Aproximació: De Durango cap a Mendiola, pasada la cantera de Atxarte, s'inicia una forta pujada, i deixem el cotxe a l'aparcament que veiem a l'esquerra. Ara agafem el caminet que surt de l'aparcament i que va paral.lel a la pista, s'endinsa en un bosc i en poc un desviament cap a l'esquerra puja una mica més dret cap a les parets...(10 minuts) La via s'inicia al marct diedre de la dreta de la paret.


Via completament equipada, i una mica puliada en la part inferior, es una zona friki i els primers llargs es repetiexen molt.

arribant a peu de paret, la via s'inicia al marcat diedre de la dreta amb roca més compacta....la meteo no acompanya massa però ens hi posem.....
Llarg 1(35m/V) Llarg en diedre i placa de l'esquerra amb bon canto, un xic pulit però es deixa fer, al final sortim en placa...roca molt bona, i arribem a una repiseta...nosaltres fem aquí reunió, pero si es supera el petit mur, vas a parar a una feixa més gran on hi ha una altra reunió i on es pot assegurar millor el 2 llarg.
Llarg 2(35m/V): Nosaltres fem reunió sota el petit mur, així que el fem i a sobre ens trobem la 2 reunió. Ara cal anar a buscar una bona xemeneia on veurem alguns parabolts...aquesta es va fent estreta fins al final, on hi ha els passos més durs, i on començen a caure 4 gotes.....
Llarg 3(35m/IV+) Ara el txirimiri es més intens i l'Antxi em regala el llarg....no sortir recte!!! cal sortir cap a l'esquerra, pas aeri, per agafar una vira fàcil....
que ens condueix a una gran alzina, passarem a sobre del gran bloc i hi farem reunió.

al davant esquerra el 2 espolón, a sobre impresionant el 3 espolón.....i més a sobre els nubols i el txirimiri....així que a buscar el descens....pel coll entre 1 i 2 espolón i avall per la traça, en 20 minuts estem al cotxe.
En fi, un lloc a visitar, i poder enllaçar els "espolones" i al descens quedar-se a fer una mica el friki.....però amb sol i bon temps!!!! marxem d'aquí que aixó no para!!!!

4 comentaris:

lux ha dit...

Eii! ostres, carai! amb el xirimiri si que apretava!
perque feia bona pinta la via...

Aquesta any vas molt per feina amb el recull estival! Quasi no dono l'abast ;))

Mingo ha dit...

Aqui quan comença el xirimiri, t'hi pots passa uns dies mirant-lo.
Felicitats per l'activitat de tots els dies.

Pekas ha dit...

Un bon estiu... a més a més Atxarte es una d'aquelles zones que sempre m'ha deixat un bon record i un bon regust per tornar..

Bon recull.. si senyor... ;-))

Llorenç ha dit...

Pekas!!! es un bon lloc per visitar, ens hi va quedar feineta, així que queda guardat a la cartera per tornar-hi..qui sap quan...però allí estarà!!