Busques alguna via?

Coll de Nargó, Paret del Grau, Via Àfrica (5b/75m)

Aquest cap de setmana teníem compromís per anar a caminar per cims d'Andorra!!! caminar...qui ho recorda!!Era una mini trobada de gent i ens havíem de trobar dissabte tarda a la Vall d'Incles.
Així que vam decidir fer una via propera a Andorra, i vam decidir anar a fer l'Esperó dels Maneirons a la paret del Grau a Coll de Nargó....però que passa si no portes les ressenyes del que vas a fer i vas sols amb la memòria....que t'equivoques!!!!!!!

en fi, que ens vam posar a la expedient obert.....sense saber-ho ens hi vam posar, el primer llarg semblava dur, però ja deia que la primera tirada de l'esperó Maneirons era 6a+...en fi, després de fer un pas d'A0 a meitat del llarg i una placa molt maca i fina al final del primer llarg, entro a la reunió...però ..la sortida de la reunió no es com havia llegit?!?!?!?deien que era un desplom i prou...i allà veia una fissura i una placa desplomada eterna....vam decidir abandonar...mirant les ressenyes, el primer llarg de la expedient obert marca 6b+......el segon i tercer també!!!


Seguint amb la memòria i la foto ressenya d'en Gatsaule anem cap a la via Africa.
Via de tres llargs equipats, amb spits i parabolts....tenim al davant tres inicis de via, el de més a l'esquerra surt per un desplom sobre conglomerat....la del mig per una fissura-diedre més o menys bruteta..i la de la dreta surt per un mini esperò que puja formant una rampa cada cop més dret fins una placa amb un cordino...



Llarg 1(20m/5a)....després interpretar la foto ens posem a la via de més ala dreta, la de cordino....Ara puja l'Antxi fins que veu que passada la placa (difícil..V+ aprox. amb cordino de fuet) xapa sobre un esperó, no ho veu clar i s'escapa en travessia cap a l'esquerra a buscar una reunió darrera una sabina xapant en dos spits completament sortits!!??!?...arriba a una reunió amb dos spits, un parabolt i un pont de roca, ara si que sembla que estem a la via!!!!en teoria la via que teníem que haver agafat era la del diedre una mica brutet..la del mig.....i la més evident....


Llarg 2(20m/5b): Surt per sobre de la reunió recte amunt amb bon canto, fins una placa tombada amb menys canto i xapes una mica lluny.....fent reunió en dos spits amb dos mallons.

llarg 3 (30m/5b): per la dreta de la reunió pugem recte amunt una mica de diedre, una mica de placa, i arribem a un replanet, sota un pany de paret molt guapo i sols 2 parabolts...impressiona molt però les busties son de cine, recte amunt i sense manies de xapa a xapa...fins al cim! impressionant aquest final de via! reunió en dos parabolts!!!uuuuuuueeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!

Descens: El fem en dos rapels, un des de el cim fins la segona reunió de la Manelet...(està uns metres més a l'esquerra i avall de la 2 reunió de la Àfrica, i es millor per que son dos parabolts amb anella...i des de aquí un segon rapel a terra!!!
Nota: unes bones ressenyes les trobareu a la pàgina de Xavi, Alt Urgell-Coll de Nargó

Participants: Antxi i Llorenç

9 comentaris:

Raquel ha dit...

Ostres, doncs felicitats pel 6b+!! Sort que no veu seguir tirant a munt... je, je... ves a saber, potser us haguéssiu endut tres 6b+ a la butxaca!! Ei, que potser no us cal prendre més sopes!!!

Gatsaule ha dit...

Guapu el tercer llarg, eh ? Clar que després del 6b això us devia semblar com un caminet....

Llorenç ha dit...

je je je!!! Raquel, lo del 6b+ del primer llarg es una mica relatiu...jo amb prou feines faig un 6a+ de primer! el cas es que crec que en aquest llarg la màxima dificultat estava en un pas..i jo com a rei del A0 vaig fer-lo divinament! segur que a tu t'encantaria! tens prou grau!
Joan cert, l'últim llarg es molt guapo! al final es posa dret i molt interessant! i de caminet res!! que les xapes al 6b+ estaben a tocar i aquí costaba trobar-les!
gracies per mostrar-nos la via al teu blog!

lux ha dit...

sisi.. no dissimulis....
que encara us hareu de canviar el nom
Frikis que encadenem!!

Molt xula la roca en aquesta paret..(jiji ultimament nomes faig que dir això...)
.. i la del costat molt interessant
la de 6a...wuapppa...
aquell dia no m'hi hagues posat ..pero ara... mmmmm....

en fi un bon lloc per la mitja jornada..;-))

una abraçada d'una panarra ;-))))

Xavi ha dit...

Quines integrals que us munteu! Estic preparant una foto de la paret amb les vies marcades a sobre, a veure si la gent no s'hi perd tant, ja la penjaré al bloc. Potser tornem a marcar algun nom a peu de via, abans ja hi eren però es van esborrar.
A la "Expedient Obert" ja vam posar les xapes del primer llarg per fer si es volia en A0, més que res que estava una mica trencat. Sort que no veu fer els llargs de dalt, que són més obligats i amb les xapes més separades (tampoc molt).
Si hi torneu no us perdeu la Manelet, la Cainejo o la Peti qui peti (té un pas de 6b però es pot fer en A0), totes molt bones.
Salutacions!

Llorenç ha dit...

Bones Lux!!! natres som frikis del A0! Cert que la roca es molt bona en la Via Àfrica, no tant el primer llarg de la expedient obert! i tornarem!

Xavi, si t'ho curres molta gent t'ho agrairà! merci per les recomanacions. Ja tinc un altre objectiu per a dies freds d'aquest hivern!

ramon ha dit...

com diu el Xavi, per aqui dalt s'ens acumula la feina... sembla que caldrà pintar alguns noms als peus de via de la Paret del Grau.
Si hi ha algú amb dotes artistiques s'accepten colaboracions.
Felicitats per l'Africa, peró no dubtis en afegir a la llista que et recomana el Xavi l'Esperó dels Maneirons (paraula de maneiró)
Salutacion i a tibar

Pekas ha dit...

Aixi m'agrada ....que aprofiteu el temps..mentres jo estic currant per terres sevillanes.. :-))))

Ganes de trepar que tinc.. pordió...!!!!! :-)))))))))

JORDI ha dit...

El tercer es V?