Busques alguna via?

Via Liebe Claudia V/Ae(6a max), 190m, Serrat Coniller, Alt Urgell

HEU FORMATEJAT MAI UN DISCK DUR AMB TOTES LES FOTOS??? JO SI!!!!

Així que m'he dedicat  a recuperar-les, sort que utilitzo l'ubuntu que es maravellós per fer aquestes feines!!!Totes les fotos recuperades!

Aquesta incidència a fet que no destini les meves hores lliures a recuperar fotos...i no a publicar res!!! ara ja torno a estar per la feina! però amb publicacions atrasades!

Una va ser aquesta, la darrera via factoria Joan Asín, al Serrat Coniller.

Via guapa, que supera tota la paret en lliure, equipament més que suficient per no passar por, i molt més neta del que haviem llegit per posts anteriors!!! Nosaltres la vam fer després d'uns dies plovent i amb granisada a la R1 i vam poder fer-la tota en lliure menys un pas al 2 llarg.
El pas de les cordades ha fet feina ja que ni terra, ni pedra suelta, via per passar un bon dia al sol....si no granisa!!

Material: Nosaltres vam portar friends fins al nº1 i tascons.
L'aproximació: Des de Coll de Nargó, agafem el trencall direcció a Isona i Coll de Boixols, (L.511), a uns 3 km i just travessar el pont , abans d’entrar a un estrets, cartell indicador a la dreta cap a Sallent 8 km, a 2,7 km, tot just en un canvi de rasant abans de canviar de vessant en una corbà tancada a la dreta, trobem una pista de terra que puja a la nostre dreta, podem aparcar aquí, però si anem amb tot terreny podrem pujar per la pista fins al final d'un prat. De la part superior del prat agafem un caminet, amb fites i més amunt marques vermelles que van buscant el pas per dos ressalts de roca. El seguim fins a la part superior on ja tenim les parets a sobre, ara el caminet marxa  a l'esquerra, i quan sembla que ja ens passem la paret, , aquí trobem unes fites i marques grogues que van cap a la dreta tot flanquejant a nivell fins peu de paret. Fita i fletxa picada al peu, molt visible la llastra fissura del primer llarg.!


...just en el darrer resalt, ara aquí veiem les parets a sobre, però es millor seguir el caminet que marxa a l'esquerra, fins que quan sembla que ens passem de llarg la paret, ens uns marges, trobem unes fites i marques grogues que tornen a la dreta a nivell fins peu de paret.
...les pujes continues dels darrers dies ens han deixat les parets molles i amb moltes xorreres, però tot sembla apuntar que trobarem la paret seca....
arribats a peu de via, fàcil de trobar, just a la vertical de la preciosa fisura del primer llarg, trobarem el nom, flexta i fita....
Llarg 1(V/30m) : Superem un primer muret i encarem una xemeneia fins que acaba en una bavaresa molt guapa! on tenim el passet just al entrar-hi...molt ben protegida...
ja en la R1 hem cau la primera granisada a sobre, i deixa la paret remullada...però encara es pot escalar i l'Antxi puja...
...però veiem la cortina que tenim al darrera...no podem fer res més que tapar-nos i esperar que passi tot el marron per sobre!!!

...finalment el marron ens agafa...i cal esperar a que s'assequi la paret...

Llarg 2( V/A0 o 6a/45m): S'inicia amb una sortideta fina a la dreta, per nosaltres mullades però factible, per superar el desplomet per la dreta, i tornar tot seguit a l'esquerra..i encarar una placa amb un nou passet finet, ara si l'aigua ens obliga a fer un A0 i seguir per placa fins un diedret que ens porta fins un balconet on trobem la reunió.
Llarg 3(V/30m): Ara seguim pel diedre amunt, inici herbós i diedre guapet. superat seguim en placa cap a la dreta i ascendent fins reunió..
Llarg 4(III/30m): Anem a la dreta i superem un passet i seguim ara gairebé caminant cap a la dreta fins la base del diedre més vistós.
Llarg 5-6(V/50m): El cel està encabritat i decidim fer els dos llargs en un. Pujar primer pel diedre, en tendència  a l'esquerra(aquest llarg correspon a la via Nil, fins al collet, seguim una mica més girant cap a l'esquerra superem un diedret curt, i a sobre tenim la reunió, ara seguir gairebé caminant per la dreta d'un bloc a buscar uns passets en un mur que ens porta a cim!
A cim....el cel molt inestable, i les gotes que van caient....
Descens: Baixem per la carena fins l'alçada de la R5, amb l'ajut d'un passamà, i fem 3 rapels, R5 a R3, R3 a R2'(es troba una mica per sobre del punt més a la dreta del llarg 2), i R2' a terra. Ara a desfer camí cap  al cotxe en 1 horeta.
En fi, una via guapa, i tranquila, per passar un bon dia escalant per la zona, que va buscant el camí més fàcil, entre plaques molt compactes, amb varietats de passos i sobre bon equipament.

11 comentaris:

joan asin ha dit...

Ei gràcies per la propaganda una ressenya molt maca.

joan asin ha dit...

Ei una cosa a la ressenya t'has deixat el nom d'en Manel Díaz

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Aquest any els del temps ens l'han "jugat" a tots, molt bons els videos, la pedregada sort que va ser menuda, sembla neu...i després del marron encara vas apurar la sortida de la segona reunió en lliure! si eixuta ja costa!!!esteu fets uns CRACKS!!!

Llorenç ha dit...

Bones Joan!! divertida via! te llargss guapos! i l'equipament ...per no passar ansia! felicitats! a veure si aquest cap de setmana puc arreglar lo del Manel Diaz!! je je je

Jaume,després de l'aproximació teniem que aguantar fos com fos! je je je! el passet...es finet i mullat...amb una mica de fe també es deixa fer!...je je je...al segon passet de 6a ja va ser impossible!

Mingo ha dit...

El dia que em passi lo de les fotos t'ho pregunto pq jo tb utilitzo l'Ubuntu.
Celebro que la via no tingués terra, pq sense aquesta la via està força bé.
Felicitats

lux ha dit...

ei guapoos!

quina primavera que esta fent!
hehehe em consola una mica de no poder acostar-me a les parets...
però res .. ehhh que m'estic preparant per la inaguracio de la de la Nord de la Narieda! ;)

petonakus!

Llorenç ha dit...

Mingo! si et passa truca'm! ara tinc un master fet en recuperació de fotos! i com reordenar-les! suposo que la via s'ha netejat amb les plujes ja que no vam tenir massa problemes en escalar-la fins i tot passada la pluja...

Lux! una primavera fantàstica! deu meu! si que et pots acostar a la paret...però prou! posar-s'hi es un acte de fe amb els senyors meteointeressolegs! Agafa forçes per a la paret de Primavera! esperem que el temps millori, i enllestim la feineta i a escalar a la fresca!

molimolano ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
molimolano ha dit...

Ei Llorenç jo vaig estar dijous passat i a més de l'embarque també vaig tenir problemes amb la targeta de la càmera. Podia veure les fotos a la càmera però a l'ordinador no, en sortien lletres xines, ho prometo.
Després vaig recordar que havia formatejat la targeta perquè estava plena, però resulta que les antigues encara hi eren i les del dia eren xino. Fent cas a windows7 al final aquestes les vaig perdre encara que havia dit que les trobades estarien en una carpeta de "encontradas" que no he trobat en lloc, bé, tot un dilema que no sé si amb l'Ubuntu ho puc solucionar, que creus?
Per sort el company havia fet alguna fotillo.
Gràcies i salut!

Llorenç ha dit...

Bones Molimolano!!!! quina mala sort aixó de la tarjeta! en principi si no has fet més fotos amb aquesta tarjeta, tens possibilitats de recuperar-les, com hagis fet més fotos, complicat! alguna cosa es podria recuperar!!!!! amb una tarjeta no crec que tardesim més de 5 minuts en recuperar tot el que hi ha!

salut!

molimolano ha dit...

Llorenç, em sembla que ho tinc força cru, per que després del merder al final vaig acabar formatant la targeta i després he fet fotos, un desastre oi? Gràcies.