Busques alguna via?

Via El Cap i el Passarell amb els Ous al Clatell, 6a, 245m, Serra de la Carreu, alt Urgell

Seguint la nostra visita al l'alt Urgell buscant sol i parets una mica llarguetes...anem a parar a la Serra de la Carreu, a fer la via "el cap i el passarell amb els ous al clatell", no confondre amb la que hi ha a la serra veïna,  Serra de Sant Joan, "el cap i el passarell a Montanissell", son molt diferents i per nosaltres millor aquesta segona....


La via: bastant equipada, caldrà portar friends fins al nº 1 i tascons, i 8 cintes. 
Aproximació: De Coll de Nargó ens dirigim a Boixols per la carretera L-511. A Boixols una pista cap al nord, primer asfaltada i després en molt bon estat, passats 2,1 Km trobem un trencall ei anem a la dreta, passarem per unes granges i una casa groga que deixem a la dreta (cal Vela). Passats uns 600 m més, a baix al costat esquerre del camí, hi ha una petita esplanada a on deixarem el cotxe. Pugem en direcció a la paret, amb lleugera tendència a la dreta seguint fites cap a un rocam desplomat avançat de la paret i semblant a un parell d’ous. A on comença “l’ou” de l’esquerra hi ha l’inici de la via. Parabolt indicador (25 min). 




Llarg 1(V+/30m): Llarg amb cantos una mica pulits, donat que es una canal de baixada d'aigua de la feixa superior. S'inicia pel diedre, tenint a l'inici els passos més difícils, a l'alçada de l'arbre i entre boixos, marxem a la dreta en flanqueig...
...sobre roca una mica delicada fins que arribem a la reunió.
Llarg 2(6a/30m): sortim cap a la dreta, roca boníssima! de la primera xapa, podem pujar recte a buscar l'altre, amb uns passos fins...o anar per sota i pujar recte a buscar la xapa molt més fàcil..
.ara anem en diagonal a la dreta a buscar un desplom...
...el desplom, potent i fàcil amb bon canto....i tot seguit ja més fàcil recte amunt fins reunió.
Ara fem un canvi de reunió anant recte al davant a buscar la base de l'esperó, podem fer reunió a l'arbre o assegurar al cos.
Llarg 3(V+/30m): Canvi radical de roca, cantos arrodonits i roca arenisca de tacte extrany, adherència i verticalitat fins al final on fem reunió en un parabolt i la sabina.
Llarg4(IV/30m): Cal superar l'esperó que tenim al davant..amb algun passet raro on et jugues un castanyot i fer reunió en la propera feixa.
Llarg 5(V+/25m): llarg que impresiona molt quan estàs a sota....però hi ha canto i es poru divertit, un parell de desploms.....
....amb el segon una mica més dificil, i anar a buscar la reunió...
a l'esquerra de la gran sabina.
Llarg 6(V/25m): Sortim a la dreta per la sabina i tot just superar-la anem per la dreta a una placa on tenim el passet,  superat, anem a l'esquerra a buscar la reuió per terreny fàcil.
Llarg 7(6a/20m): llarg amb un sol passatge, bavaressa que desploma ben protegida i que val la pena fer-la en lliure! passos explosius i superat! a sobre anem una mica a la l'esquerra...

...ja per terreny fàcil i fem reunió.
Llarg 8(V+/25m): te dos passos potents completament diferents, anem a l'esquerra a buscar el primer en el diedre que desploma on caldrar tibar...superat...anirem a l'esquerra on trobarem una placa fina i llisa on treu ull l'adherència..i a sobre la reunió.
Llarg 9(IV/30m): El més aleatori, pujar recte, entre diedres i plaques, fàcil d'autoprotegir fins a cim. on fem reunió.
Descens: ara sols queda baixar...anem a la dreta(Est) seguint a moments  a cresta i a moments corriols per la cara nord, durant uns 350m, a buscar una gran fita i dos rapels (35 i 40 metres). Els rapels ens deixen en un collet, ara aquí marxem cap a l'oest(cap a peu de via) i pel camí més evident tornem al cotxe.(45 min)


..en el descens...ens acompanya una mica de neu....i molt fred...
i unes bones vistes sobre les parets i la canal per on baixem després dels ràpels....
...i una bona vista panoràmica de la zona.

En fi, una via que ens ha agradat, poru divertida i distreta, i sense patir massa, escales bastants metres i deixar anar escalant entre xapes i posant ferralla...

6 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una via molt interessant i que jo confonia amb la seva homònima de Montanissell, pel que veig és molt bona aquesta, ens hi arribarem!

joan asin ha dit...

Enhorabona molt bones les fotos i la companyia com sempre, je,je.

Parce ha dit...

Ostres Llorenç. Jo no la recordo pas gaire maca aquesta via. L'únic que la feia atractiva eren els parabolts, jeje!! Ja saps que de mi no en pots fer gaire cas, jeje!!

Fins aviat.

Parce

Gatsaule ha dit...

La recordo 100x100 escalada "plaisir", de les que no fan passar gaire por! Molt divertida, però. Hi havia un llibre de registre molt currat, encara hi és?

lux ha dit...

eii! ja no la recordava aquesta... i mira ....doncs sembla entretinguda!
s'haura d'anar a trerure el nas... gaudir sense patir massa temptador!

una abraçada!

Llorenç ha dit...

Bones Jaume! per mi es més interessant que la seva homònima, o la del Pa de quilo, via on gaudeixes sense patir.

Joan, aixó d'anar tres en cordada et perment relaxxar-te una mica més i aprofitar el que el paissatge t'ofereix d'una altra manera!

Parce, també pot ser la relativitat de les coses, el dia abans a la pa de quilo, i el record de la del cap i passarell a montanissell fan que aquesta sigui bona! Je je je, els parabolts la fan atractiva? em sorprens! je je je

Gatsaule, si que es "plaisir" i el llibre de registre tant currat encara hi es!

Lu, per tu i el teu nivell...casi t'hi aburrir!!! je je je, a veure si ens veiem aviat!!!!!