Busques alguna via?

Euskadi, Atxarte, Via Txapas 60m/V

Seguint la nostra visita per Atxarte, i la tarda del dia que vam fer la "Maria y Chimenea" vam anar a visitar aquest sector, basicament d'escalada esportiva, vam anar a fer aquesta clàssica, curteta i ràpida, completament equipada.

La via es troba a la paret que hi ha a la dreta de l'aresta de Urrestei,
L'aproximació: de Durango cap a Mendiola, pasarem la cantera i deixarem el cotxe a l'aparcament que hi ha a l'esquerra en una forta pujada. Baixarem a creuar el riu pel pont de pedra i pujarem per la pista que ens deixa molt prop de l'estrem inferior de la paret. La via s'inicia passat un bloc caigut, en un diedre-bavaresa.(20minuts)




Llarg 1(IV+/30m) Puja per un diedre amb passos de bavaresa a meitat, fins una bona repisa
Llarg 2(V, 30m) nosaltres tirem per la variant, tot recte amunt pel diedre, molt guapo i roca bona, que deixa de ser-ho en el darrer tram de diedre arribant a reunió.

La original va pel terreny més evident, seguir cap a l'esquerra per vira, pujar una mica i fer reunió, tot seguit tornar a la dreta i encara el diedre final.
 


El descens el fem amb un rapel de 60m fins a terra.

En fi, una via prou maqueta pfer fer alguna cosa més, i si volem podem quedar-nos al sector ja que hi ha moltes més vies curtes amb més grau per acabar la tarda ja que es quan hi estarem a la sombra!