Busques alguna via?

Canelles, Roca dels Collars: via dioni (6a/150m)

Aquest cap de Setmana fred, molt fred, ens vam decidir a no assumir massa riscos, així que vam buscar una via equipada, i divertida(en teoria clar!)

Vam quedar a Oliana amb la Lux, a les 9:00, i el termòmetre marcava -9,5 ºC.......entre les propostes de via vam coincidir en la Via Dioni, així que la les 11:00, amb 2ºC comencem l'aproximació a la via. si arriba a ser per mi no anem, però estes dones son molt perilloses!


Des de Oliana, anem cap a coll de Nargó, i agafem el trencall a la dreta cap a Sant Llorenç de Morunys, en poc arribem a Canelles, just abans d'entrar al poble hi ha un trencall a ma esquerra, ja sense asfaltar que seguirem fins al final. En teoria a la ressenya d'en Xavi, parlen d'un parking que hi ha passat el mas de Sant Pere, però ara hi ha una cadena, així que vam deixar els cotxes abans d'entrar a la propietat privada i vam caminar tota la pista fins el corriol ascendent que ens porta a la via. aprox. 1 hora(crec que no hi arriba)

Aproximació: Des de el segon parking, on s'acaba la pista, hi ha un corriol fitat direcció la paret, arribant-hi, trobarem un trencall a l'esquerra que ens porta per darrera d'una mena d'agulla i seguirem fins una tartera, que no remuntarem..si no que la creuarem per un caminet fins arribar al fons de d'un gran amfiteatre, ...la via s'inicia a la dreta, d'uns desploms, per una rampa cada cop més dreta.


La via: Està completament equipada, i no cal portar res. Nosaltres vam portar algun friend i van be per si tens por en algun punt en el 6a però que no allunyen!


1 llarg(V+/35 m): Llarg en placa, molt fi, fins al final on agafa una mica e fissura per entrar a reunió. Llarg d'adherència
2 llarg(6a/25 m):Molt vertical, ressegueix la petita fissura on hi van les mans, fins superar un petit desplom i entrem a reunió...
3 llarg(IV+/40 m): S'inicia per un tram de bosc, amb un passamà i en pocs metres ja tornem a estar en paret, cada cop es posa més dret i el més difícil, es uns passos abans de la reunió


4 llarg(V+/20m): surt per un esperó molt guapo i finet, per passar a placa tombada fins una mitja olla on fem reunió. De totes maneres, es preferible seguir amunt pel bosquet, camí marcat i muntar reunió al peu del proper llarg, ja que es espectacular i balla pena fer-li unes fotos!
La Lux en l'esperó...molt finet.....

Reliquia a la 4 reunió! ara hi ha 2 parabolts amb anella......


5 llag (V/30 m): si em travessat el bosquet (pocs metres, arribem al peu d'una fissura que puja d'esquerra a dreta i es molt guapa! que ens porta fins al cim! impressionant i fàcil!

La Lux ja arribant a la última reunió!

Descens: Des de la reunió anirem direcció oest, baixant uns 20 metres fins trobar una corda que ens aboca de nou a la paret on hi a el rapel....nosaltres en vam fer tres...des de cim a la R4, de R4 a R2 i de R2 a terra. amb cordes de 60 arribes be als rapels.
Participants: Lux, Antxi, Llorenç

8 comentaris:

Raquel ha dit...

Rebufa quin fred, no?

I les plaques, es veuen ben finetes... ja us notaveu els dits? Brrr... o a la paret la temperatura ja n'era una altra?

Aquestes dones... je, je... visca les dones fanàtiques!! Je, je!!

Xavi ha dit...

Hola família!
Quin fred no? Segur que a la paret s'hi estava prou bé, el lloc fa com una olla i s'escalfa bastant.
Lo del pàrquing és perquè si els demanaves als avis del Mas si es podia passar t'obrien la cadena i et deixaven pujar fins el final de la pista amb cotxe. Però com que hi va molta gent van dir que era millor aparcar abans de la cadena i la casa per no fer malbé els camins. De totes maneres ja va bé caminar una miqueta. Apa-li espero que us agradés.
Siau

Llorenç ha dit...

Bones!
Raquel! a la paret va millorar molt la temperatura! va pujar fins a 14ºC! i podiem escalar amb samarreta maniga llarga i la roca estava calentona! Aixó si, cuan ens va tocar la sombra ens vam congelar un altre cop!

Xavi, cert que allí hi ha un microclima! va pujar bastant la temperatura i era agradable....el tema de la cadena, vam preguntar al senyor si podiem passar i ens va dir que era preferible que aparquessim fora, i així ho vam fer....la caminata es prou entretinguda i ajuda a completar el dia i entrar en calor que ens feia falta!
La via molt guapa, per repetir...una bona feina!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Una via a considerar, díus que està ben equipada? haurem d'anar a probar-la si afluixa el fred.

Gatsaule ha dit...

Calcari supercompacte, solet, equipament a prova de bomba...., ara us toca la del costat !

Llorenç ha dit...

Jaume, està ben equipada, tota amb parabolts, i on toca, no pateixis! i per al 6a tampoc, es deixa fer molt be! i el lloc es calentó!Segur que la disfrutes!

Joan, ja vaig veure la teva piada sobre "la del costat" je je je!!! amb el 6b maravellós?!?!? potser algun dia ens hi apropem però amb la teva historieta..no se jo!

lux ha dit...

Bones!!!
realment un dia fantastic!!
potser perque no n'esperavem gran cosa quan estavem alla a 10 graus sota zero....

Això ens demostra realment que s'ha de tenir fe!!!
i res ... uns dies que estirem, uns dies altres ;-))

Xulissimes les fotos... m'encanta la del 6a!!

una abraçada i fins aviat!!

Anònim ha dit...

Vem fer la vía el dia 6 de Desembre. Es veritat que a la paret fa un microclima molt agradable i no varem pasar gens de fred, mes aviat caloreta. La vía es molt guapa tot i que a mi em venía gran el 6a, coses de no entrenar gens, sort del company. Ojo amb l'espero de v+ del quart llarg que pica mes del que sembla. La placa del primer llarg es espectacular i l'ultima llarg un 10 de maco que es i es fa molt bé, vertical pero bon canto, menys la sortida que es una mica delicada per la roca, no mes una mica, la resta la vía la roca es molt bona. Tota equipada, si no aneu sobrats al 6a un parell de friends petits o aliens poden anar bé al segon llarg.