Busques alguna via?

Els Ports, Moles del Don: via Itaca (140m/V+)

Per finalitzar el pont de Tots Sants, venint de Organos de Montoro i Roques del Masmut, vam acabar als Estrets d'Arnes, a les Moles del Don...Així vam passar per casa, ens vam dutxar i vam dormir en llits normals amb mantes!!!!
Aquest cop i ja per descansar completament ens vam posar a fer la Via Itaca, L'Antxi, el Blai i Jo, i el Rafa i Angels a la Tintin sortint per la Arrels....

Totes dues vies estan equipades, tot i que les assegurances allunyen una mica! a la Tintin pots posar alguna cosa entre parabolts, però en la Itaca no.
Be, parlem de la Itaca que es la que toca....

Aproximació: Des de Horta de Sant Joan anem cap als Ports, quan perdem de vista les roques de Benet a la nostra esquerra, s'inicia un forta baixada al final de la que tenim un camí que surt a la dreta (180º)....en pocs metres aparquem. D'aquí, en direcció nord , seguin el curs del riu, anem a parar als estrets per sobre de la conducció d'aigua que sembla un camí.....per arribar a peu de via cal creuar el riu just a sota de la paret, i per caminet evident arribem a la via.

La via: Completament equipada, sols cal portar cintes exprés. Les assegurances allunyen, per tant cal anar segurs amb el grau demanat. S'inicia just al darrera d'un gran arbre...hi ha una pedra amb sica i partida on es llegeix una cosa com"ITA...."fa un petit desplom....


1 llarg (35m/V+): Si iniciem just darrera l'arbre, del segon a tercer parabolt(aquest 3 està molt amunt a la dreta) hi ha una excursió equivalent a la distancia fins al terra...ejem ejem així que es recomanable iniciar la via un pel més a la dreta, també hi ha una linea de parabolts que surten des de un arbre partit i sec....i després en tendència a l'esquerra...a meitat del llarg tenim una panxeta però no es tan difícil com sembla!


2 llarg (35m/V): Surt en tendència marcada a l'esquerra, i recte amunt, es posa molt vertical però hi ha canto sobretot quan allunyen molt les xapes....


3 llarg (50m/V):Fer la panxa de sortida de la reunió i ens porta sempre pel terreny més fàcil cap a l'esquerra i després amunt....tirada molt maca!!!!!

4 llarg (20m/V): es curt i el pas de V es una mica tonto, com també explica en Gatsaule, una patinadeta al sortir del parabolt t'envia directament a un blacó molt guapo...(a la sortida no hi ha massa mans...) vaig passar una mica de temor!

Be, com no hi ha fotos d'aquest curt llarg us poso la dels companys fent l'últim llarg de la Arrels!!! es impressionant!!!i no es més de V-!

Participants: Antxi, Blai, Llorenç a la Itaca i Angels Rafa a la Tintin/Arrels

10 comentaris:

Pietro ha dit...

Impressionant la foto de l'Arrels,... i també impressionat que el riu dels Estrets estigui ben sec en plena tardor!,...hi he anat un munt de cops i mai l'havia vist tan sec, ni en ple mes d'agost!

Raquel ha dit...

Tela amb l'últim llarg de l'Arrel!! No sembla pas V-!!

Kutrescaladors, felicitats a tota la colla pel pont que heu tingut!! Quina enveja... tàpia, tàpia i més tàpia!!

un tal Pinxo ha dit...

Molt guapo el puesto...te recomane Sols per a Maria...un 10 de via..

lux ha dit...

bones kutres!!

doncs a mi m'agrada la foto del principi!

la itaca ja li fet...pero ja sabeu un lloc que no m'importa tornar ;-)))

una abraçada i ens veiem ;-))

Gatsaule ha dit...

Una via per gaudir-la ! Reconforta pensar que no sóc l'únic que no l'hi va agradar el tram final.

Llorenç ha dit...

Bones!
Pietro...be, el riu no està com sempre, pero a la foto no s'acaba d'apreciar...i tot baixa aigua! no t'assustis! les vies del riu a dia d'avui estàn inpracticables! baixa força aigua!
Raquel, la tapia (o tapieta) es l'únic que fem! som així de raros! si algun dia vas fer l'arrels desde vaig te la seva gracia! no passa de V+, però els spits allunyen molt! però molt!i es molt guapa!
Pintxo, ho tindré en compte, veig que també ets de la zona! gracies!


Lux! amí també m'agrada molt la primera! es foto-pekas!!je je je!
Hem d'anar-hi un finde cap allà!

Joan, es cert es per passar una bona jornada escalant i disfrutant de l'escalada! a l'últim llarg..encara riuen de mi de com treia cul per poder fer el pas!!! amb els coll...fent companyia a la campaneta!

Miquel Sabadell ha dit...

Mira que es guapo aquest lloc...vaig passar per els ports ara fa un temps
a fer la K.R.T i La Manel Muñoz,Pepinos de vies !...guapissimes les dues, i quan vem anar a les Moles del Don ...ens va caure un xàfec i tots corrents a creuar el riu.jeje!vam acavar mullats per tot arreu...
M'agradaria fer proximament una que es diu
Secreta Vida al costat de la K.R.T, la coneixeu?

Raquel ha dit...

De raros res, que ja m'agradaria a mi poder fer sempre tàpia (o tapieta)!!
Us aniré seguint!! Seguiu icloent els vostres posts al blc de blocs, eh!!

Pekas ha dit...

pues si... un bon pont ... si senyor... :-))))

Ayyssss... que trovabes a faltar el llitet i la dutxeta... eh..???
:-))))))))

Bones fotos també... si senyor...
:-))))))))

Llorenç ha dit...

Miquel!! que jo encara tinc pendent la KRT!!!aaarrrgg!!! la zona es molt guapa!be, que es casa meva! i la via que comentes no en se res, no l'he fet mai i ho en tinc referencies....

Je je je! Raquel, no et preocupis!!! la feina de penjar ressenyes i croquis espero fer-la sempre que jo també necessiti d'internet per escalar! ens seguiràs veient!

Pekas! el llit on et vas criar i passar tota la infancia i juventut sempre es troba a faltar! i més després dels dos dies que vam escalar per Organos i Masmut, amb molt fred pel matí i nits....i menjant com podiem!
i no hi ha res com tenir una casa a la que sempre puguis tornar i retrobar-te amb tu mateix i les teves coses!